به گزارش قدس آنلاین، موارد جاسوسی گزارش شده توسط چین علیه آمریکا نشان میدهد که مجریان قانون ایالات متحده تا چه اندازه در مبارزه خود برای دفاع از آمریکا در برابر حملات حزب کمونیست چین عقب هستند. در حالی که کیفرخواست علیه جاسوسان چینی این روزها رایج تر شده، این افراد به ندرت توسط آمریکا تبدیل به اجرای حکم می شود.
اتهاماتی که در ماه اکتبر وارد شد ناشی از سه پرونده جداگانه بود. هفت نفر در ارتباط با طرحی برای وادار کردن یک تبعه چینی مقیم ایالات متحده به بازگشت به چین برای تحت محاکمه قرار گرفتن در عملیاتی با عنوان شکار روباه متهم شدند. در یک پرونده جداگانه نیز، دو افسر اطلاعاتی مستقر در چین به دلیل تلاش برای کسب اطلاعات از یک کارمند دولت ایالات متحده برای ممانعت از تعقیب کیفری شرکت چینی هوآوی متهم شدند. در مورد سوم هم، چهار شهروند چینی به دلیل اجرای یک کارزار طولانی مدت برای استخدام آمریکایی ها به عنوان جاسوس چین متهم شدند.
اگر هدف آمریکا صرفاً دور نگه داشتن جاسوسان چینی از ایالات متحده باشد، مواردی از این دست مؤثر خواهند بود. در واقع، این کشور حکم دستگیری همه آن ها را دارد، اما تضمین می کند که این متهمان هرگز پا در خاک آمریکا نخواهند گذاشت. اما این مانع از ضربه زدن به آمریکایی ها نمی شود، زیرا بیشتر فعالیت جاسوسان چینی از راه دور از خاک چین انجام می شود.
جاسوسان در شهرهای چین به طور معمول شهروندان آمریکایی را از طریق رسانه های اجتماعی مورد هدف قرار می دهند. آنها همچنین پیشنهاداتی با عنوان "مشاوره" را از طریق ایمیل برای آنها ارسال می کنند، که به آنها فضایی بدهد که گویا در تلاش برای عقد قراردادهای تجاری هستند. گاهی اوقات آنها افرادی را با پرداخت هزینه کامل اسکان و غذا برای استخدام به چین دعوت می کنند و در آنجا آنها را برای ارائه اطلاعات و خدماتی که به نفع پکن است ترغیب می کنند. تلاشها برای بازگرداندن افرادی که از چین فرار کردند و مخالف نظام این کشور هستند نیز با تحت فشار گذاشتن اعضای خانواده آن ها، توسط مامورانی در چین مدیریت میشوند. آنها همچنین این افراد را با ارسال پیام های تهدید آمیز در رسانه های اجتماعی و با استخدام افرادی در آمریکا برای به وحشت انداختن آنها تحت فشار قرار می دهند.
این تاکتیک های از راه دور همه در موارد جاسوسان مورد اتهام در ماه اکتبر به نمایش گذاشته شد. پر واضح است که این جاسوسان معمولاً به همان اندازه ای که در خیابانهای آمریکا خطرناک هستند، هنگام نشستن مقابل رایانه در چین نیز می توانند به آمریکا ضربه بزنند. اما به نظر می رسد مجریان قانون ایالات متحده در حال حاضر بیشتر به افشای فعالیت های آنها تا مبارزه کردن با آن ها علاقه مند هستند.
حتی زمانی که ماموران فدرال آمریکا فرصت دستگیری یک جاسوس را دارند، به ندرت این کار را انجام می دهند. هنگامی که ماموران ارشد چینی به ایالات متحده سفر می کنند، مجریان قانون فدرال ایالات متحده عادت دارند فعالیت های آنها را زیر نظر بگیرند و سپس به آنها اجازه دهند قبل از طرح اتهام به چین بازگردند. برای مثال، یکی از کیفرخواستهای ماه اکتبر نحوه ملاقات یک متهم با یکی از همدستان آمریکایی اش در سال ۲۰۱۶ را شرح میدهد جایی که هیچکدام دستگیر نشدند و مظنون بدون هیچ مانعی به چین بازگشت. حالا با وجود حکم بازداشت او، اینکه وی بخواهد به آمریکا بازگردد دیگر وجود ندارد.
در پرونده عملیات شکار روباه که اف بی آی در سال ۲۰۲۰ موفق به شناسایی آن شد، ماموران اف بی آی پنج مظنون را دستگیر کردند. با این حال، یک مغز متفکر این عملیات سه سال قبل، حتی پس از اینکه ماموران گمرک و حفاظت مرزی از او در مورد عملیات بازجویی کردند و عینک دید در شب و سایر تجهیزات نظارتی را در چمدانش پیدا کردند، اجازه پیدا کرد که به چین برگردد. ماموران احتمالاً دستگیری مظنون را به تعویق انداخته تا برای تکمیل پرونده وقت بخرند، اما بعید است که فرصت دیگری برای آوردن او به خاک آمریکا پیدا کنند. مظنونی که در آن زمان در نیویورک زندگی می کرد، از آن زمان دیگر در ایالات متحده دیده نشده است.
آمریکا در شناسایی مناطق تحت فعالیت جاسوسان چینی به شکل واضحی ضعف دارد. آن ها تصور می کنند واشنگتن دی سی و مراکز فناوری مانند سانفرانسیسکو احتمالاً اهداف اصلی جاسوسی چینی ها است، اما مواردی به ندرت در آنجا گزارش می شود و برعکس در مناطقی مانند نیویورک که پلیس آمریکا نظارت کمتری از خود بر روی آن ها نشان داده میزان فعالیت چشمگیری دیده می شود.
ماموران فدرال آمریکا بارها به دلیل دستگیر نکردن جاسوسان تحت فشار قرار گرفته اند جایی که از آن ها خواسته شده با توجه به اینکه افسران ارشد اطلاعاتی چین به ندرت از ایالات متحده بازدید می کنند، هیچ فرصتی برای زندانی کردن آنها را از دست ندهند. آمریکا می خواهد پس از مشخص شدن دست داشتن آنها در یک پرونده، تلاش کند تا آنها را به آمریکا یا کشوری که با آن پیمان استرداد مجرمان دارد کشانده و سپس دستگیر کند. اما جو عمومی در آمریکا این را می خواهد تا با دستگیری چند مامور ارشد چینی این پیام را به پکن ارسال کنند که فعالیت آن ها برای آمریکا قابل تحمل نیست.
همچنین پاسخ دیپلماتیک، خواسته بسیاری در آمریکا برای چنین مواردی است. آن ها می خواهند جو بایدن در هر مکالمه ای که با همتایان چینی خود دارد، موضوعات جاسوسی، بازگرداندن اجباری و سایر این فعالیت ها را که آمریکا را هدف قرار می دهد را مطرح کند و این موارد را در رتبه های پایین واکنش خود در درگیری های مختلف با چین قرار ندهد.
آمریکا این فعالیت های چین را به عنوان تهدیدی جدی برای نظام اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و در مجموع حاکمیت خود تاکنون آنگونه که باید و شاید در نظر نگرفته و اگر آن را جدی نگیرد ممکن است زمانی برسد که برای آن ها دیگر خیلی دیر شده باشد.
مترجم: امیرمحمد سلطانپور
نظر شما