تحولات منطقه

رئیس فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی از رونمایی از سند راهبردی ورزش مربوط به این فدراسیون خبر داد.

باران چشمه:مذاکره‌ای با سرخابی ها برای ورود به ورزش زورخانه‌ای نداشته‌ایم
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین ، مهرعلی باران‌چشمه رئیس فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی در نشست خبری که صبح امروز در محل این فدراسیون برگزار شد، درباره عملکرد فدراسیون در سال گذشته اظهار داشت: جزو نادرترین فدراسیون‌هایی بودیم که همه برنامه‌های خود را در سال 1401 انجام دادیم و سال خوبی داشتیم. ما سال قبل لیگ مستعدین را برگزار کردیم که برای اولین بار در بین همه فدراسیون‌ها بود. با همین تلاش‌ها نیز توانستیم وارد المپیاد استعدادهای برتر کشور شویم. ما علاوه بر برگزاری لیگ‌های مستعدین و بزرگسالان، 34 دوره آموزشی برگزار کردیم و بیش از 1200 نفر دوره‌های مربیگری، داوری، بازآموزی و مرشدی حضور داشتند. با این وجود هنوز مرشد به اندازه کافی نداریم. بنابراین یکی از اولویت‌های ما در سال جاری برگزاری و تداوم این دوره‌ها خواهد بود.

وی افزود: تعداد 77 نفر از کشورهای مختلف در دوره‌های بین‌المللی ما شرکت کردند و این موضوع امسال هم تداوم خواهد داشت. برگزاری مسابقات کشتی پهلوانی در مجموعه ورزشی آزادی از دیگر اقدامات ما در سال قبل بود. ما به دنبال توسعه بیشتر این رشته هستیم. با معاون تربیت آموزش و پرورش تفاهم نامه امضا کردیم و 6 استان را به عنوان استان نمونه انتخاب کردیم و نزدیک به هزار مرشد دانش‌آموز در این استان‌ها تربیت شدند. در سال جاری نیز 6 استان دیگر را به این موضوع اضافه کرده‌ایم.

باران‌چشمه گفت: سال قبل  از وضعیت زورخانه‌های 20 استان بازدید کردیم. عمر زیادی از این زورخانه‌ها می‌گذرد و باید تدبیری اتخاذ شود که این زورخانه‌ها حفظ شوند. بر همین اساس ملاقات‌هایی با ائمه جمعه استان‌ها داشتیم تا بتوانیم ورزش زورخانه‌ای را ترویج کنیم. ما همچنین در سال قبل 20 زورخانه را در کشور افتتاح کردیم.

وی ادامه داد: فدراسیون ما برای اولین دارای آیین‌نامه انضباطی برای ورزش زورخانه‌ای، کشتی پهلوانی و مرشدی شد که قابل توجه است.

رئیس فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی عنوان کرد: ما سال قبل و پس از چند سال که کرونا کاهش یافته بود، تیم‌هایی را به کشورهای مختلف از جمله کره جنوبی و ایتالیا اعزام کردیم تا این رشته را ترویج بدهیم. در مجموع نمی‌گویم خیلی موفق بوده‌ایم، اما گام های موثری در مسیر پیشرفت این رشته برداشته‌ایم.

باران‌چشمه درباره نحوه کارکرد کمیته انضباطی گفت: دو سالی که اینجا هستیم، تا الان نشده یک نفر را به خاطر انتقاداتش به کمیته انضباطی دعوت کنیم. همه مواردی که بوده، برای اعتراض‌ها و تخلفات در حین مسابقات بوده و وارد موضوع انتقادات نمی‌شویم.

وی درباره بودجه فدراسیون گفت: سال قبل اتفاقی که افتاد، این بود که بودجه 25 فدراسیون در ردیف تبصره 14 بود. سازمان برنامه و بودجه در دو مرحله پول داد و در واقع وزارت ورزش بودجه‌ای را نمی‌داد، اما حقیقتا در وزارت ورزش به فدراسیون ما کمک کردند و ما مشکل مالی تا دی ماه نداشتیم. امسال هم هنوز تفاهم نامه‌ای بین هیچ فدراسیونی با وزارت ورزش امضا نشده است. از مسئولان وزارت که پرسیدم گفتند که خبر می‌دهند. برای سال جاری هم وزارت به عنوان تنخواه یک بودجه‌ای داده است. در مجموع به نظر می‌رسد شرایط در سال جاری سخت نباشد.

وی درباره ثبت ورزش زورخانه‌ای به نام کشور جمهوری آذربایجان گفت: آیین ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی در سال 1389 به نام ایران در یونسکو ثبت شده و سند آن در اتاقم است. آذربایجان پیشنهاد داده بود که فرهنگ پهلوانی به نامش ثبت شود. به هر حال همانطور که می‌دانید آذربایجان چند سال قبل در قلمرو ایران بوده و اینها بر همین اساس چند عکس قدیمی را به یونسکو برده‌اند. در یونسکو که وزارت میراث فرهنگی عضو است، مدیرکل مربوطه در جلسه یونسکو شرکت کرده بود. با وجود آنکه تذکر این موضوع را به وزارت میراث فرهنگی داده بودیم، اما یونسکو در نهایت تایید کرد که فرهنگ پهلوانی به نام آذربایجان باشد. البته اگر الان ایران این عنوان را بخواهد، یونسکو باز هم به نام کشورمان ثبت می‌کند. یونسکو به دنبال نزدیک کردن خرده فرهنگ‌ها به یکدیگر است و نمی‌خواهد یک موضوع به نام یک کشور باشد. باید اشاره کنم که آذربایجان کمتر از 50 نفر در ورزش زورخانه‌ای اعم از ورزشکار و داور دارد، ولی به هر حال این کوتاهی بود که وزارت میراث فرهنگی انجام داد. در ایران 950 زورخانه فعال داریم و همه دنیا می‌دانند که این ورزش به نام ایران است.

باران‌چشمه گفت: ما هفته فرهنگ پهلوانی را داریم که برنامه‌های مختلفی برای این هفته در نظر گرفته‌ایم که اصل برنامه‌ها، در روز 18 اردیبهشت خواهد بود که مراسم مربوطه با حضور وزیر ورزش برگزار می‌شود. ما در سال جاری هدف اصلی مان توسعه این رشته در رده‌های مختلف سنی از جمله نونهالان خواهد بود. همچنین به دنبال ترویج کشتی پهلوانی نیز هستیم و برنامه‌های مختلفی برای این موضوع داریم. ما 43 کلاس و دوره داوری و مربیگری و مرشدی در نظر گرفته‌ایم تا از این بابت برای سال‌های آینده مشکلی نداشته باشیم. ضمن اینکه سند راهبردی ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی تا چند روز دیگر رونمایی می‌شود.

وی درباره حضور باشگاه‌های بزرگ و پرطرفدار در مسابقات این رشته افزود: با مس سرچشمه و سپاهان صحبت‌های خوبی داشته‌ایم و در این رشته نیز حضور دارند، اما با سرخابی‌ها هیچ مذاکره‌ای برای ورود به این رشته نداشته‌ایم.

همچنین ملکی دبیر فدراسیون در این نشست گفت: داوری از مسابقات تیر ماه از طریق هوش مصنوعی خواهد بود و با استفاده از وسایل الکترونیکی، قضاوت انجام می‌شود و این اتفاق از طریق جوانان فعال در این رشته رخ داده است. حتی رشته‌های دیگر نیز می‌توانند از این موضوع استفاده کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.