تحولات لبنان و فلسطین

محققان می‌گویند پنجره‌های آلوده ممکن است محل اجتماع آلودگی‌هایی زیانبار در پشت لایه‌های محافظی از اسیدهای چرب ناشی از دود آشپزی باشند که می‌توانند مدتی طولانی باقی بمانند.

تاکید محققان بر لزوم پاک کردن پنجره‌های آلوده

به گزارش قدس آنلاین، از تارنمای سای تک دیلی، مطالعه اخیر محققان دانشگاه بیرمنگام در انگلیس نشان می دهد که اسیدهای چرب موجود در بخارهای ناشی از آشپزی بسیار با ثبات و پایدار هستند و شکستن آنها در محیط بسیار دشوار است.

این بررسی بدان معناست که وقتی آنها با یک سطح جامد مانند پنجره برخورد می‌کنند، یک لایه (film) نازک و خوداتکا ایجاد می‌کنند که به تدریج تجمیع می‌شود و تنها می‌تواند به تدریج توسط سایر مواد شیمیایی در اتمسفر شکسته (و تجزیه) شود. این لایه از طریق فرآیند ذکر شده سخت‌تر می شود و آب بیشتری از طریق رطوبت در هوا جذب می‌کند، همچنین مواد آلاینده زیانبار این توان بالقوه را دارند که در این پوسته انعطاف‌پذیر گیر کنند یا گرفتار شوند و سپس در مقابل تجزیه در اتمسفر محافظت می‌شوند.

دکتر کریستیان فرانگ از محققان ارشد این مطالعه گفت: اسیدهای چرب در این لایه‌ها به خودی خود خیلی مضر نیستند اما به علت اینکه تجزیه نمی‌شوند از مواد آلاینده‌ای که در زیر آنها گیر کرده‌اند، محافظت می‌کنند.

این تیم تحقیقاتی روی نمونه‌هایی از مواد مهندسی شده در آزمایشگاه کار کرد تا بتواتند نمونه‌هایی شبیه جهان واقعی داشته باشد. این مواد وارد لایه‌های بسیار نازکی از آلودگی به ضخامت چند ۱۰ نانومتر شدند.

این محققان از نوترون‌ها و اشعه‌های ایکس برای مطالعه ترکیبات این لایه‌ها در مقیاس نانو و تغییرات در ساختار سطح آنها استفاده کردند.

آنها دریافتند که ترتیبات خود سامان یافته در داخل این لایه‌ها کار دسترسی به بخش‌های واکنشی اسیدهای چرب درون این ساختارها را برای مولکول‌های کوچک تر مانند ازون دشوار کرد. سطوح این لایه‌ها زمانی که در معرض ازون قرار گرفتند از صافی آنها کاسته شد و احتمال جذب آب بالاتر رفت، تاثیری که همچنین پیامدهایی برای تشکیل و طول عمر ایروسل‌ها یا گرد و غبارهای در هوا (aerosols) دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.