تحولات لبنان و فلسطین

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد گفت:حجم ذخیره آب در سدهای تامین کننده آب شرب مشهد نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقریبا حدود ۵۵ درصد کاهش پیدا کرده و آورد سدهای مشهد نیز تقریبا صفر است .

کاهش ۵۵ درصدی ذخیره آب سدهای مشهد/ پاییز خشکی را تجربه خواهیم کرد

به گزارش قدس آنلاین، حسین اسماعیلیان در خصوص میزان بارندگی در سال آبی جاری با بیان اینکه «در حال حاضر سال آبی در مشهد تمام شده است»، اظهار کرد: کل میزان بارندگی در شهرستان مشهد حدود ۹۵ میلی‌ متر بوده است که نسبت به سال گذشته ۶۷ درصد کاهش بارندگی را نشان می‌دهد و نسبت به میانگین بلند مدت هم حدود  ۶۲ درصد کاهش بارندگی داشته‌ایم.

وی افزود: هرچند  متوسط بارندگی در استان نیز ۶۲ درصد کاهش نسبت به سال گذشته داشته است ولی کاهش بارندگی استان به طور متوسط نسبت به دوره بلند مدت حدود ۴۲ درصد است. یعنی شهرستان مشهد در وضعیت بحرانی‌تری از خشکسالی قرار دارد. ضمن اینکه حدود ۹۰ درصد وسعت استان در وضعیت خشکسالی قراردارد، ولی ۹۹ درصد حوزه مشهد در خشکسالی به سر می‌برد.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد در رابطه با وضعیت سدهای شهرستان مشهد بیان کرد: حجم ذخیره آب در سدهای تامین کننده آب شرب مشهد نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقریبا حدود ۵۵ درصد کاهش پیدا کرده و آورد سدهای مشهد نیز تقریبا صفر است و در این موقع سال ورودی خاصی نداشته‌ایم.

اسماعیلیان با بیان اینکه پیش‌بینی دقیق بارندگی در نیمسال دوم سال هنوز به ما اعلام نشده است و سازمان آب‌وهوا شناسی کشور باید این پیش‌بینی را انجام دهد، گفت: ولی پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که پاییز خشکی را تجربه خواهیم کرد. در خصوص فصل زمستان نیز هنوز اظهار نظری نشده است. امیدورایم پاییز پربارانی را داشته باشیم و وضعیت سال گذشته راشاهد نباشیم.

وی با اشاره به اینکه «خوشبختانه در پاییز در حوزه آب برخلاف حوزه برق که دو پیک مصرف دارد و یکی از آن‌ها پیک زمستان است که بیشتر به بحث سوخت برمی‌گردد، گفت: پیک مصرف حوزه آب در فصل تابستان به خصوص در ماه‌های خرداد، تیر و مرداد است و در نیمه دوم سال مصارف آب به حداقل خود می‌رسد. باوجود اینکه وضعیت خشکسالی تا امروز نیز تداوم داشته است ولی امیدواریم در نیمه دوم سال با توجه به اینکه مصرف آب کاهش پیدا می‌کند مشکلی در تامین آب در حوزه شهرستان مشهد نداشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد با اشاره به اینکه  در شهرستان مشهد حدودا ۳۵۳ روستا وجود دارد، عنوان کرد: از این تعداد روستا ، مسئولیت  تامین و توزیع  آب ۲۶۲ روستا را شرکت آبفای مشهد برعهده دارد. البته سال گذشته بحث یکپارچگی شرکت آبفای شهری و روستایی انجام شد و این روستاها تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب مشهد قرار گرفتند. روستاهایی که در آن زمان به ما تحویل داده شدند ۲۶۲ روستا بودند که حدود ۴۰ روستا به این مقدار اضافه شده است و تحویل گرفتیم. امیدواریم روستاهای باقی مانده را نیز بتوانیم تحویل بگیریم و مسئولیت خود را بتوانیم انجام دهیم.

اسماعیلیان با اشاره به اینکه در سال گذشته حدودا ۱۴۰ روستا در تنش آبی قرار داشتند، بیان کرد: سال گذشته اقدامات خوبی در زمینه روستاها به خصوص در زمینه تامین آب روستاها و بحث مدیریت مصرف روستایی و تعیین و تکلیف انشعابات غیر مجاز انجام شد. در سال جاری با توجه به اینکه با سال خشکی مواجه بودیم، پیش‌بینی ما این بود که از ۲۶۲ روستا، ۱۱۳ روستا در شرایط تنش آبی باشند. آن روستاهایی که ما ناچار به تامین آب آن‌ها با تانکر آب سیار بودیم، حدودا ۴۰ روستا بود که به صورت تانکری و سیار آب‌رسانی شد.

وی در رابطه با وضعیت این روستاها افزود: مشکلات آبی این روستاها در حال حاضر در حال کاهش است. بخشی از این کاهش مشکلات مربوط به پروژه‌هایی است که در حال انجام است و به بهره‌برداری می‌رسد و بخش دیگر مربوط به کاهش مصرف آب کمتر با توجه به پشت سر گذاشتن فصل تابستان است.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد خاطرنشان کرد: در حال حاضر اقدامات خوبی در حوزه روستاها در دستور کار قرار دارد. امیدواریم پروژه اتصال آب را در سال جاری به اتمام برسانیم. بخش قابل توجهی از این پروژه تا امروز انجام شده است و ادامه آن تا پایان سال انجام خواهد شد. بنابراین در حوزه روستایی در سال آینده با مشکلات کمتری مواجه خواهیم بود.

اسماعیلیان ادامه داد: با توجه به اینکه پاییز خشکی را در پیش رو خواهیم داشت ممکن است از میان روستاهایی که درگیر تنش آبی هستند، یک روستا از تنش آبی خارج شود و روستای دیگری به این روستاها اضافه شود.

وی با بیان اینکه منابع آبی روستاها از جمله چشمه، غنات و چاه است که منابع کم عمقی هستند و از وضعیت خشکسالی بسیار تاثیر می‌پذیرند، بیان کرد: اگر در پاییز بارندگی نباشد و یا کم باشد ممکن است در این منابع کاهش آبگیری بیشتر اتفاق افتد. البته باید این نکته را توجه داشت که مصرف آب نیز کاهش پیدا خواهد کرد و فقط ممکن است تنش آبی در میان روستاها جابه جا شود. پیش‌بینی ما این است که ۴۰ روستایی که در حال حاضر درگیر تنش  آبی هستند به همین اندازه بماند و به تعداد آن‌ها در ۶ ماه دوم سال افزوده نشود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.