تحولات منطقه

۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۷
کد خبر: ۷۵۶۳۱۵

مشکلات دندانی به ویژه کلسیفیکاسیون دندان شایع‌ترین مشکلات در انسان است.

آنچه باید درباره کلسیفیکاسیون دندان بدانیم
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس آنلاین: متداول‌ترین ماده معدنی در بدن انسان کلسیم است که ۹۹ درصد آن در دندان‌ها و استخوان‌ها وجود دارد. لایه مینای دندان که از دندان محافظت می‌کند یک لایه آهکی است. از ترکیبات کلسیم تشکیل شده و همچنین جامدتر از استخوان است.

ایجاد لایه‌های آهک روی دندان طبیعی است، اما افزایش این لایه‌ها ممکن است مشکلات زیادی ایجاد کند که به نوبه خود می‌تواند منجر به آسیب جدی به سلامت دندان‌ها و لثه‌ها شود، علاوه بر این مشکلات ظاهری آن باعث خجالت و عدم اعتماد به نفس می‌شود.

در این مقاله، در مورد هر آنچه در مورد کلسیفیکاسیون دندان باید بدانید صحبت خواهیم کرد.

منظور از کلسیفیکاسیون دندان چیست؟
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، لایه مینای دندان روی سطح دندان‌ها که به محافظت از دندان در برابر پوسیدگی و میکروب کمک می‌کند، این لایه یک لایه آهکی است و کلسیم عنصر اصلی آن است، با افزایش این لایه، کلسیفیکاسیون دندان شروع می‌شود، یعنی به تدریج و طبق دو مرحله شکل می‌گیرد.

لایه‌ نازک

در مرحله اول، با شروع افزایش لایه آهکی، پلاک تشکیل می‌شود که یک لایه بسیار نازک بوده و در بیشتر موارد به رنگ زرد است، اما ممکن است بی رنگ نیز باشد. زمانی که به دندان‌ها بی توجهی شده و به طور مداوم تمیز نشوند، این لایه تشکیل می‌شود و خلاص شدن از شر آن فقط با استفاده از مسواک بسیار آسان است.

لایه سخت

در مرحله دوم، اگر از پلاک خلاص نشویم و از آن غفلت شود، این لایه به یک لایه جامد تبدیل می‌شود که اصطلاحاً به آن کلسیفیکاسیون می‌گویند که به کلسیفیکاسیون دندان معروف است و دلیل تشکیل آن به دلیل به اثر متقابل پلاک با بزاق است. یکی از مهمترین مواد معدنی که به تشکیل آن کمک می‌کند، کلسیم است.

اشکال آهک سیاه، قهوه‌ای و زرد تیره است و از پایین در اطراف دندان‌ها و روی خط لثه ایجاد می‌شود و از بین بردن آن با استفاده از مسواک دشوار است که استفاده از سایر روش‌ها برای از بین بردن آن‌ها ضروری است و این باعث آسیب پذیری دندان‌ها و لثه‌ها می‌شود.

روش‌های از بین بردن کلسیفیکاسیون دندان‌ها

از بین بردن کلسیفیکاسیون توسط دندانپزشک با دو روش استفاده از ابزار پزشکی تیز و کافه ترون صورت می‌گیرد.

روش‌های خانگی برای برداشتن تارتار دندان

روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان بدون مراجعه به دندانپزشک از شروع تشکیل کلسیفیکاسیون خلاص شد، اما لازم به ذکر است که اگر این لایه نادیده گرفته شود و تشکیل آن افزایش یابد، در این صورت روش‌های خانگی قادر به از بین بردن آن نیستند و شما برای انجام اقدامات مناسب برای خلاص شدن از آن، باید به دندانپزشک مراجعه کنید.

جوش شیرین

جوش شیرین را روی مسواک قرار دهید و آن را به خوبی روی لثه‌ها و دندان‌ها بمالید و سپس جوش شیرین را حدود ۵ دقیقه بگذارید، تا قبل از شستشو با آب، جوش شیرین فواید زیادی روی دندان‌ها دارد، زیرا در برابر آسیب نوشیدنی‌های گازدار و رنگی مقاومت می‌کند، میکروب را از بین می‌برد و دندان را سفید می‌کند.

سرکه سفید

سرکه سفید را با آب نمک گرم مخلوط و از این مخلوط به عنوان محلول استفاده کنید و روزانه یک بار دهان خود را با آن غرغره کنید. سرکه سفید در از بین بردن باکتری‌ها و میکروب‌ها بسیار موثر است.

پوست پرتقال

پوست داخلی پرتقال را روی دندان‌ها و لثه قرار و خوب مالش می‌دهید و سپس دهان را با آب خوب شستشو دهید. ویتامین C با رشد میکروب‌ها و کلسیفیکاسیون جمع شده در اطراف دندان‌ها مقابله می‌کند.

بهترین راه حل جلوگیری از تشکیل کلسیفیکاسیون:

دندان‌های خود را روزانه با یک مسواک نرم و مناسب مسواک بزنید.
انتخاب خمیردندان‌هایی که برای از بین بردن کلسیفیکاسیون طراحی شده اند.
استفاده از نخ دندان بعد از خوردن غذا.
از دهان شویه ضد عفونی کننده روزانه استفاده کنید.
غذاهای نشاسته‌ای و شیرین را تا حد ممکن محدود کنید.
سیگار کشیدن را ترک کنید.
مصرف قهوه، نوشیدنی‌های گازدار و رنگی را محدود کنید.
درمان‌های فلوراید به منظور تقویت دندان‌ها، تقریباً هر ۶ ماه توسط دندانپزشک توصیه می‌شود.
رژیم غذایی سالم داشته و آب کافی بنوشید.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.