تحولات لبنان و فلسطین

آرامگاه ابن بابویه شهرری فردا (جمعه) پذیرای اهالی کشتی و عاشقان جهان‌پهلوان تختی است که پنجاه و چهارمین سالگرد مرگ او را به سوگ خواهند نشست.

پنجاه و چهارمین سالگرد جهان پهلوان تختی

به گزارش قدس آنلاین، مراسم گرامیداشت درگذشت جهان پهلوان غلامرضا تختی در حالی روز جمعه ۱۷ دی ماه برگزار خواهد شد که یاد و خاطره این اسطوره جوانمردی هیچگاه از تاریخ ورزش ایران زمین محو نخواهد شد.

با وجود ماندگاری نام جهان پهلوان در تار و پود تاریخ معاصر ایران، خورشید زندگی او خیلی زود غروب کرد. روایت‌های فراوانی از علت و چگونگی مرگ جهان پهلوان تختی وجود دارد که عدم سندیت و قطعیت هر کدام از آنها باعث رازآلود ماندن این اتفاق تلخ شده است.

غلامرضا تختی روز پنجم شهریور ماه سال ۱۳۰۹ در جنوب تهران به دنیا آمد و در روز هفدهم دی ماه ۱۳۴۶ در اوج محبوبیت و افتخار چشم از جهان فروبست. از جهان پهلوان یک فرزند به نام بابک به یادگار مانده؛ فرزندی که بر خلاف پدر، راه کشتی را در پیش نگرفت، اما همواره با یاد و خاطره پدر زندگی می‌کند و حتی نام فرزندش را نیز به یاد جهان پهلوان، «غلامرضا» گذاشته است.

جهان پهلوان تختی در سالهای پایانی عمر کوتاهش با فراز و نشیب‌های فراوانی از سوی دوستان، هم تیمی‌ها و حتی مسئولان ورزشی و سیاسی آن دوران روبرو بود. او در آن ایام فشارهای مختلف روحی و مالی را تحمل کرد و سرانجام روز هفدهم دی ماه ۱۳۴۶ جسدش در اتاقی در هتل آتلانتیک تهران پیدا شد. نکته عجیب آنجا بود که او دو روز قبل از مرگش وصیت‌نامه‌ای را در دفترخانه اسناد رسمی به ثبت رساند و کاظم حصیبی را به عنوان سرپرست فرزندش بابک که آن زمان تنها ۴ ماه داشت معرفی کرده بود. تختی تبلور آرزوهای یک ملت بود. او سمبل تاریخ ماست. مردی که در میان مردم زیست و در نهایت پیکرش با حضور خیل عظیمی از همین مردم و کوچه و بازار در ابن‌بابویه شهر ری آرام گرفت.

متأسفانه سالهاست صحنه ورزش ایران از وجود قهرمانان و پهلوانان این چنینی خالی است و شاید بتوان ادعا کرد کمتر ورزشکاری توانسته همچون تختی تأثیرگذاری خاصی در بحث فرهنگ و زندگی روزمره هوادارانش داشته باشد.

مهمترین افتخارات جهان پهلوان تختی به شرح زیر است:

بازی‌های المپیک

۱۹۵۲ هلسینکی: مدال نقره وزن ۷۹ کیلوگرم
۱۹۵۶ ملبورن: مدال طلای وزن ۸۷ کیلوگرم
۱۹۶۰ رم: مدال نقره وزن ۸۷ کیلوگرم
۱۹۶۴ توکیو: چهارم وزن ۹۷ کیلوگرم

رقابت‌های جهانی

۱۹۵۱ هلسینکی: مدال نقره وزن ۷۹ کیلوگرم
۱۹۵۴ توکیو: نفر پنجم وزن ۸۷ کیلوگرم
۱۹۶۱ یوکوهاما: مدال طلای وزن ۸۷ کیلوگرم
۱۹۶۲ تولیدو: مدال نقره وزن ۹۷ کیلوگرم

بازی‌های آسیایی

۱۹۵۸ توکیو: مدال طلای وزن ۸۷ کیلوگرم

قهرمانی آسیا

چهار مدال طلا و چهار مدال نقره

تمامی مدال‌های این اسطوره کشتی ایران در مسابقات المپیک، جهانی، آسیایی و کشوری هم اکنون در موزه مرکزی آستان قدس رضوی قرار دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.