به گزارش قدس آنلاین، ساکن یکی از کوچه پس کوچههای شهر گرگان است، همراه با خانواده اش حدود ۱۰ سالی است که از کشورش افغانستان مهاجرت کرده و ساکن گرگان شده است.
خانم قربانی بانوی کارآفرین افغانستانی است که طی این سالها برای گذران چرخ زندگی اش از تنها چرخ خیاطی که داشته مدد گرفته است.
وی میگوید: بایک چرخ خیاطی ساده شروع کردم، دورههای مختلف خیاطی را در کنار خیاطان ایرانی گذراندم و سپس وارد بازار کار شدم.
قربانی گفت: از همان ابتدای شروع به کار از قومیتهای مختلف اعم از قزاق، ترکمن، سیستانی، بلوچ و فارس از شهرهای گرگان و علی آباد کتول مشتری داشتم و با رونق گرفتن کارم به سراغ اشتغال زایی رفتم.
این بانوی کارآفرین میگوید: با همکاری اداره کل اتباع و مهاجران خارجی توانستم کارگاه کوچکی در گوشهای از خانه ام ایجاد کنم.
قربانی گفت: در شروع کار ۱۲ نفر بودیم که کار خود را با ۶ چرخ خیاطی آغاز کردیم، افرادی که به عنوان شاگرد به من مراجعه میکردند هم از اتباع و هم ایرانی بودند.
وی بیان کرد: از همان ابتدا هدفش این بوده علاوه بر کمک به اقتصاد خانواده اش به اقتصاد اطرافیان خود و همچنین اقتصاد کشوری که در آن زندگی میکند هم کمک کند.
حالا حدود سه سالی است که خانم قربانی با یک بانوی ایرانی کارگاه مشترکی ایجاد کرده و ضمن ایجاد زنجیره تولید پوشاک برای ۳۰ نفر هم اشتغالزایی کرده اند.
پارچههای برش خورده از کارگاه خانم حق پرست راهی کارگاه خانم قربانی میشود و پوشاکهای تولید شده در این مکان دوباره به کارگاه خانم حق پرست ارسال میشود تا کار بسته بندی و ارسال آن انجام شود.
حق پرست می گوید: ما دو کارگاه مجزا با یک هدف مشترک هستیم که در کنار یکدیگر به اشتغالزایی مشغولیم.
حالا ظرفیت فضای مجازی هم به کمک این دو بانوی کارآفرین آمده و محصولات خود را به استانهای مختلف ارسال میکنند.
این دو بانوی کارآفرین روزانه حدود ۳۰۰ مرسوله پستی پوشاک به استانهای مختلف ارسال میکنند و استانهای خراسان، اصفهان، تهران و البرز از جمله مشتریان آن هاهستند.
در استان گلستان که شهره به نگارستان ایران زمین و به لحاظ تنوع قومیتی معروف به ایران کوچک است همکاری این دو بانوی کارآفرین با دو ملیت ایرانی و افغانستانی نمونه ای کوچک از وحدت و همدلی این استان است و نشان می دهد ظرفیت ایجاد شغل برای تمام اقشار وجود دارد به شرطی که همتی برای انجام آن وجود داشته باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظر شما