به گزارش قدس آنلاین، نخستین یادواره تئاتر خیابانی مریوان در سال ۱۳۷۳ با حضور برخی از چهرههای هنری و فعال اجتماعی و موافقت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن هلال احمر این شهر به عنوان تنها سالن نمایش این شهرستان برگزار شد.
اجراهای این جشنواره هنرمندان مریوانی را تشویق کرد تا طرح دومین یادواره تئاتر با همدلی و همکاری هنرمندان شهرستانی و استانی و با شرکت گروههای کردستانی برگزار شود که پس از برگزاری دوره دوم؛ دوره سوم نیز با توجه به اجراهای عمومی، نشستهای تخصصی تئاتر در انجمن هنرهای نمایشی در رشد کیفی تئاتر مریوان زمینه شکلگیری دوره چهارم را فراهم کرد.
دوره چهارم یادواره تئاتر خیابانی مریوان مصادف با سالروز فاجعه و جنایت قرن بیستم یعنی فاجعه حلبچه مظلوم به نام یادواره تئاتر حلبچه با حضور دو استان همجوار و شرکت اساتید حوزه نمایش همراه بود. پنجمین یادواره با وجود کاستیهای از جمله نبود سالن مناسب، نبود سیستم نوری سالنها، نبود هتل و مشکلات اسکان هنرمندان در خوابگاهها با اجرای نمایش ضیافت استاد بهرام بیضایی و ترجمه به زبان کردی توسط جمال ایمانی و اجرای آن توسط گروه تئاتر باران به کارگردانی فاتح باد پروا در ۱۳ روستای مریوان اجرا و برگزار شد.
پس از تصویب طرح جشنواره دوره ششم تئاتر خیابانی - میدانی از سوی اداره ارشاد و انجمن نمایش مریوان، از سال ۱۳۸۱ عنوان یادواره تئاتر مریوان به جشنواره تئاتر میدانی - خیابانی تبدیل شد.
ششمین جشنواره تئاتر میدانی - خیابانی مریوان در سطح منطقه غرب برگزار شد و جشنواره هفتم با معرفی برگزیدگان به جشنواره سراسری تئاتر فجر تئاتر خیابانی مریوان را وارد فاز جدیدتری کرد.
هشتمین دوره جشنواره تئاتر میدانی – خیابانی مریوان با حضور ۸ استان کشور فضای جشنواره به سمت سراسری و بین المللی شدن حرکت کرد. اولین جشنواره سراسری نمایش خیابانی مریوان در سال ۱۳۸۴ با وجود تأخیر در برگزاری آن در تابستان، آذر ماه به مدت سه روز برگزار شد. از سال ۸۴ به بعد هر سال در شهریور و مهرماه جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی و سراسری مریوان با استقبال پرشور مردم برگزار شده و با تلاش هنرمندان مریوانی این جشنواره به قطب تئاتر کشور تبدیل شده است.
چهاردهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان سال ۹۸ در این شهر با حضور خیل عظیمی از فعالان تئاتر و هنرمندان این حوزه در این شهر برگزار شد، اما سال گذشته به دلیل شرایط کرونایی در کشور و استان کردستان لغو و امسال با تلاش متولیان این حوزه و الزام کردن رعایت دستورالعملهای بهداشتی، اجازه ندادند که چراغ این جشنواره خاموش بماند
پانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان در حالی از امروز پنجم آبان ماه آغاز و تا دهم این ماه ادامه دارد، که «عبید رستمی»، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان درباره وضعیت برگزاری این جشنواره میگوید: ۴۰ گروه در این جشنواره در بخشهای آزاد، آینی و سنتی، کودک و نوجوان، دیگر گونهها، جشنوارهها، بخش ویژه (ایثار و شادت) به رقابت میپردازند.
وی با بیان اینکه اختتامیه جشنواره روز دوشنبه ۱۰ آبان است، گفت: امروز ۱۰ نمایش از بروجرد، تهران، اصفهان، کرمانشاه، مریوان و آبادان در مکانهای تعیین شده اجرای عمومی و داوری خواهند داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در پاسخ به این سؤال که در این شرایط کرونایی برای سلامت هنرمندان و آحاد مردم چه برنامهای در نظر دارید، توضیح داد: این جشنواره در ۴ مکان در نظر گرفته شده، با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی برگزار خواهد شد و در حین اجرا از طرف دبیرخانه ماسک توزیع خواهد شد.
وی افزود: یک واحد سیار واکسیناسیون در محل زریبار مستقر خواهد شد تا کسانی که واکسن نزدهاند، بتوانند واکسن کرونا تزریق کنند.
رستمی تصریح کرد: به تمام شرکتکنندگان و نفرات اعلام کردیم که تنها پذیرای هنرمندانی هستیم که کارت واکسیناسیون داشته باشند و افرادی هم که واکسن انجام نداده، میتوانند در مریوان واکسن خود را بزنند.
منبع: تسنیم
انتهای خبر/
نظر شما