در فصل بهار، روزها بلندتر و هوا تازهتر میشود و مردم در مقایسه با فصل سرد زمستان، حال روحی بهتری دارند.
تغییر فصل بهاری، بهترین زمان برای سرزندگی و تجربه نو شدن است. از طرفی، فصل بهار با خود فراوانی به شکل گیاهان و مواد خوراکی رنگارنگ خوشطعم میآورد که میتوانید از بهترین مواد مغذی این فصل بهرهمند شوید.
در ادامه به ۱۰ مورد از خوراکیهای بهاری اشاره کردهایم که بهتر است آنها را در رژیم غذایی بهارانه خود بگنجانید.
۱. آروگولا (شابانک)
آروگولا که در ایران به آن شابانک گفته میشود، از گروه سبزیجات برگدار مانند اسفناج و کاهو و بهترین ماده غذایی بهاری است.
این سبزی سرشار از ویتامینهای A، K، فولات، کلروفیل، فیبر و سرشار از آب است که در کاهش التهابهای بدنتان و پرآب کردن آن و سمزدایی موثر است.
روش مصرف
بهترین روش مصرف شابانک و سبزیجات برگدار دیگر مانند اسفناج و کاهو، خام و بهصورت سالاد است. این سبزیجات را همراه با برخی دانهها و آجیل و روغن زیتون مخلوط کرده و مصرف کنید. برای ترشی آن هم میتوانید از سرکه بالزامیک یا آب مرکبات استفاده کنید.
۲. کنگر فرنگی
این گیاه معمولا در فصل بهار دردسترس است. کنگر فرنگی سرشار از اسیدفولیک، ویتامینهای C و B-کمپلکس و مواد معدنی دیگر است. این مواد مغذی به کاهش کلسترول کمک کرده و از رادیکالهای آزاد میکاهد. همچنین کنگر فرنگی عملکرد بهینه سلولهای متابولیک بدن را افزایش میدهد و سلامت بارداری در زنان باردار را تضمین میکند.
روش مصرف
کنگرها را ۲۰ دقیقه در آب جوش بجوشانید و پوستشان را بکنید و برگهایش را در روغن زیتون حاوی سیر قرار دهید و مصرف کنید. بسیاری از افراد با استفاده از کنگر، با روشهای مختلف، کنگرپلو یا خورش کنگر درست میکنند که بسیار خوشمزه است.
۳. مارچوبه
گیاه مارچوبه هم نوعی غذای بهاری است. این گیاه سرشار از ویتامین K است که برای انعقاد خون، سلامت قلب، پیشگیری از سرطان و بسیاری عملکردهای دیگر ضروری است. همچنین مارچوبه حاوی مس، سلنیم، ویتامینهای B و مواد مغذی مهم دیگر است. این گیاه سلامت عمومی بدن را افزایش میدهد.
روش مصرف
میتوانید مارچوبه را با سیر و نمک دریا و در مقداری کره یا روغن نارگیل تفت داده و بپزید. البته میتوانید به موادتان کمی آب سبزیجات یا عصاره مرغ هم اضافه کنید.
۴. چغندر
چغندر ماده خوراکی فصل پاییز و همینطور بهار است. این گیاه آبدار و رنگی بهترین ماده خوراکی برای تشکیل خون و گردش خون در بدنتان است. چغندر از فشار خون بالا کاسته و قوای جسمانیتان را تقویت میکند. این سبزی بهدلیل اینکه سرشار از گیاه مغذی به نام بتالین است، سمزادیی قوی است.
روش مصرف
میتوانید آب چغندر را گرفته و آن را بهصورت اسموتی مصرف کنید. یا از چغندر در سوپ سبزیجات یا به شکل بخارپز استفاده کنید.
۵. هویج
همه با با این سبزی خوشطعم آشنا هستیم. هویج سرشار از ویتامین A و آنتیاکسیدانهای دیگر است. این ماده خوراکی بهاری از پوست، مو و ناخنها بهخوبی مراقبت میکند و ضدپیری و ضدسرطان است.
روش مصرف
بیشتر افراد این گیاه را بهصورت خام و در سالاد (خرد یا رنده شده) مصرف میکنند. آب هویج هم یک نوشیدنی بسیار خوشطعم است که میتوانید از آن لذت ببرید.
۶. نعناع
نعناع خواص بسیار زیادی دارد که از آنها میتوان به ویژگی تسکیندهنده معده آن اشاره کرد. این گیاه حاوی آنتیاکسیدانی به نام «رزمارینیک اسید» است و علایم حساسیت فصلی که از عوارض جانبی نهچندان جالب بهار است را درمان میکند. علاوهبر آن، این سبزی حاوی منتول -ضداحتقان طبیعی- است.
روش مصرف
نعناع را به روشهای مختلفی، از افزودن این سبزی به غذا تا دمنوشها، میتوانید مصرف کنید.
۷. نخودفرنگی
نخودفرنگی حاوی طیف وسیعی از ویتامینها و مواد معدنی از جمله، ویتامینهای C، K و چند نوع ویتامین B، علاوهبر منگنز، فسفر و پروتئین است. این گیاه فصل رشد بسیار کوتاهی دارد و تنها چند هفته در بازار یافت میشود و این ویژگی، آن را خاصتر کرده است.
روش مصرف
نخود را پخته و موقع پخت برخی از غذاها به آنها اضافه کنید. درضمن میتوانید از نخودفرنگی پخته در سالاد هم استفاده کنید.
۸. توتفرنگی
هیچ چیز بهتر از خوردن یک توتفرنگی تازه، معطر و رسیده در اواخر فصل بهار و البته اوائل تابستان نیست. این میوه خوشمزه سرشار از آنتیاکسیدان و برای بدن مفید است. اگرچه توتفرنگی سرشار از قند است اما موجب تعادل قند خون میشود. پلیفنولهای موجود در این میوه، سیستم ایمنی بدن را تقویت و سلولهای بدن را بازسازی میکند.
روش مصرف
بهترین روش مصرف توتفرنگی مصرف خام و تازه آن است اما میتوانید آن را بهصورت اسموتی یا مربا هم مصرف کنید.
۹. پیاز بهاره
پیاز بهاره حاوی مقدار زیادی پلیفنول، بهویژه فلاونوئیدهاست که نقش مهمی در پیشگیری از بیماری دارند. این گیاه از تنش اکسایشی کاسته و با وجود آنتیهیستامینهای طبیعی و ویژگیهای ضدباکتریایی و ضدقارچی، بدن را از ابتلا به برخی بیماریها دور نگه میدارد.
روش مصرف
پیاز بهاره معمولا در سالاد بهصورت خام یا چاشنی در غذا استفاده می شود.
۱۰. تربچه
تربچه، برای سمزدایی بدن و برای دفع مواد زائد و سموم از معده و کبد عالی است. همچنین این غذای بهاری ادرارآوری طبیعی است و به درمان بیماریهای ادراری و کلیوی کمک میکند و در مبارزه با سرطان، آبرسانی پوست، کاهش تب و برطرف کردن نیش حشرات موثر است.
روش مصرف
تربچه معمولا خام مصرف میشود. میتوانید این سبزی خوشطعم و رنگ را ورقهورقه کرده و همراه با سالاد سبزیجات میل کنید.
زمین در فصل بهار بسیار بخشنده است و خوراکیهای خوشمزه و مفیدی در این فصل وجود دارد که با مصرف گلچین آنها که در اینجا برایتان آوردهایم نهتنها میتوانید از آنها لذت ببرید، بلکه سلامت بدنتان را حفظ کنید.
نظر شما