به گزارش قدس آنلاین، فرشاد متقی افزود: کاهش شدید بارشها و خشکسالیهای اخیر، نبود ذخیره برف در زمستان سال گذشته و تغییر بارشها از برف به باران سبب شده تا بسیاری از چشمههای استان از جمله چشمه کوهرنگ با کاهش شدید آبدهی مواجه شود.
وی ادامه داد: چشمه کوهرنگ آب بسیاری از شهرها و روستاهای مسیر از کوهرنگ تا شهرکرد را تامین میکند که از جمله میتوان به چلگرد، فارسان، باباحیدر، فیل آباد و پردنجان اشاره کرد.
متقی با بیان اینکه آب انتقالی از چشمه کوهرنگ نیمی از جمعیت شهرکرد را نیز پوشش میدهد، تصریح کرد: با کاهش آبدهی چشمه، احتمال افت فشار در مناطق شهری و روستایی وجود دارد از این رو توصیه میشود مشترکان با مصرف بهینه و صرفهجویی در آب مسوولان را در مدیریت منابع آبی یاری دهند.
مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری افزود: تمام تلاش این شرکت برای تامین آب مورد نیاز مردم استان به کار گرفته شده است اما با توجه به خشکسالیهای یک دهه اخیر و کاهش شدید بارشها در سال آبی جاری، منابع آبی استان در وضعیت نامناسبی قرار گرفته که برای گذر از این شرایط میطلبد تا مردم در مصرف بهینه آب بیش از پیش کوشا باشند.
متقی، میانگین مصرف استاندارد آب به ازای هر نفر در شبانهروز را ۱۳۰ لیتر اعلام کرد و گفت: بیشتر از این میزان مصرف در استان آب تولید میشود اما در مواقعی به سبب مصرف بالا در برخی مناطق با کمبود آب روبرو میشویم.
مدیر محیطزیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری نیز در خصوص میزان آبدهی این چشمه به خبرنگار ایرنا گفت: دبی چشمه کوهرنگ در نوسان است به طوری که در زمان بارندگی از حجم بالایی برخوردار میشود اما در سالهای خشک سطح آب افت میکند، با این وجود میتوان گفت در شرایط پربارش این چشمه چهار هزار لیتر برثانیه آبدهی دارد.
سید هاشم فاطمی افزود: با این وجود ظرفیت انتقال آب از این چشمه ۶۰۰ لیتر بر ثانیه است که بخشی از آن در شهرها و روستاهای بین راه مسیر انتقال و بخش دیگری در شهرکرد مصرف میشود.
وی با بیان اینکه کاهش شدید بارشها در ۲ سال اخیر و عمیق شدن پیامدهای خشکسالیهای شکل گرفته در بیش از یک دهه گذشته در استان به شدت بر منابع آب زیرزمینی استان تاثیر گذاشته و چشمهها را با کاهش دبی روبرو کروه است.
مدیر محیطزیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: دبی آب چشمه کوهرنگ به شدت به برف انباشته بر زردکوه وابستگی دارد و از آنجاکه در ۲ سال گذشته بارش برف در این منطقه بسیار اندک بوده از همین رو این چشمه نیز با کاهش آبدهی روبرو شده است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
خشکسالیهای اخیر از سال ۱۳۸۶ در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیطزیست و فعالیتهای اقتصادی این استان بهویژه در بخش کشاورزی داشته است.
هماینک ۱۰۰ درصد مساحت این استان درگیر خشکسالی است.
منبع: ایرنا
انتهای خبر/
نظر شما