امید حادثهدیدگان به امدادرسانی آنها در محل است و چه بسیار انسانهایی که ادامه حیاتشان را مدیون به موقع رسیدن اورژانسیها هستند. البته برای امدادرسانی بهتر و بهموقع باید ابزار و امکانات لازم را نیز در اختیار داشت.
در کل دنیا شاخصها و استانداردهایی وجود دارد که این موضوع هم در کشور و هم در استان مورد توجه است. هرچه فاصله با استانداردها کمتر باشد بیتردید میزان امدادرسانی و رضایتمندی مردم از خدمات اورژانس بالاتر خواهد رفت.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص وضعیت اورژانس خراسان رضوی میگوید: در بحث اورژانس جادهای و شهری در قیاس با شاخصهای کشوری، در شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه به جز مشهد که ۴۰ درصد با استانداردهای کشوری فاصله دارد، در مجموع به ۹۵ درصد از استانداردهای مورد نظر دست پیدا کردهایم.
دکتر علی یزدانی در پاسخ به این پرسش که چرا مشهد از سایر شهرستانها عقبتر است، اظهار میکند: مهمترین موضوعی که در این باره تأثیرگذار است تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز برای خدمترسانی به جمعیت زیرپوشش است. در استاندارد کشوری اورژانس باید برای هر ۲۰ هزار نفر جمعیت یک پایگاه اورژانس ایجاد شود که بر اساس برنامه ششم توسعه، ۶۳ پایگاه کمبود داریم که بیشتر آن مربوط به مشهد است.
وی ادامه میدهد: در مورد نیروی انسانی با اینکه سال گذشته تعداد ۳۴۶ نفر مجوز استخدام به دانشگاه علوم پزشکی برای اورژانس داده شد که ۵۰ درصد آن برای مشهد و مابقی برای دیگر شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود، با وجود این، باز هم ۷۶۵ نفر کمبود نیرو داریم که مشهد بیشترین مشکل را در این خصوص دارد.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حال حاضر ۹۰ آمبولانس فعال در اورژانس مشهد وجود دارد، میگوید: با توجه به وجود کمبودهایی در بحث پایگاهها و اینکه هر پایگاه حداقل باید یک تا دو دستگاه آمبولانس در اختیار داشته باشد، تنها در شهر مشهد ۸۵ دستگاه آمبولانس دیگر نیاز داریم تا به میزان استاندارد مورد نظر برسیم.
دکتر یزدانی میافزاید: مدت زمان رسیدن اورژانس به محل در کلانشهرها ۱۰ دقیقه است و در مشهد به طور میانگین این زمان بین ۱۳ تا ۱۴ دقیقه است که از میانگین کشوری عقب هستیم و علت آن به کمبود پایگاهها و تجهیزات مورد نیاز برای پوشش کامل در سطح شهر مشهد مربوط میشود.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد پایگاههای این دانشگاه را ۱۵۵ مورد اعلام و اظهار میکند: تعداد پایگاههای فعال در مشهد در حال حاضر با احتساب پایگاههای هوانیروز و اتوبوسها، ۷۷ پایگاه است و همان طور که عنوان شد در این بخش در مشهد به دلایل مختلف با مشکل مواجه هستیم.
وی در خصوص آمار تماسهای ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ در حوزه اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز میگوید: در مجموع در این ۶ ماه، ۶۵۵هزار تماس با اورژانس برقرار شده که متأسفانه از این میزان ۲۰هزار و ۲۷۵ تماس با هدف مزاحمت بوده است! در همین مدت ۱۹۰هزارو۵۶۰ مورد مشاوره توسط نیروهای اورژانس به مردم ارائه شده که توانسته نقش مؤثری در کنترل و بهبود شرایط تماسگیرندگان با اورژانس داشته باشد.
۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۶
کد خبر: 775481
به محض وقوع هر حادثهای نخستین چیزی که به ذهن همه ما میرسد تماس با ۱۱۵ یا همان اورژانس است.
نظر شما