به گزارش قدس خراسان آنلاین، ابوالفضل چمندی درباره نتایج پنجمین اجلاس کمیته مشترک اقتصادی این ولایت با خراسان رضوی اظهار کرد: از زمان تغییر حاکمیت در افغانستان برخی مناسبات تجاری به خصوص در حوزه حمل و نقل ترانزیت با کاهش چشمگیری روبرو شده بود که با مذاکرات دوجانبه و چندجانبه موفق شدیم سطحی از این کاهش را جبران کنیم.
معاون اقتصادی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه این اجلاسیه تاکنون در ۴دوره برگزار شده افزود: کمیته مشترک اقتصادی ولایت هرات و خراسان رضوی در این چند سال اخیر تشکیل نشده بود که با پیگیریهای انجام شده، سرانجام موفق شدیم پنجمین دوره این اجلاس را با حضور والی هرات و جمعی از مدیران و فعالان اقتصادی استان در ولایت هرات برگزار کنیم.
وی با اشاره به اهمیت این اجلاسیه در بهبود روابط دو کشور در حوزههای مختلف اقتصادی و تجاری گفت: یکی از مهمترین توافقهای صورت گرفته افزایش ظرفیت عبور خودروهای حمل بار از مرز دوغارون است که در اوایل سال به سطح بسیار پایینی رسیده بود و در مذاکرات اولیه آن را ۲ برابر و اکنون در حال مذاکره برای افزایش ۴ برابری آن هستیم.
چمندی با اشاره به تصمیم و سیاست تقویت تولید در افغانستان گفت: دولت افغانستان در پی سیاست افزایش تولید و صنعت خود، نسبت به خرید ماشین آلات از اروپا و سایر کشورها اقدام میکند که طی مذاکرات صورت گرفته پیشنهاد صادرات ماشین آلات و دستگاههای تولید استان را به آنها دادیم.
معاون اقتصادی استانداری خراسان رضوی افزود: در بخش کشاورزی نیز بحث همکاری در محصولات مشترک مثل کشت چقدر قند که نیاز کارخانجات ماست تبادل نظر کردیم که این محصول در هرات کشت و برای فراوری و تولید شکر به استان منتقل و پس از تولید مجدد شکر به این کشور صادر شود. همچنین در خصوص صادرات محصولات کشاورزی مانند گندم و جو و سایر موارد مورد نیاز افغانستان از طریق کشت مشترک نیز گفتگو شد.
وی گفت: کاهش معطلی توقف کالاها و خودروها در گمرکات دو کشور یکی از موضوعات بسیار مهم اقتصادی ما در حوزه صادرات بود که باعث کاهش هزینههای صادرات شده و یکی از مواردی بود که توانستیم توافقاتی داشته باشیم مبنی بر حضور نمایندگان مشترک از دو طرف در گمرکات تا روزانه باهم دیدار و تبادل نظر داشته و در کوتاهترین زمان مشکلات را مرتفع کنند و علاوه بر این روزها وساعتهای فعالیتهای مرزی را هم برای سرعت بخشیدن به حمل و نقل وترانزیت کالا افزایش دادیم.
نظر شما