به گزارش قدس آنلاین، مقامهای کشور ژاپن به بهانه وضعیت فعلی اوکراین، تحریمها علیه شخصیتهای روس و بلاروسی را گسترش دادند و تحریمهایی را نیز علیه صادرات این دو کشور وضع کردند.
خبرگزاری روسی «تاس» در این خصوص گزارش کرد، دولت ژاپن امروز (سهشنبه) در بیانیهای اعلام کرد که تحریمهایی علیه صادرات ۹۰ شرکت به روسیه وضع کرده است و داراییهای ۵۷ شخصیت و ۶ شرکت روس را مسدود خواهد کرد.
بر اساس این گزارش،در بین افرادی که در لیست تحریمهای ژاپن قرار گرفتهاند میتوان به «دیمیتری گریگورنکو» معاون نخستوزیر روسیه، «سرگئی رولدوگین» نوازنده ویولون، «کریل استرموسوف» معاون رئیس اداره مدنی-نظامی منطقه خرسون و خانواده «الکسی مورداشوف» رئیس هیأت مدیره سورستال و پاورماشین اشاره کرد. از طرف دیگر، ۴۵ نیروی نظامی روسیه نیز در لیست سیاه ژاپن قرار گرفتند.
ژاپن پیش از این چندین بسته تحریمی علیه روسیه وضع کرده بود و بیش از ۸۰۰ نفر از روسیه، بلاروس، دونتسک و لوهانسک را هدف قرار داده بود و بیش از ۲۰۰ شرکت و سازمان روس و بلاروسی را نیز در لیست سیاه قرار داده بود. لیست اقلام و فناوریهای ممنوعه برای صادرات به روسیه شامل بیش از ۳۰۰ قلم جنس و کالا میشود.
از طرف دیگر، همزمان با تسلط کامل روسیه بر استان لوهانسک در شرق اوکراین و وعده این کشور برای ارسال موشکهای بالستیک به بلاروس جهت مقابله با غرب، لندن اعلام کرد که تصمیم دارد تحریمها علیه مسکو و مینسک را افزایش دهد.
دولت انگلیس اعلام کرد که روز سهشنبه تحریمهای اقتصادی، تجاری و حملونقلی جدیدی را علیه بلاروس به دلیل حمایت این کشور از تهاجم روسیه به اوکراین وضع خواهد کرد و همچنین شش روس را که به گفته آنها اطلاعات نادرست منتشر میکنند، تحریم میکند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، بسته تحریمی علیه بلاروس شامل ممنوعیت واردات و صادرات کالاهایی به ارزش حدود ۶۰ میلیون پوند از جمله صادرات کالاهای پالایش نفت، اجزای فناوری پیشرفته و کالاهای لوکس و واردات آهن و فولاد از بلاروس است.
به گزارش شبکه روسی راشا تودی، روسیه در تاریخ ۲۴ فوریه (پنجم اسفند) با استناد به عدم اجرای توافقنامه مینسک توسط کییف که برای اعطای وضعیت ویژه به مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین طراحی شده بود، نیروهای خود را به این کشور اعزام کرد. این پروتکلها با میانجیگری آلمان و فرانسه برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ امضا شد.
طبق این گزارش، «پترو پوروشنکو» رئیسجمهور سابق اوکراین اذعان کرده که هدف اصلی کییف استفاده از آتشبس برای خرید زمان و ایجاد نیروهای مسلح قدرتمند بوده است.
روسیه در فوریه ۲۰۲۲ جمهوریهای خودخوانده منطقه دونباس را به رسمیت شناخت و از اوکراین خواست که رسماً خود را یک کشور بیطرف اعلام کند که هرگز به هیچ بلوک نظامی غربی نخواهد پیوست. کییف اصرار دارد که حمله روسیه کاملاً بیدلیل بوده است.
از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، کشورهای غربی نه تنها اقدامی برای کمک به برقراری صلح بین روسیه و اوکراین انجام ندادند بلکه با تشدید فشار تحریمها علیه روسیه و از طرف دیگر، عرضه تسلیحات سبک و سنگین به کییف به آتش ناآرامیها در اوکراین دامن زدهاند.
نظر شما