به گزارش قدس آنلاین، رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران گفت: خوتکاها و فلامینگوها، نخستین گروه از پرندگانی وحشی طی ۲ روز گذشته به مازندران رسیدندو از این پس به تدریج دیگر پرندگان هم در روزهای آینده در تالاب ها، آبگیرها و آببندان استان فرود خواهند آمد.
وی ادامه داد: پیش بینی می شود در پاییز و زمستان سال جاری ۱۲۰ گونه پرنده درتالاب، آبگیر و آبندان های مازندران فرود بیایند.
ربیعی با اشاره به اینکه پیش بینی می شود روند فرود پرندگان مهاجر تا اواسط آذر امسال ادامه بیابد، اضافه کرد: از دهم دی ماه سال جاری هم روند سرشماری پرندگان مهاجر در استان شروع خواهد شد.
رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران خاطر نشان کرد: هرگونه دام گذاری و شکار پرندگان در تالاب ها، آبنندان ها و آبگیرهای مازندران ممنوع است و در صورت بروز هرگونه قانون شکنی با متخلفان برخورد خواهد شد.
وی با بیان این که تاکنون برای صدور پروانه شکار در زمستان امسال تصمیماتی گرفته نشد، گفت: بیش از ۳۰۰ نفر از محیط بانان و صدها تن از همیاران محیط زیست، وظیفه حفاظت از پرندگان مهاجر را برعهده خواهند داشت.
ربیعی افزود: برخی از پرندگان مهاجر که در آبنندان و تالاب ها فرود می آیند، عبوری هستند و تالاب های استان را برای زمستان گذرانی انتخاب نمی کنند.
رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران به احتمال شیوع بیماری بوتولیسم در بین پرندگان مهاجر استان اشاره کرد و توضیح داد: با توجه به سابقه مسموعیت غذایی ناشی از این بیماری طی ۲ سال گذشته در تالاب میانکاله؛ برای جلوگیری از بیماری پرندگان طرح مطالعاتی مقابله با شیوع هرگونه بیماری در بین پرندگان در استان آغاز شده است.
تالاب بین المللی میانکاله با حدود ۴۰ هزار هکتار مساحت در شرق استان مازندران واقع است و تا اینچه برون در استان گلستان ادامه دارد. این تالاب همه ساله به خاطر داشتن ذخایر غذایی مناسب یکی از مهم ترین کانون های فرود پرندگان مهاجر در مازندران به شمار می رود. طبق آمارهای رسمی به طور میانگین سالانه بیش از ۹۰ گونه از پرندگان مهاجر و بومی با جمعیت ۱.۳ میلیون بالی از این تالاب تغذیه می کنند.
منبع: ایرنا
انتهای خبر/
نظر شما