به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین سید حسین حسینی در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر رضوی به عوامل ولایت گریزی در امت اسلام پرداخت و گفت: یکی از مهمترین دلایل این امر در صدر اسلام قومیتگرایی و تعصبات قبیلهای بود.
وی تصریح کرد: در هنگام بعثت پیامبر اکرم(ص) دو قبیله بزرگ قحطانیان و عدنانیان در شبه جزیره عربستان زندگی میکردند. گروه اول عرب اصیل و گروه دوم عرب مستعربه بودند یعنی از سرزمین های دیگر به عربستان مهاجرت کرده بودند.
این کارشناس دینی افزود: پیامبر اکرم(ص) از قبیله عدنانیان بودند به همین دلیل برخی از اعرب به بهانه اینکه پیامبر(ص) جزو اعراب اصیل نیستند از قبول پذیرش ولایت آن حضرت سرباز زدند و اسلام نیاوردند.
وی ابراز کرد: یکی از مهمترین شاخصههای دین مبین اسلام مبارزه با تعصبات قومی و قبیلهای بود. خداوند در قرآن کریم صراحتا ملاک برتری انسانها بر یکدیگر را رعایت تقوای الهی و پیروی از دستورات دین معرفی میکنند.
وی ادامه داد: در جامعهای که ملاک برتری انسانها بر یکدیگر پول، ثروت، قدرت و ... بود به یکباره معیارها تغییر کرد و افرادی همانند سلمان فارسی، ابوذر غفاری، بلال حبشی و ... به سبب رعایت تقوای الهی جایگاه بسیار بالایی در جامعه اسلامی و نزد پیامبر اکرم(ص) پیدا کردند.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی اظهار کرد: بزرگان مکه از جمله ابوسفیان که در نهایت ثروت و قدرت قرار داشتند نمیتوانستند ببینند که بردهای سیاه پوست از چنان محبوبیت و جایگاهی برخوردار است که موذن پیامبر اکرم(ص) شده به همین دلیل ولایتگریز شدند.
وی خاطر نشان کرد: نه تنها پیامبر اسلام(ص) بلکه سایر پیامبران الهی نیز با چنین مشکلاتی مواجه بودند و مردم میگفتند کسی که پیامبر خدا است باید دارای ثروت و قدرت زیادی باشد تا به او ایمان بیاوریم.
خطیب حرم مطهر رضوی گفت: مهدی موعود(عج) کسی است که خداوند به وسیله او زمین را پر از عدل و داد میکند و کسی هم که منتظر آن حضرت است باید با پرهیز از دروغ، غیبت، رشوه، ربا، احتکار و ... زمینه را برای ظهور آن حضرت فراهم کند.
منبع: آستان نیوز
انتهای پیام/
نظر شما