به گزارش قدس آنلاین، به نقل از اسپیس، فضانوردان روسی دیمیتری پتلین (Dmitry Petelin) و سرگئی پروکوپیف (Sergei Prokopyev) و فرانک روبیو (Frank Rubio) با فضانورد ناسا در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۲ با یک کپسول سایوز MS-۲۲ به ایستگاه فضایی بینالمللی پرواز کردند. آنها قرار بود با همان فضاپیما به خانه برگردند، اما در اواسط ماه دسامبر این کپسول با آنچه مقامات فضایی آمریکا و روسیه معتقدند یک سنگ فضایی کوچک بوده است، برخورد کرد و نشت مایع خنککننده در آن آغاز شد. اکنون روسیه یک فضاپیمای سایوز جایگزین را برای بازگرداندن سه خدمه فرستاده است.
اکنون یک فضاپیمای جایگزین به نام MS-۲۳، به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) پرتاب شد تا فضانوردان را به زمین بازگرداند. این پرتاب روز پنجشنبه (۲۳ فوریه) از پایگاه فضایی بایکونور روسیه در ساعت ۷:۲۴ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (ساعت ۳:۵۴ بامداد امروز به وقت تهران) انجام شد.
سایوز MS-۲۳ قرار است روز شنبه (۲۵ فوریه) به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل شود تا در نهایت برای اولین بار دو ماه پس از نشت مایع خنککننده در سایوز MS-۲۲ قدیمیتر، برای سه خدمه همانند یک قایق نجات کاملاً کاربردی عمل کند. انتظار میرود که عملیات اتصال در ساعت ۸:۰۱ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (۰۴:۳۱ به وقت تهران) ۲۶ فوریه انجام شود.
پرتاب و اتصال سایوز در میان یک هفته بسیار شلوغ کاری برای فعالیتهای ایستگاه فضایی بینالمللی انجام میشود، زیرا انتظار میرود فضاپیمای ماموریت Crew-۶ اسپیس ایکس نیز در روز دوشنبه (۲۷ فوریه) چهار فضانورد را برای ارسال به فضا پرتاب کند.
این ماموریت چهار نفره به مقصد «ایستگاه فضایی بینالمللی» (ISS) که «کرو-۶» (Crew-۶) نام دارد، قرار بود در اوایل صبح ۲۶ فوریه از «مرکز فضایی کندی» (KSC) ناسا در فلوریدا پرتاب شود، اما ناسا و اسپیس ایکس پس از یک بررسی طولانی روی آمادگی پرواز در روز ۲۱ فوریه، تصمیم گرفتند که پرواز را ۲۴ ساعت به تعویق بیندازند. طرح کنونی ماموریت، مستلزم پرتاب موشک «فالکون۹» (Falcon ۹) اسپیس ایکس برای بردن یک کپسول «دراگون» (Dragon) موسوم به «اندیور» (Endeavour) در روز ۲۷ فوریه ساعت ۱:۴۵ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی است.
ماموریت کرو-۶، «استیون بوون» (Stephen Bowen) و «وودی هوبرگ» (Woody Hoburg) از فضانوردان ناسا، «سلطان النیادی» (Sultan Al-Neyadi)، فضانورد امارات متحده عربی و «آندری فدیایف» (Andrey Fedyaev)، فضانورد روسیه را برای اقامت تقریبا ۶ ماهه به ایستگاه فضایی بینالمللی خواهد فرستاد. النیادی به عنوان نخستین فضانورد عرب که برای یک ماموریت بلندمدت به آزمایشگاه مداری پرواز میکند، تاریخساز خواهد شد.
کرو-۶ همانگونه که از نام آن پیداست، ششمین ماموریت عملیاتی سرنشیندار خواهد بود که اسپیس ایکس برای ناسا به ایستگاه فضایی بینالمللی پرتاب میکند. شرکت «ایلان ماسک» (Elon Musk) علاوه بر این ۶ ماموریت، دو ماموریت دیگر را نیز به مقصد آزمایشگاه مداری انجام داده است؛ پرواز آزمایشی «دمو-۲» (Demo-۲) برای ناسا در سال ۲۰۲۰ و ماموریت «Ax-۱» که یک پرواز خصوصی بود را شرکت «آکسیوم اسپیس» (Axiom Space) در آوریل ۲۰۲۲ انجام داد.
۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۹
کد خبر: ۸۵۲۴۱۳
روسیه فضاپیمای سایوز MS-۲۳ را بدون خدمه به فضا پرتاب کرد تا جایگزین سفینه فضایی دچار نشتی در ایستگاه فضایی شود.
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
نظر شما