تحولات منطقه

با هدف تحقق اهداف و سیاست‌های آستان قدس رضوی در حوزه توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان تمام مجموعه‌های اقتصادی ذیل بنیاد بهره‌وری موقوفات اقداماتی را در این زمینه دنبال می‌کنند و شرکت آرد قدس رضوی نیز در این خصوص برنامه‌هایی را در دست اجرا دارد.

طرح دانش‌بنیان آستان قدس رضوی برای ایجاد شهرک صنعتی صنایع غذایی
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس انلاین، تامین گندم، آرد و نان، همواره به عنوان یکی از کالاهای اساسی و راهبردی در زندگی و معیشت مردم مطرح بوده است و در این میان، شرکت آرد قدس رضوی یکی از شرکتهای صنایع غذایی وابسته به بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی، جایگاه مناسبی در سطح استان خراسان رضوی و در زمینه ذخیره سازی گندم و تولید آرد مناسب و محصولات با کیفیت وابسته به آرد داشته و همواره جزو یکی از واحدهای برتر استانی به شمارمی‌آید. پای صحبت‌های مهندس «محمدرضا رجبی مقدم»، مدیرعامل شرکت آرد قدس رضوی نشسته‌ایم و او درباره فلسفه تاسیس این شرکت و برنامه‌های پیش رو برایمان گفته است.
 

 حدود دو دهه است که آستان قدس رضوی در حوزه ذخیره سازی گندم و تولید آرد، فعالیت می‌کند. دلیل این حضور و نتیجه فعالیت در این حوزه چه بوده است؟
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و تا اواخر دهه۶۰ شمسی ذخیره سازی گندم و تولید آرد توسط کارخانجات و شرکتهای دولتی انجام می شد. از ابتدای دهه ۷۰ و با افزایش جمعیت کشور و دعوت دولت از بخش خصوصی و سرمایه گذاران توانمند، برای همکاری با طرح های دولتی، آستان قدس رضوی نیز به خاطر مقبولیت و جایگاه مردمی و انجام رسالت اجتماعی خود در زمینه حل مشکلات زائران و مجاوران به ویژه در مشهد و سطح استان، از سال۱۳۷۴ با تاسیس و راه اندازی شرکت آرد قدس رضوی وارد عرصه تولید و تامین آرد به عنوان یک محصول و کالای راهبردی در زندگی مردم شد. توجه به ذخیره سازی مناسب ارقام مختلف گندم در کنار کارخانه تولید آرد، ضرورت دیگری بود که آستان قدس در دهه ۸۰ شمسی، با احداث پنج سیلوی تمام هوشمند پیشرفته و با فناوری روز دنیا و با ظرفیت اسمی ۳۰ هزارتن ، به آن ورود پیدا کرد.



 

طرح دانش‌بنیان آستان قدس رضوی برای ایجاد شهرک صنعتی صنایع غذایی


 

ظرفیت تولید سالانه ۷۰ هزار تن آرد
 هم اکنون شرکت آرد قدس رضوی با تولید حدود۲۳۰تن آرد در شبانه روز و با ظرفیت تولید سالانه ۵۰ هزار تن آرد که تا۷۰ هزار تن در سال هم قابل افزایش است، همواره جزو یکی از واحدهای برتر استانی در زمینه تولید انواع آرد مناسب و با کیفیت بوده و محصولاتی متعددی را تولید و عرضه می کند، از جمله آرد کامل با ارزش غذایی بالا، آرد ویژه پخت انواع نان (سنگک، تافتون، لواش و...)، آرد نول (ویژه قنادی ها)، آرد ستاره، پودر کیک وآرد مورد نیاز در تهیه انواع کیک ، کلوچه ، بیسکوئیت ، ماکارونی و سایر محصولات غذایی وابسته به آرد.

 

تامین آرد ۴۰۰ نانوایی شهر مشهد
همچنین با توجه جمعیت ساکن در شهر مشهدو حاشیه آن و حضور انبوه زائران در مناسبت های ملی و مذهبی و فصول مختلف سال ، هم اکنون این شرکت با تولید ماهیانه حدود ۲ هزار و ۳۰۰ تن آرد، بخشی از آرد یارانه‌ای، نیمه یارانه ای و آزاد مورد نیاز حدود۴۰۰ واحد نانوایی سنتی، صنعتی و حجیم در سطح شهر زیارتی مشهد را تامین می کند. در سال گذشته هم، این شرکت ۵۰ هزار تن آرد تولید کرد که از این میزان حدود۲۷ هزار تن به نانوایی اختصاص یافت و حدود۲۳ هزار تن نیز در اختیاربرخی از شرکتهای صنایع غذایی قرار گرفت تا برای تولید دیگر محصولات وابسته به آرد مانند محصولات شرکت نان قدس رضوی،  نان های صنعتی، کیک و کلوچه، ماکارونی و...  استفاده شود. بنابراین امروزه می توان به وضوح،  به تاثیر دیدگاه بلند مدیریت عالی آستان قدس رضوی در انجام رسالت اجتماعی این نهاد مقدس در زمینه تلاش برای تامین کالاهای اساسی مورد نیاز معیشت مردم و کمک به دولت و نهادهای حاکمیتی در سطح کشور برای خدمت رسانی بهتر و بیشتر به هم وطنان عزیز و به ویژه زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع) در بیش از دو دهه فعالیت این شرکت، پی برد.

 

در فعالیت های این شرکت تا چه حد به مقوله تکمیل زنجیره تولید و تامین در مجموعه آستان قدس رضوی توجه شده است؟ 
تلاش این شرکت، اهتمام به تکمیل زنجیره تولید و تامین در شرکتهای صنایع غذایی و کشاورزی آستان قدس رضوی بوده که مورد تاکید در سند سیاستهای ابلاغی این نهاد مقدس هم هست. با توجه به اینکه گندم مورد نیاز برای ذخیره سازی در سیلوهای این شرکت از نوع داخلی و خارجی است، تلاش ما این است تا حد امکان و با خرید بیشتر، نسبت به دریافت گندم تولیدی از کشت و صنعت های زیر مجموعه شرکت کشاورزی رضوی اقدام کنیم. آرد تولیدی در این شرکت هم با اولویت تامین آرد مورد نیاز در دیگر شرکتهای  آستان قدس رضوی از جمله شرکت نان قدس رضوی و... مورد استفاده قرار می گیرد و سبوس تولیدی از گندم های موجود در هنگام تهیه آرد هم با اولویت تامین میزان مورد نیاز دیگر مجموعه های آستان قدس رضوی از جمله موسسه دامپروری صنعتی قدس رضوی، مجموعه موقوفات ملک و... واگذار می شود. بنابراین فعالیت های شرکت آرد قدس رضوی،  یکی از اعضاء مرتبط با تکمیل زنجیره تولید و تامین در شرکت های کشاورزی و صنایع غذای آستان قدس رضوی به شمار می رود.

برای ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی و استفاده از توانمندی های شرکت های دانش بنیان چه اقداماتی را در دست انجام دارید؟
امسال با توجه به شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب انتخاب شده و همچنین تاکید تولیت معزز و قائم مقام محترم ایشان برای تحقق این شعار، واحد تحقیق و توسعه در این شرکت تفکیک شده است.

 

دو محصول دانش‌بنیان تولید می‌شود
همچنین برای بهره مندی از ظرفیت های فعالیت های دانش بنیان، مراحل اداری، فنی و پیگیری‌های لازم از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تولید دو محصول دانش بنیان ویژه آرد و نان برای استفاده بیماران خاص توسط این شرکت درحال انجام است. از طرفی دیگر این شرکت در تعامل با موسسه کیفیت رضوی و همکاری با دانشگاه فردوسی مشهد، برای استفاده از سامانه کیفیت بخشی به محصولات تولیدی در حال همکاری است تا موفق به کسب نشان و استاندارد «طیب» برای آرد و مشتقات دیگر از این محصول شود. همچنین به دنبال ایجاد تنوع در محصولات آرد با توجه به تکمیل سبد خانوار و توجه به تنوع ذائقه مشتریان با تولید انواع پودر کیک، آرد کینوا، جو دوسر پرک، بسته بندی غلات و حبوبات و....هستیم. 

 

تولید محصولات سلامت محور با ارزش غذایی
در برنامه‌ای دیگر، تولید محصولات سلامت محور با ارزش غذایی بالا در راستای اهمیت سلامت غذایی مخاطبان با تاکید بر تولید محصولات دانش بنیان هستیم که این موارد در چشم انداز سه ساله این شرکت  تا سال۱۴۰۳ دیده شده است. 

 

شهرک صنعتی تخصصی فعال می‌شود
یکی از مهمترین موارد دیگر در این چشم انداز سه ساله ، تلاش برای راه اندازی «شهرک صنعتی صنایع غذایی» در مشهد و با محوریت شرکت آرد قدس رضوی و در محل اراضی مجاور کارخانه آرد این شرکت (اراضی اخنجان در منطقه توس) و در زمینی به وسعت حدود ۴۰ هکتار است . این پروژه هم اکنون در مرحله طراحی و پیگیری برای کسب مجوز های لازم بوده و تلاش ما این است با استفاده از تمامی توانمندی های علمی،فنی، مالی و اداری و اجتماعی در مجموعه بزرگ آستان قدس رضوی و با راه اندازی این شهرک صنعتی، شرکتهای صنایع غذایی با اولویت فعالیت شرکتهای دانش بنیان مربوط به صنایع آرد و نان در این مکان مستقر شوند تا از این طریق به عنوان همکاری و همیاری و نه رقابت ، کمک بسزایی به بخش خصوصی برای تقویت و تولید محصولات مرتبط با اقتصاد دانش بنیان شود. 

انتهای پیام

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.