عضو کمیسیون داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت:هفته آینده در کمیسیون اجتماعی موضوع تعطیلی مطرح می‌شود و تصمیم گیری درباره این موضوع به نگاه فرهنگی یا اقتصادی نمایندگان بستگی دارد.

نگاه فرهنگی یا اقتصادی عامل تعیین کننده تغییر تعطیلات

در پرسش و پاسخ از عضو کمیسیون داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی تغییرات تعطیلی ۱۴۰۲ را بررسی شده است.

سوال: در سال ۱۴۰۲ تغییر تعطیلی خواهیم داشت؟

ابوترابی: سعی ما این است که هفته آینده در کمیسیون اجتماعی موضوع را بررسی کنیم و کلیات در کمیسیون اجتماعی انشاالله رای بیاورد.

سوال: نظر غالب چیست؟
ابوترابی: اختلاف نظر هست. ما بایدرویکردمان را نسبت به تعطیلات مشخص کنیم اگر فرهنگ محور است طبیعتا همین وضعیت موجود پنجشنبه‌ها به لحاظ این که از قدیم بوده و فرهنگی شده که سرکشی به قبور و روز پنجشنبه تعطیل بوده و هست و به خصوص بعدازظهرهای پنجشنبه اگر احیانا رویکرد ما اقتصاد محور باشد باید طبیعتا ما اختلافمان را با تعطیلی‌های جهان کاهش دهیم ما سال قبل حدود ۵۲ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران و حتی قبل از انقلاب، ۳ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ما مثبت بود، تراز ما اصطلاحا مثبت بود یعنی صادراتمان بر وارداتمان غالب شد و بیشتر صادرات داشتیم. اگر ما بخواهیم این نگاه را داشته باشیم که بتوانیم صادرات، واردات و به خصوص تعاملات جهانی در بُعد اقتصادی را در نظر بگیریم کاری که در سال ۱۹۹۸ کشورهای اسلامی در کنفرانس طائف به این نتیجه رسیدند که کشورهای اسلامی هم برای کاهش تعطیلاتشان با بقیه کشورهای دنیا جمعه و شنبه را تعطیل کنند. جمعه به لحاظ تاکیدی که در قرآن شده برای دست کشیدن از کار و نماز جمعه که صراحتا در قرآن ذکر شده و شنبه هم به لحاظ این که شنبه را همه دنیا تعطیل می‌کنند کشورهای اسلامی را هم بتوانند شنبه را تعطیل کنند و یک روز میزان تعطیلات کشورهای اسلامی با بقیه دنیا کاهش پیدا کند. همه کشورهای اسلامی این مصوبه کنفرانس اسلامی را اقدام کردند غیر از ایران و سوریه لذا ما الان در حال حاضر حتی کشورهایی که شیعه هم هستند مثل عراق، ملاحظه می‌کنیم که جمعه و شنبه تعطیل است یعنی ما در مراوداتمان به خصوص در گردشگری مذهبی الان بیشترین مراوده را با عراق داریم و عراقی‌ها به خصوص در بحث گردشگری با ایرانی‌ها شروع کردند این تعامل را و تحصیلی که امروز ما شاهد هستیم دانشجوهای عراقی یا بقیه کشورها در ایران دارند. 

سوال: کمیسیون و نمایندگان مجلس یک نگاه واقع گرایانه و مستدل دارند؟

ابوترابی: خیر هنوز موضوع در هفته آینده در کمیسیون مطرح می‌شود و هنوز نمی‌دانیم در کمیسیون چه نگاهی است، ولی بستگی دارد به این دو که آیا به موضوع فرهنگی نگاه می‌کنند یا اقتصادی.

سوال: می‌شود میانه‌ای را گرفت با توجه به تجربه‌ای که کشورهای اسلامی دارند. تا هفته آینده صبر می‌کنیم تا نتایج گفت و شنود کمیسیون‌های داخلی و شوراهای مجلس به دست بیاید.
 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.