قدس آنلاین؛ سپیده گلباز با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان از ابتدای شیوع بیماری کرونا فعالیتهای خود را در حوزه تولید کیتهای تشخیص مولکولی اغاز کردند، اظهار داشت: خوشبختانه امروز کشور از واردات این کالای استراتژیک بی نیاز شده است.
وی با اشاره به اینکه واردات کیتهای تشخیص کرونا به صفر رسیده است، گفت: در حال حاضر بیش از پنج شرکت در حوزه تولید کیت تشخیص مولکولی PCR، ۹ شرکت در حوزه تولید کیت رپید تست آنتی ژن و ۱۰ شرکت در زمینه کیت استخراج RNA فعالیت میکنند.
وی افزود: تعدد مجوزهای صادر شده از سوی اداره کل تجهیزات پزشکی، نه تنها نیاز کشور را به طور کامل تامین کرده، بلکه امکان صادرات آن نیز فراهم شده است.
رئیس اداره نظارت بر مواد و تجهیزات آزمایشگاهی با اشاره به اینکه در حال حاضر کیت تشخیص آنتی بادی یا سرولوژی صادر میشود، گفت: بر اساس محاسبات انجام شده، قیمت هر کیت سریع آنتی ژن سه دلار است و طبق آمار وزارت بهداشت، روزانه بالغ بر ۵۰ الی ۷۰ هزار تست در کشور انجام میشود که هزینه ماهانه کیتهای تشخیصی، چهار تا شش میلیون یورو برآورد میشود.
وی با اشاره به اینکه در حوزه تستهای رپید هیچ وارداتی نداشتهایم، عنوان کرد: با هماهنگی سازمان غذا و دارو و تلاش شبانه روزی و نیز همکاری با وزارت صمت، مواد اولیه به موقع تامین و در اختیار شرکتهای تولیدی قرار گرفته و تولید آن در داخل کشور دنبال شد.
نظر شما