تحولات منطقه

انتصاب عبدالعلی علی‌عسکری، رئیس سابق سازمان صدا و سیما به عنوان مدیرعاملی صنایع پتروشیمی خلیج فارس در روزهای گذشته با واکنش‌های بسیاری در فضای مجازی و رسانه‌ای روبه‌رو شد.

حواشی یک انتصاب جنجالی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به‌طور نمونه یاشار سلطانی از فعالان اصلاح‌طلب، حمله تندی به این انتصاب کرده است.

وی با انتشار توییتی مدعی شده برخلاف دیگران از این انتصاب تعجب نکرده و علت این انتصاب، تبلیغ رئیسی توسط صداوسیما در دوران ریاست علی‌عسکری در سازمان بوده است.

اما در سوی دیگر این ماجرا موافقان ایستاده‌اند. موافقان می‌گویند این هجمه‌ها سیاسی است و اگر بخواهیم سوابق و تخصص آقای علی‌عسکری را ملاک قرار دهیم، هم سوابق مرتبط است و هم تخصص‌ وی قابل اتکاست. مثلاً مهدی سالم مدیرسابق شبکه امید و مشاور رسانه‌ای وزارت ارتباطات در صفحه فضای مجازی خود نوشت: برخی دکتر عسکری را فقط به عنوان رئیس صداوسیما می‌شناسند،اما از توان، سوابق و تخصص او در حوزه‌های اقتصادی و صنعتی بی‌خبرند. بی‌بی‌سی نیز در گزارشی این وقایع را بهانه قرار داد تا بگوید انتصابات در دولت با لابی‌های پنهان صورت گرفته است. 

برای تحقق شعار تحول باید تیم مناسب هم دیده شود

یک کارشناس مسائل سیاسی ولی در گفت‌وگو با قدس معتقد است در مجموعه اقدامات دولت در زمینه به‌کارگیری نیروها با وجود همه تلاش‌ها برخی نارسایی‌ها دیده می‌شود. حسن لاسجردی با تأکید بر تلاش رئیس جمهور برای نقش آفرینی فراجناحی و عدم وابستگی سیاسی افزود: رئیسی به درستی بر فراجناحی بودن تیمش تأکید دارد، ولی همین مسئله می‌تواند در بدنه دولت مشکل آفرین باشد؛ چرا که وجود نیروهای غیر متعهد می‌تواند پیشرفت دولت را کُند کند.

لاسجردی با بیان اینکه ضعف نیروها حتی در سطوح بالا هم مشهود بوده، ادامه داد: بعضی از وزیران رئیسی تجربه کار کلان نداشتند و برخی دیگر مدارج رسیدن به مسئولیت مهم را پله به پله طی نکرده اند و همین موارد سبب می‌شود ضعف در انتصابات خودش را در مواردی مثل انتصابات فامیلی و یا انتصاب افراد غیر متخصص نشان بدهد.

وی  با اشاره به انتظارات عموم جامعه از دولت گفت: وقتی شما با شعارهای اقناع ساز مثل تحول سریع وارد گود می‌شوی و در عمل به وعده‌ها دچار اختلاف می‌شوید فشار افکار عمومی و آتش‌بازی رسانه‌ها برای شما چالش ایجاد می‌کند. پس برای تحقق اهداف باید تیم مناسب هم چیده شود.

این کارشناس سیاسی با بیان اینکه دولت باید در این زمینه هم به افکار عمومی و نخبگان دغدغه‌مند پاسخ دهد، افزود: این موضوع موجب اعتماد آفرینی شده و پیشرفت کشور را تضمین خواهد کرد، اما اگر در مواردی پاسخگویی نباشد، به مرور شاهد اوج گرفتن فشار سیاسی فزاینده بر دولت خواهیم بود. 

اطلاع رسانی به رفع ابهام کمک می‌کند

در نهایت باید گفت با توجه به انتصاب علی‌عسکری به عنوان مدیر هلدینگ خلیج‌فارس یکی از اختلالات ساختاری به‌وجود آمده در تاریخ صنعت پتروشیمی کشور مدیریت افراد ناآشنا با روندهای کلان موجود در این صنعت و هزاران واحد صنعتی-تولیدی درگیر با آن است؛ مدیرانی که با وضعیت آزمون-خطا بر پست‌های مدیریتی گمارده می‌شوند. به گونه‌ای که همین حالا مدیریت تقریباً ۸۰درصد صنعت پتروشیمی بر عهده صندوق‌های بازنشستگی به عنوان بخش خصوصی (در واقع همان بخش شبه دولتی) است.  بر این اساس انتصاب علی عسکری پس از مدیریت وی بر صدا و سیما عجیب بود، ولی قطعاً اطلاع رسانی در این زمینه می‌تواند به رفع ابهامات کمک کند. علی عسکری دارای مدرک کارشناسی مهندسی برق و الکترونیک از دانشگاه امیرکبیر، کارشناسی ارشد مدیریت از دانشگاه تهران و دکترای مهندسی صنایع با گرایش سیستم و بهره‌وری از دانشگاه علم و صنعت است و از این حوزه‌ها دور نیست. با وجود این مسئله مهمی که در اینجا خودش را نشان می‌دهد، عدم وجود فرایندهایی مشخص و شفاف برای انتخاب و انتصاب مدیران سطح بالا در دستگاه‌ها و نهادهای تخصصی کشور است. بی‌تردید خلأ این فرایندها باید با ورود کمیسیون‌های تخصصی مجلس و نهادهای نظارتی مرتفع شود. امید است تذکر دلسوزان و کارشناسان این صنعت مورد توجه مدیران دستگاه مربوط قرار گیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.