انتخابات

به دنبال توقیف کشتی‌های حامل فرآورده‌های نفتی از سوی ائتلاف سعودی، بحران سوخت در سراسر یمن تشدید شده است.

تشدید بحران سوخت در یمن به دلیل توقیف نفتکش‌ها از سوی ائتلاف سعودی

به گزارش قدس آنلاین، بحران سوخت در یمن که ناشی از حملات و اقدامات ائتلاف سعودی علیه یمن است بر رنج و سختی مردم در استان‌های مختلف این کشور افزوده است.

از صنعا، پایتخت یمن گرفته تا بخش‌هایی از استان‌های تحت سلطه دولت وابسته به عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن با بحران کمبود بنزین و گازوئیل روبرو هستند.

خلیل القاهری، خبرنگار شبکه در صنعاء در گزارشی با اشاره به یک شهروند یمنی که پنج شبانه روز برای دریافت بنزین مقابل یکی از پمپ بنزین‌ها در صف منتظر مانده است، از اوضاع این کشور در سایه نبود نفت و مشتقات آن گفت.

با توجه به کمبود سوخت به هر خودرو ۴۰ لیتر بنزین داده می‌شود و در همین حال هشدار داده شده است در صورتی که بحران به همین شکل ادامه پیدا کند و راه حلی برای آن اندیشیده نشود، ذخایر سوخت موجود به سرعت تمام می‌شود.

عصام یحیی المتوکل، سخنگوی شرکت نفت یمن دیروز(جمعه) اعلام کرد که کشتی «EshipsBarracuda» متعلق به برنامه جهانی غذا بوده و ۴ هزار و ۲۲ تن گازوئیل را حمل می‌کرده است. با احتساب این کشتی، تعداد کشتی‌های توقیف شده توسط ائتلاف سعودی به ۹ عدد می‌رسد. هر چند کمیته بین المللی تفتیش آن‌ها را بازرسی کرده است.

گفتنی است نیروهای یمنی چند روز پیش در پاسخ به تنش‌زایی ائتلاف سعودی و امارات و جنایت‌های آن‌ها در یمن طی عملیاتی دقیق، عمق خاک امارات را با موشک بالستیک و پهپاد هدف قرار دادند و تهدید کردند که اگر امارات به دخالت‌های خود در امور یمن ادامه دهد، این حملات تشدید خواهد شد.

ائتلاف سعود-اماراتی که از سال ۲۰۱۵ جنگ علیه یمن را آغاز کردند، در سال اخیر در مقابل قدرت بازدارندگی و مقابله نیروهای مسلح یمن مجبور به عقب نشینی شده اند و برای مخفی کردن شکست‌های خود مناطق مسکونی یمن را هدف حملات خود قرار می‌دهند و با توقف نفتکش ها، مشکلات یمنی‌ها را افزایش می‌دهند.

وزیر بهداشت دولت نجات ملی یمن اعلام کرد از ابتدای ماه ژانویه میلادی و با افزایش تنش‌ها، وزارت بهداشت درگذشت ۱۵۰ نفر و زخمی شدن ۳۵۰ نفر را به ثبت رسانده است.

به گفته هانس گراندبرگ، نماینده ویژه و هماهنگ کننده امور یمن، تشدید تنش‌ها، بحران انسانی در یمن را افزایش می‌دهد، تلاش‌ها برای امداد رسانی را با مشکل مواجه می‌کند، امنیت منطقه را به خطر انداخته و تلاش‌ها برای پایان دادن به درگیری را تضعیف می‌کند.

ماه گذشته، برنامه جهانی غذا با بیان اینکه تعداد مناطق یمن که از گرسنگی رنج می‌برند در دو سال اخیر سه برابر شده است، هشدار داد که بودجه این سازمان برای ادامه ارائه کمک‌های غذایی به ۱۳ میلیون نفر در یمن در حال اتمام است. از آغاز ماه ژانویه نیز ۸ میلیون یمنی کمک‌های کمتری دریافت کرده اند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.