تحولات منطقه

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۴
کد خبر: ۸۶۹۲۰۱

مراسم قرعه‌کشی رقابت‌های جام‌جهانی بسکتبال برگزار و تیم ملی ایران در گروه هفتم با تیم‌های اسپانیا، برزیل و ساحل‌عاج همگروه شد، این اتفاق در شرایطی رخ داد که وضعیت هدایت تیم ملی همچنان نامشخص است.

بلاتکلیف مثل تیم ملی بسکتبال؛ خود کرده را تدبیر نیست
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین با انجام مراسم قرعه‌کشی رقابت‌های جام‌جهانی بسکتبال در مانیل فیلیپین، رقبای تیم ملی ایران در این دوره از مسابقات مشخص شدند. آسمان‌خراش‌های ایرانی باید روز شنبه چهارم شهریور به مصاف برزیل بروند و ششم شهریور رودرروی ساحل عاج قرار بگیرند. آخرین بازی ایران در این مرحله چهارشنبه ۸ شهریور خواهد بود که طی آن ملی‌پوشان کشورمان برابر تیم قدرتمند اسپانیا صف‌آرایی خواهند کرد. در ادامه مروری خواهیم داشت بر وضعیت کنونی تیم ملی بسکتبال ایران در راه جام‌جهانی.

یک بام و دو هوای فدراسیون در راه جام‌جهانی بسکتبال

تیم ملی بسکتبال ایران راه سختی را برای رسیدن به جام‌جهانی طی کرد، راهی که در نهایت با خوش‌شانسی شاگردان سعید ارمغانی همراه بود تا جواز حضور در جام‌جهانی به نام ایران ثبت شود. البته قبل از این اتفاق شاهد تغییر و تحول در راس کادر فنی بودیم که در همان زمان موافقان و مخالفان بسیاری داشت در نهایت ارمغانی از مجارستان به ایران آمد تا بر روی صندلی داغ تیم ملی بسکتبال بنشیند و بتواند این تیم را به جام جهانی برساند.

نکته مهم و قابل توجه در این میان است که فدراسیون بسکتبال ایران این روزها به دنبال جذب یک مربی مطرح و سطح اول اروپایی است تا سکان هدایت تیم ملی را در ادامه راه به او بسپارد، این در شرایطی است که هنوز وضعیت همکاری یا عدم همکاری با سعید ارمغانی مشخص نیست چرا که در قرارداد وی به این نکته اشاره شده که در صورت حضور ایران در جام‌جهانی، قرارداد وی تمدید خواهد شد و باید دید فدراسیون در این شرایط چه تصمیم و واکنشی خواهد داشت.

سرمربی داریم؛ نداریم

برای آنکه در جریان وضعیت حضور ارمغانی در تیم ملی بسکتبال ایران باشیم تماسی تلفنی با وی گرفتیم. ارمغانی در مجارستان است و در انتظار تماس مسئولان فدراسیون بسکتبال، می‌گوید قرار بود از سوی فدراسیون تماسی با من گرفته شود تا برنامه‌های خود را به صورت آنلاین برای اعضای هیئت رئیسه ارائه و بعد از آن برای انجام برنامه‌های آماده‌سازی تیم ملی راهی تهران شوم اما هنوز هیچ تماسی با من گرفته نشده و نمی‌دانم شرایط به چه شکلی پیش خواهد رفت.

ارمغانی حتی برنامه‌های تمرینی خود را هم تدوین کرده و آماده بازگشت به تهران است اما از داخل فدراسیون شنیده می‌شود رزومه چند گزینه خارجی و البته ایرانی روی میز رئیس فدراسیون بوده و در روزهای آینده باید در انتظار اعلام نام سرمربی جدید تیم ملی ایران باشیم اما با توجه به شرایط موجود باید در نخستین گام تکلیف ارمغانی به عنوان سرمربی کنونی تیم ملی مشخص شود تا در گام بعدی بتوان گزینه‌ای دیگر را مطرح و جذب کرد.

توافق می‌شود یا شکایت؟‌

با توجه به اینکه در قرارداد ارمغانی ذکر شده بود در صورت حضور تیم ملی در جام‌جهانی این قرارداد تمدید خواهد شد با این حساب حداقل روی کاغذ این مربی سکاندار تیم ملی ایران است و اگر قرار باشد گزینه‌ای دیگر هدایت این تیم را بر عهده بگیرد در وهله اول باید تکلیف او را مشخص کرد. شاید طرفین در نهایت به توافق برسند و مسالمت‌آمیز از یکدیگر جدا شوند و شاید مسیر به سمت و سویی پیش برود که کار به شکایت و مسائل دیگر بکشد.

البته با توجه به صحبت‌های ارمغانی به نظر نمی‌رسد کار به شکایت بکشد. وی در گفت‌وگویی که با ایرنا داشت عنوان کرد: «به هیچ عنوان به دنبال آن نیستم که از فدراسیون بسکتبال کشورم و جواد داوری شکایتی را مطرح کنم چرا که تا امروز واکنشی از سوی فدراسیون رخ نداده و روی کاغذ سرمربی تیم ملی بسکتبال ایران هستم. البته از این مهمتر توافقی است که طرفین با هم داشته‌اند و برآورد آن به عنوان قرارداد نوشته هم شده است. تا این مساله مشخص نشود و فدراسیون به صورت رسمی واکنشی نشان ندهد هیچ اقدامی از سوی من انجام نخواهد شد و واقعیت این است که تا این لحظه هم تصمیمی نگرفته‌ام چرا که اعتقاد دارم باید خوشبین و به آینده امیدوار بود.»

الان وقت همدلی است؛ کدورت‌ها را دور بریزیم

جامعه بسکتبال به عنوان رشته‌ای دانشگاهی شناخته شده و چهره‌های خوش‌نام و متخصص در میان آنها کم نیست. به زعم برخی از کارشناسان، بسکتبال ایران نیازمند فعالیت در رده‌های پایه است و در سطح ملی می‌توان بر روی گزینه‌های ایرانی حساب کرد اما اگر بتوان یک مربی مطرح اروپایی را برای هدایت تیم ملی بسکتبال جذب کرد بدون شک کار بزرگی است و باید از آن حمایت کرد چرا که با این کار هم می‌توان به بالا رفتن سطح فنی تیم ملی امیدوار بود و هم اینکه مربیان ایرانی از دانش مربی خارجی بهره خواهند برد.

مسیر المپیک از جام‌جهانی می‌گذرد

بدون شک حضور در جام‌جهانی و ارائه بازی‌های درخشان از سوی تیم‌های شرکت کننده یکی از اهداف حضور در این رویداد بزرگ است اما فراموش نکنیم مهمترین و بهترین راه برای رسیدن به المپیک ۲۰۲۴ پاریس هم همین مسابقات است و نباید این فرصت را از دست بدهیم.

اسپانیا و برزیل را کنار که بگذاریم، شاید ساحل عاج نقطه امید و قوت ما برای حضور در المپیک پاریس باشد. با توجه به گروه‌بندی تیم‌ها و دیدارهایی که در پیش است اگر هر کدام از نمایندگان قاره پهناور آسیا جواز حضور در جمع ۱۶ تیم برتر جهان راه پیدا کنند بیشتر مسیر حضور در المپیک را طی خواهند کرد و در غیر این صورت این شانس به تیمی‌ خواهد رسید که در بین تیم‌های آسیایی شرایط بهتری داشته باشد و باید امیدوار بود این قرعه به نام تیم ملی بسکتبال ایران باشد.

البته فراموش نشود سایر تیم‌های آسیایی در این مدت بیکار ننشسته و با اتخاذ تدابیر و بهره‌مندی از همه فرصت‌ها به دنبال تقویت خود برای حضور در جام‌جهانی هستند تا هم از اعتبار بسکتبال خود دفاع کنند و هم شانس خود را برای حضور در المپیک پاریس امتحان کنند.

مربی خوب خارجی با کدام پول؟

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشت این است که برای جذب و حضور مربیان خوب و مطرح خارجی باید به فکر تامین منابع مالی آن هم بود. فدراسیون بسکتبال به دلیل برخی از شرایط و اتفاقات گذشته با مسائل و مشکلاتی مواجه است که تا حدودی دست این فدراسیون را بسته و باید پرسید در این شرایط برای جذب یک مربی خوب خارجی از چه منابعی قرار است استفاده شود.

عقد قرارداد با یک مربی خارجی در این شرایط ممکن است بار اضافه‌ای به فدراسیون تحمیل کند و از سویی دیگر چه تضمینی وجود دارد که این اتفاق در کوتاه مدت به سود بسکتبال ایران باشد؟ می‌توان یکبار دیگر با اعتماد به مربیان ایرانی که سال‌ها در بالاترین سطح بسکتبال کشور فعالیت کرده‌اند تیم ملی را از این وضعیت بلاتکلیفی خارج کرد. پیش از انتخاب ارمغانی، تیم ملی بسکتبال شرایط باثباتی داشت؛ اما تغییرات کادرفنی این تیم که به نظر غیرمنطقی می‌آمد باعث شد حالا مسئولان فدراسیون بسکتبال درگیر چندین چالش شوند.

جام‌جهانی ۲۰۲۳ از ۳ تا ۱۹ شهریوربه میزبانی ۳ کشور ژاپن، فیلیپین و اندونزی برگزار خواهد شد. مسابقات گروه‌های اول تا چهارم در مانیل، گروه‌های پنجم و ششم در اوکیناوا و گروه‌های هفتم و هشتم در جاکارتا برگزار می‌شود. البته تیم ملی آمریکا به فیلیپین می‌رود، اسلوونی در ژاپن بازی می‌کند و بازی‌های کانادا در اندونزی برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.