تحولات لبنان و فلسطین

پازل ستاد انتخابات ۱۴۰۰ با احکام وزیر کشور کامل شد و برای نخستین بار به دلیل اهمیت موضوع امنیت، ستاد امنیتی انتخابات در کنار ستاد انتخابات تشکیل شد تا گام نخست برگزاری انتخابات برداشته شود.

تعیین اعضای ستاد انتخابات کشور؛ گام نخست انتخابات ۱۴۰۰

قدس آنلاین:با فرارسیدن سال ۱۴۰۰ فضای کشور انتخاباتی تر می‌شود چرا که در خرداد یکی از مهمترین وقایع سیاسی سال یعنی انتخابات ریاست جمهوری رقم خواهد خورد و در کنار آن سه انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا،  میاندوره ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان برگزار می‌شود.

وزارت کشور به همین منظور و برای برگزاری انتخایاتی پرشور و در امنیتی کامل، ستاد انتخابات را تشکیل داد و از مهر امسال تمهیدات لازم را فراهم کرد.  جمال عرف معاون سیاسی وزارت کشور این دوره از انتخابات را به یک معنا دو گانه و به یک معنا چهارگانه توصیف کرد و گفت که انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در کل کشور برگزار می‌شود اما در برخی مناطق هم علاوه بر این دو، انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری را شاهد خواهیم بود.

رییس ستاد انتخابات کشور ادامه داد که از آنجا که در حوزه‌هایی مانند تهران هر چهار انتخابات برگزار می‌شود، آماده کردن تمهیدات آن از مدت‌ها قبل شروع شده است و عملاً از مهرماه امسال یعنی بعد از مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، وارد تمهیدات انتخابات ۱۴۰۰ شده‌ایم.

یکی از مقدمات برگزاری انتخابات تشکیل ستاد انتخابات و تعیین اعضای آن است. ۱۹ بهمن امسال بود که عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در حکمی برای نخستین بار در تاریخ انتخابات، رییس ستاد امنیتی انتخابات کشور را معرفی کرد.   براساس حکم وزیر کشور حسین ذوالفقاری معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور با حفظ سمت رییس ستاد امنیتی انتخابات کشور شد. از آنجا که تا کنون در همه انتخابات تنها یک ستاد انتخابات داشته ایم و این بار ستاد امنیتی در کنار ستاد انتخابات تشکیل شده است، گمانه‌ها حاکی از این است که ستاد امنیتی شاید به دلیل شرایط کرونایی کشور تشکیل شد تا بتواند به خوبی بر فضای تبلیغات انتخابات مدیریت و  نظارت داشته باشد.

وزیر کشور ۲ روز پس از اعطای حکم رییس ستاد امنیتی انتخابات، ۲۱ بهمن ماه در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، جمال عرف معاون سیاسی وزارت کشور را به عنوان رییس ستاد انتخابات کشور معرفی کرد. عرف که در این چند سال سابقه ریاست ستاد انتخابات کشور را هم دارد به ایرنا گفته است که اگر چه ستاد امنیتی به عنوان ستادی مستقل فعالیت خواهد کرد اما درعین حال در همه جلسات ستاد انتخابات حضور می‌یابد و درحقیقت زیرمجموعه ستاد انتخابات خواهد بود.

رحمانی فضلی در حکم جمال عرف به ریاست ستاد انتخابات کشور بر برگزاری انتخاباتی در شان و تراز ملت بزرگ و رشید ایران اسلامی تاکید و خاطرنشان کرد که حقوق انتخاب‌کنندگان و انتخاب شوندگان باید به عنوان حق‌الناس برابر مر قانون رعایت شود تا انتخاباتی در فضای امن و توام با نشاط و آرامش داشته باشیم.

وزیر کشور بیست و سوم بهمن در حکمی دیگر امیر ‌شجاعان رییس مرکز توسعه دولت الکترونیک را با حفظ سمت به عنوان عضو ستاد انتخابات کشور و رییس کمیته فناوری اطلاعات ستاد منصوب کرد. در همین روز سید سلمان سامانی معاون هماهنگی وزارت کشور به عنوان عضو ستاد انتخابات و رییس کمیته حقوقی این ستاد معرفی شد. حمید درخشان نیا رییس سازمان ثبت احوال سومین عضو ستاد انتخابات کشور بود که در روز ۲۳ بهمن وزیر کشور حکم او را امضا کرد. رحمانی فضلی در حکمی دیگر جواد ناصریان معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور  را به ریاست کمیته مالی و پشتیبانی ستاد انتخابات کشور منصوب کرد.

محمدحسن انصاری مشاور وزیر و مسوول هماهنگی امور روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت کشور در حکمی از سوی عبدالرضا رحمانی فضلی به عنوان عضو ستاد انتخابات کشور  و رییس کمیته اطلاع‌رسانی این ستاد معرفی شد.

محمد ابراهیم شوشتری مشاور وزیر و رییس مرکز حراست وزارت کشور در بیست و پنجم بهمن ماه امسال با دریافت حکمی از سوی وزیر کشور عضو ستاد انتخابات و رییس کمیته حراست و استعلامات ستاد انتخابات کشور شد.

همچنین وزیر کشور در این روز در حکمی محمدجواد کولیوند قائم مقام خود در امور مجلس را به عنوان عضو ستاد انتخابات کشور منصوب کرد. طی حکمی از سوی وزیر کشور، علی طالبی رییس مرکز مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی وزارت کشور با حفظ سمت به عنوان رییس هیات مرکزی بازرسی انتخابات کشور منصوب شد.

اما سید اسماعیل موسوی که کارنامه سخنگویی ستاد انتخابات یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری را در کارنامه خود دارد، هم بار دیگر از سوی وزیر کشور دبیر ستاد انتخابات کشور شده است.

وزیر کشور با انتصاب ۱۱ عضو ستاد انتخابات کشور، جورچین این ستاد را تکمیل کرد تا با فعالیت‌ها و هماهنگی‌های این اعضا با شورای نگهبان انتخابات پرشوری را در خرداد ۱۴۰۰ شاهد باشیم.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی در ۶ حوزه، میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در سه حوزه انتخاباتی و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در یک هزار و ۳۷۲ شهر و چهل هزار و ۶۲۰ روستا و تیره عشایری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.