تحولات منطقه

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با تشریح اقدامات این آستان طی سال‌های اخیر برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، از تقویت طرح‌ها و برنامه‌های این حوزه برای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ و لبیک به مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی خبر داد.

لبیک به فرمان رهبر انقلاب برای تحقق شعار «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» / توسعه فعالیت‌های آستان قدس رضوی در عرصه دانش‌بنیان
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مالک رحمتی  اظهار کرد: شاخصه اصلی برای مقاوم ساختن یک کشور در مقابل تلاطمات داخلی و خارجی، به‌ویژه تحریم‌های ظالمانه، تقویت اقتصاد آن کشور مبتنی بر دانش و فناوری زاییده از درون، یا به عبارت دیگر، همان اقتصاد دانش‌بنیان است که در آن، دانش و فناوری، حرف اول را می‌زند و ارزش افزوده اصلی در محصولات تولیدی، نه به واسطه خطوط تولید و ماشین‌آلات، بلکه به واسطه فناوری و دانش نخبگانیِ ایجاد شده در آن صنعت است.  

اهمیت سرمایه‌گذاری خطرپذیر برای تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی افزود: به فضل الهی در سال‌های اخیر و با حمایت‌های رهبر فرزانه انقلاب، اقدامات بسیار خوبی برای توسعه اکوسیستم نوآوری و دانش‌بنیان در کشور انجام شده و روز به روز، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان، شتاب‌دهنده‌ها و پارک‌های علم و فناوری افزوده می‌شود، لکن کماکان یکی از چالش‌های اصلی در این اکوسیستم، تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان از طریق سرمایه‌گذاری خطرپذیر است.  
رحمتی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از نخبگان، فناوران و کسب و کارهای دانش‌بنیان نوپا، به‌واسطه نداشتن حمایت سرمایه‌گذاران خطرپذیر معتبر و قابل اعتماد، از تجاری‌سازی محصولات خود بازمانده‌اند و بعضا دچار سرخوردگی شده، یا اقدام به مهاجرت می‌کنند.  


حمایت آستان قدس رضوی از اکوسیستم نوآوری

وی با اشاره به ورود آستان قدس رضوی به این عرصه برای حمایت‌ از فناوران و نوآوران افزود: آستان قدس رضوی بر اساس سیاست‌های کلان ابلاغی تولیت محترم، مبنی بر توجه جدی به مقوله اقتصاد دانش‌بنیان، حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی  و حمایت از مجموعه‌های علمی و دانش پایه،   با تکیه بر وجه عالم آل اللهی امام رضا (ع) و در لبیک به دغدغه سالیان اخیر مقام معظم رهبری، اقدام به تاسیس شرکت‌هایی در حوزه حمایت از اکوسیستم نوآوری کرده است.  


۱۲۳۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری خطرپذیر در ۱۳ شرکت دانش‌بنیان

رحمتی افزود: شرکت صنایع پیشرفته رضوی که ذیل بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی فعالیت می‌کند، به عنوان یک سرمایه‌گذار خطرپذیر در حوزه محصولات هایتک به ویژه حوزه‌هایی همچون اقتصاد دیجیتال، فناوری‌های حوزه سلامت و درمان و نیز مواد پیشرفته، یکی از اصلی‌ترین حامیان فناوران و نخبگان جوان در کشور است. وی ادامه داد: این شرکت در دو سال ابتدایی تاسیس خود توانسته با ۱۲۳۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در ۱۳ شرکت فناور و دانش‌بنیان، نقش بسیار مهمی در تبلور تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین در کشور ایفا نماید.  


اقدامات کلیدی در حوزه مدیریت هوشمند منابع آب و اقتصاد دیجیتال

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی به حوزه‌های سرمایه‌گذاری این شرکت نیز اشاره کرد و گفت: ورود به حوزه مدیریت هوشمند و دیجیتال منابع آبی کشور، ورود جدی به حوزه اقتصاد دیجیتال و فین‌تک، تاسیس و ایفای نقش اساسی در هلدینگ فضایی ایران، به عنوان یکی از اصلی‌ترین اقتضائات اقتصاد دیجیتال و ارتباطات ماهواره‌ای در آینده‌ای نزدیک و نیز، طراحی و ساخت دستگاه کامل آندوسکوپی برای اولین بار در ایران، از جمله سرمایه‌گذاری‌ها و اقدامات کلیدی شرکت صنایع پیشرفته رضوی است.  


برگزاری جشنواره «هشت» برای شناسایی و جذب نخبگان و فناوران کشور

رحمتی به دیگر اقدامات و برنامه‌های آستان قدس رضوی در این حوزه نیز اشاره و اظهار کرد: برگزاری جشنواره «هشت» با شعار «همت، شکوفایی، تعالی» توسط بنیاد بهره‌وری موقوفات، به منظور شناسایی و جذب نخبگان و فناوران سراسر کشور در موضوعات تخصصی، اقدام ارزشمند دیگری است که در حال انجام است و کمک شایانی به برقراری ارتباط نخبگان، فناوران و شرکتهای دانش بنیان با آستان قدس رضوی نموده و می‌تواند به منزله پلی میان اندیشمندان جوان و خلاق کشور با صنایع و شرکت‌های آستان قدس رضوی تلقی شود.  
وی تصریح کرد: حضور سرمایه‌گذاران خطرپذیر و نیز سایر نهادهای حاکمیتی کشور در کنار این جشنواره، از نقاط قوت جشنواره می‌باشد.  


توسعه کسب و کارهای خرد و خانگی با سامانه «پیشه» 

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی به فعالیت دیگر شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد بهره‌وری موقوفات نیز اشاره و اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات آستان قدس رضوی، توجه به توسعه کسب و کارهای خرد و خانگی است که در شرکت کسب و کار رضوی و تحت سامانه «پیشه» در حال تحقق است و نقش بسیار مهمی در حذف واسطه‌ها و رونق تولیدات خلاقانه در کشور دارد.  


سایر اقدامات و برنامه‌ها در راستای تولیدِ دانش‌بنیانِ اشتغال‌آفرین

وی افزود: تاسیس «خانه خلاق رضوی» توسط بنیاد کرامت رضوی، تاسیس «کارخانه نوآوری حوزه سوغات زائر» در محل کارخانه قدیمی نخریسی خسروی در مشهد، طرح احداث «پردیس فناوری‌های پیشرفته رضوی» در محل بیمارستان رضوی با رویکرد ایجاد راسته بازار دانش‌بنیان به‌ویژه در حوزه فناوری‌های سلامت و درمان، استفاده حداکثری کارخانجات تولیدی آستان از ظرفیت‌های دانش‌بنیانی موجود در کشور به منظور توسعه محصولات و فعالیت‌ها، و نیز جذب تعداد بالایی از نخبگان در شرکت‌های تابعه آستان قدس رضوی از دیگر اقداماتی است که در آستان قدس رضوی در راستای حمایت از تولید دانش‌بنیان اشتغال آفرین در کشور در حال انجام است.  


توسعه فعالیت‌ها برای تحقق شعار سال

رحمتی به تقویت اقدامات و برنامه‌های آستان قدس در این حوزه، برای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به نامگذاری هوشمندانه سال ۱۴۰۱ به عنوان مطلع قرن جدید، توسط مقام معظم رهبری به نام «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین»، آستان قدس رضوی حمایت کامل و همه جانبه خود را از این شعار اعلام داشته و قطعا با انگیزه‌ای مضاعف، فعالیت‌های خود در حوزه تولید دانش‌بنیان، به‌ویژه در بخش سرمایه‌گذاری خطرپذیر را بیش از پیش توسعه خواهد بخشید.  
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: مسلما برکات مادی و معنوی حاصل از حضور پررنگ آستان قدس رضوی در این عرصه، نصیب تمامی دست اندرکاران خدوم این آستان مقدسه شده و موجبات شادی قلب مقدس حضرت رضا (ع) را نیز فراهم خواهد آورد

منبع: آستان نیوز

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.