تحولات منطقه

وزیر خارجه سودان خواستار لغو تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با وضعیت دارفور شد و آمریکا، انگلیس و فرانسه را به مانع تراشی برای لغو این تحریم‌ها متهم کرد.

سودان سه کشور غربی را به مانع تراشی در لغو تحریم‌ها متهم کرد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۰۵ به منظور کنترل و کاستن از شدت درگیری‌های دارفور ( گروه‌های مسلح سودانی با نظامیان وابسته به دولت خارطوم ) قطعنامه ۱۵۹۱ را صادر کرد. بر اساس این قطعنامه، ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به طرف‌های این درگیری ممنوع شد و از کشورهای جهان خواسته شد، هیچ کمک فنی و آموزشی در اختیار دولت خارطوم و گروه‌های مسلح سودانی قرار ندهند.

درگیری‌های دارفور هزاران کشته و مجروح بر جای گذاشت و حدود دو میلیون و ۵۰۰ نفر از ساکنان این منطقه را آواره کرد. با سرنگونی نظام عمرالبشیر در سال ۲۰۱۹ گروه‌های مسلح سودانی در پایتخت سودان جنوبی با مقامات حاکم بر خارطوم توافقنامه صلح امضاء کردند.

وزیرخارجه سودان با بیان اینکه قطعنامه ۱۵۹۱ شورای امنیت مربوط به زمان شعله ورشدن جنگ در دارفور است، اظهار داشت: اکنون تحول بزرگی در میدان عمل و سیاست ( خاموش شدن آتش سلاح‌ها در دارفور و ورود گروه‌های مسلح در ساختار قدرت بر اساس توافقنامه صلح ) به وجود آمده‌ است لذا خارطوم خواستار لغو تحریم‌های مربوط به قطعنامه ۱۵۹۱ شورای امنیت است.

« علی صادق» در گفت‌وگو با روزنامه «الوطن » بحرین تصریح کرد: اکنون در دارفور جنگ نیست و بیشتر آوارگان به خانه‌های خود برگشته‌اند و زندگی روال طبیعی خود بازگشته‌ است. گروه‌های مسلحی که با ارتش می جنگیدند هم اکنون در شورای حاکمیتی سودان حضور دارند و بیشتر وزیران و استانداران از اعضای همین گروه‌ها هستند. بر همین اساس، شاهدیم در صحنه سیاست تغییرات گسترده‌ای صورت گرفته است.

وی درباره حمایت از لغو تحریم‌های سودان گفت: کشورهای عربی از جمله امارات به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت از لغو قطعنامه ۱۵۹۱ شورای امنیت حمایت می‌کند. روسیه و چین نیز در همین مسیر قرار دارند و این در حالی است که کشورهای آفریقایی و اعضای غیر دائمی شورای امنیت از سودان حمایت می‌کنند.

علی صادق با متهم کردن ۳ کشور غربی به مانع تراشی در لغو تحریم‌های سودان گفت: آمریکا، انگلیس و فرانسه مخالف لغو تحریم‎های شورای امنیت علیه سودان هستند. این مخالفت ناشی از هدف قرار دادن خارطوم است و ما می‌دانیم که ثبات سیاسی در سودان به سود آمریکا، انگلیس و فرانسه نیست.

خبر دیگری از سودان حاکیست، در جریان حمله پلیس و نیروهای امنیتی به تظاهرات کنندگان خارطوم یک نفر کشته و ده‎ها تن مجروح شدند.

این تظاهرات در اعتراض به تداوم حاکمیت نظامیان بر سودان دیروز در مناطق مختلف پایتخت این کشور برگزار شد. پلیس و نیروهای امنیتی به منظور متفرق کردن تظاهرات کنندگان به آنان حمله کردند که در اثر تیراندازی پلیس یک شهروند جان خود را از دست داد.

به نوشته روزنامه سودان تریبون، پلیس و نیروهای امنیتی برای متفرق کردن تظاهرات کنندگان از گاز اشک آور استفاده کردند.

در جریان درگیری میان پلیس و تظاهرات کنندگان ده‌ها نفر از شهروندان مجروح شدند که حال برخی از آنان وخیم گزارش شده‌است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.