به گزارش قدس آنلاین، دولت برای حمایت از این گروه از افراد صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر را راهاندازی کرده و خود کارفرمای این گروه از شهروندان شده است.
بیتالله برقراری مدیرعامل ﺻﻨﺪوق ﺑﯿﻤﻪ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﮐﺸﺎورزان، روﺳﺘﺎییان و ﻋﺸﺎﯾﺮ در گفتوگو با «ایران» از عدم آشنایی شهروندان بویژه جامعه هدف این صندوق، از وجود این نوع بیمه میگوید: سال ۱۳۸۴ دولت با هدف تحت پوشش قراردادن افرادی از جامعه که در مشاغلی مثل کشاورزی و دامداری مشغول هستند و غالباً در روستاها زندگی میکنند صندوق بیمهای را راهاندازی کرد تا بتوانند با کمترین هزینه تحت پوشش این نوع بیمه درآیند و از خدمات بازنشستگی و مستمری در دوران سالمندی بهرهمند شوند.
وی ادامه میدهد: شهروندانی که در مشاغلی همچون کشاورزی مشغول فعالیت هستند درآمد بالا و ثابتی ندارند که بتوانند تحت پوشش بیمههای دیگر همچون تأمیناجتماعی درآیند و از تسهیلات و خدمات بیمهای برخوردار شوند از اینرو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در کشور راهاندازی شد تا افراد با حداقل واریزی برای بیمه و بهرهمندی از حمایتهای دولت در این خصوص آینده خود را تأمین کنند و در دورانی که دیگر تاب و توان کار سخت کشاورزی و دامداری را ندارند، بتوانند از حداقل حقوق بهرهمند شوند و بدون نیاز به حمایت و منت اطرافیان، زندگی آبرومندانهای داشته باشند.
برقراری با اشاره به اینکه در این نوع بیمه دولت نقش کارفرما را برعهده دارد، بیان میکند: این نوع بیمه اجتماعی شامل همه روستاییان، عشایر، کشاورزان و همچنین افرادی که در شهرهای زیر ۲۰هزار نفر جمعیت دارند، میشود. مجموع این افراد یکسوم جمعیت کشور را تشکیل میدهند یعنی ۳۰میلیون نفر جامعه هدف بیمه روستاییان و عشایر هستند.
البته این آمار جمعیتی ناخالص است چراکه شهروندان برای ورود به این نوع بیمه باید حداقل ۱۸سال و حداکثر ۵۰سال داشته باشند. اگر بخواهیم شهروندانی که در این محدوده سنی قرار دارند را در نظر بگیریم جامعه هدف خالص ما ۱۰میلیون نفر خواهند بود که از این تعداد بیش از دومیلیون و ۵۰۰هزار نفر عضویت این صندوق را دارند اما فقط یک میلیون و ۵۳۹هزار نفر بهصورت ماهانه سهم حق بیمهشان را پرداخت میکنند و به قولی فعال هستند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۷میلیون نفر هنوز به عضویت صندوق بیمه کشاورزان، عشایر و روستاییان درنیامدهاند، میافزاید: یکی از دلایل اصلی آن عدم آشنایی این شهروندان با این صندوق بیمه است که ناشی از عدم تبلیغ و شناساندن بیمه عشایر و روستاییان میان مردم است. باید برای جذب جامعه هدفمان به این نوع بیمه از رسانههای تصویری و مکتوب کمک بگیریم تا اطلاعات مفیدی برای مخاطبانمان در جهت عضویت در این بیمه ارائه دهیم.
مدیرعامل ﺻﻨﺪوق ﺑﯿﻤﻪ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﮐﺸﺎورزان، روﺳﺘﺎییان و ﻋﺸﺎﯾﺮ با بیان آنکه سن بازنشستگی صندوق ۶۵سال است، میگوید: افرادی که در سن ۵۰سالگی به عضویت این بیمه درآیند با پرداخت ۱۵سال حق بیمه که بسیار اندک هم است، میتوانند در سن ۶۵سالگی از مزایای مستمری بازنشستگی صندوق بهرهمند شوند.
برقراری از ضرورت معرفی و شناخت این بیمه برای مردم میگوید: اگر فرض را بر ثابت بودن آمار جمعیت بگیریم ۷میلیون نفر تحت پوشش بیمه عشایرو روستاییان نیستند و با توجه به محدودیت سنی که برای ثبتنام وجود دارد اگر سن این افراد از ۵۰سال عبور کند دیگر نمیتوانیم آنها را تحت پوشش قرار دهیم. جامعه هدف بیمه ما افرادی هستند که غالبا درآمد اندکی دارند و در مشاغلی فعالیت میکنند که با رسیدن به سنین بالا ادامه این فعالیت برایشان ممکن نخواهد بود و در دوران سالمندی بدون حقوق و مستمری زندگی دشوار و سختی در انتظارشان است.
شاید بگویید نهادهایی همچون کمیته امداد امام خمینی(ره) میتوانند از آنها حمایت کنند؛ باید بگویم با توجه به بودجه محدود و زیرمجموعه گستردهای که این نهادها دارند، تحت پوشش قرار دادن این آمار ۷میلیونی امکانپذیر نخواهد بود و در نتیجه با فقر سالمندی روبهرو خواهیم شد و ضرورت وجود صندوق بیمه روستاییان، عشایر و کشاورزان در این بخش بسیار اهمیت پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به لزوم تغییراتی در صندوق بیمه عشایر، کشاورزان و روستاییان میافزاید: سن بازنشستگی ما ۶۵سال است و اگر فردی از سن ۱۸سالگی به عضویت صندوق درآید باید سالها بیمهپردازی داشته باشد تا بتواند از تسهیلات مستمری و بازنشستگی آن بهرهمند شود و این امر باید تغییر کند. بایستی تدابیری را اتخاذ کنیم تا افرادی که از سنین جوانی به عضویت صندوق درمیآیند بتوانند با گذشت ۳۵سال از مزایای این بیمه بهرهمند شوند که این مورد را پیشنهاد کردیم و امیدوارم تأیید شود.
برقراری با اشاره به ماهیت این نوع بیمه میگوید: صندوق بیمه عشایر دفترچه بیمه درمانی ندارد و افراد در بحث درمانی تحت پوشش بیمه سلامت همگانی قرار دارند. در این صندوق بیمه همچون دیگر بیمههای اجتماعی، بیمه از کارافتادگی به فرد و بیمه ناشی از فوت به بازماندگان هم تعلق خواهد گرفت. افرادی که تحت پوشش صندوق عشایر و روستایی هستند در ۸ سطح میتوانند خود را بیمه کنند. سطح یک شامل پایینترین پرداختی ما است و فرد با کمترین هزینه میتواند خود را بیمه کند و به همان میزان اندوختهای که دارد بعد از ۱۵سال و در سن ۶۵سالگی مستمری دریافت کند.
مدیرعامل ﺻﻨﺪوق ﺑﯿﻤﻪ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﮐﺸﺎورزان، روﺳﺘﺎییان و ﻋﺸﺎﯾﺮ با اشاره به نوع پرداختی افراد برای این بیمه میگوید: در سطح یک، بیمه شده ۵۰هزار تومان در ماه پرداخت میکند و سهم دولت دو برابر پرداختی فرد خواهد بود به این صورت که دولت بهعنوان کارفرما به ازای فرد بیمه شده در سطوح یک ۱۰۰هزار تومان به صندوق واریز میکند. سطح دو ۵۷هزار تومان سهم پرداختی بیمه دارند و دولت برای این گروه ۱۱۵هزار تومان به بیمه واریز میکند؛ این سطوح ادامه دارد تا سطح ۸که بالاترین سطح درآمدی ما خواهد بود که برای این گروه پرداختی بیمه توسط فرد ۱۳۳هزار تومان و سهم دولت ۲۶۶هزار تومان است و این تعرفه بیمه ما برای سال ۱۴۰۱ است.
وی در پایان صحبتهایش در خصوص بیمه عشایر، کشاورزان و روستاییان میگوید: دولت برای حمایت از روستاییان و عشایر در راستای عدالت اجتماعی، این صندوق بیمهای را تأسیس کرد و با پرداخت سهم دو برابری برای هر فرد، حمایتش را از اقشار کمدرآمد جامعه نشان میدهد.
خبرنگار: محدثه جعفری
منبع: ایران
نظر شما