پس از اینکه شیومارا کاسترو رئیس جمهور هندوراس برای برقراری روابط دیپلماتیک با چین ابراز آمادگی کرد، آمریکا شروع به اعمال فشار دیپلماتیک بر این کشور کرد.
ایالات متحده در ادامه تلاش کرد این کشور آمریکای مرکزی را متقاعد کند که در تصمیم خود قبل از امضای رسمی توافقنامه روابط دیپلماتیک با چین تجدید نظر کند.
وانگ ونبین سخنگوی وزارت امور خارجه در یک نشست خبری روزانه در پاسخ به پرسشی در این باره، گفت: این واقعیت که ۱۸۱ کشور بر اساس اصل چین واحد با چین روابط دیپلماتیک برقرار کردهاند، کاملاً نشان میدهد که برقراری روابط دیپلماتیک با چین انتخاب درستی است.
وی خاطرنشان کرد: چین از بیانیه مثبت دولت هندوراس در مورد توسعه روابط با پکن استقبال میکند و مایل به ایجاد و توسعه روابط دوجانبه با هندوراس بر اساس برابری و احترام متقابل است.
وانگ با بیان اینکه در سالهای اخیر پاناما، السالوادور، جمهوری دومینیکن و نیکاراگوئه روابط دیپلماتیک خود را با چین برقرار کرده یا از سر گرفتهاند، افزود: در حال حاضر همکاری عملی بین چین و این کشورها پیشرفت سریعی داشته که منافع ملموسی را برای مردم کشورهای مربوطه به ارمغان آورده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین همچنین با تاکید بر اینکه "هر کشور مستقلی حق دارد روابط دیپلماتیک خود را توسعه دهد و سایر کشورها حق مداخله را ندارند"، گفت: اگر گزارش فشار دیپلماتیک آمریکا بر هندوراس صحت داشته باشد، فقط نشان میدهد که اظهارات آمریکا مبنی بر اینکه هر کشوری حق دارد درباره سیاست خارجی خود بر اساس حاکمیتش تصمیم بگیرد، پوچ و توخالی است.
وانگ یادآور شد: آمریکا خود روابط دیپلماتیک با چین را بر اساس به رسمیت شناختن اصل چین واحد بیش از ۴۰ سال پیش برقرار کرد و حال چگونه میتواند حق سایر کشورها برای برقراری روابط دیپلماتیک و توسعه روابط با چین را سلب کند یا مانعش شود؟
نظر شما