تحولات منطقه

معاون اعتبارات صندوق کارآفرینی امید گفت: طی سال گذشته صندوق حدود ۷۵ هزار میلیارد تسهیلات به ۴۰ هزار و ۸۰۰ طرح پرداخت کرده که ۱۲۱ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.

صندوق کارآفرینی امید ۱۲۰ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد کرد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، حمیدرضا البرزی، امروز ۳ خرداد ماه، در رویداد هم‌اندیشی انتقال فناوری به کسب‌وکارهای روستایی «روستای نوفن» که در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: طرحی از سال گذشته در صندوق کارآفرینی امید کلید خورده است. براساس اساسنامه، صندوق کارآفرینی امید یک موسسه عمومی غیر دولتی است، اما باوجود این موضوع به دلیل سهام دولت در این صندوق، انتظار سوآوری مطلق از صندوق نخواهد بود.

معاون اعتبارات صندوق کارآفرینی امید با بیان اینکه عمده نگاه ما به سمت اشتغال است، افزود: آنچه به ما تکلیف شده، حمایت از کسب و کارهای خرد و متوسط است. طی سال گذشته صندوق کارآفرینی امیدحدود ۷۵ هزار میلیارد تسهیلات به ۴۰ هزار و ۸۰۰ طرح پرداخت کرده که ۱۲۱ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است. تمام این موارد در سامانه نظارت ما قابل رصد است و تا سه سال بعد از پرداخت تسهیلات نظارت صورت می‌گیرد.

وی بیان کرد: وجه تمایز میان  صندوق کارآفرینی امید و بانک‌ها یا به عبارتی مزیت رقابتی ما نرخ سود تسهیلات بوده که عمدتا بین ۴ تا ۱۲ درصد است. ما منابع را در قالب وجوه اداره شده به جامعه هدف پرداخت می‌کنیم. دومین مزیت ما توانمندسازی است. از آنجایی که ما در صندوق کارآفرینی امید، معاونت تخصصی توانمندسازی داریم که کلیه فعالیت‌های حوزه کارآفرینی از جنس توانمندسازی و حمایت از کسب و کار در این معاونت صورت می‌گیرد ما امروز دغدغه روستای نوفن را داریم.

البرزی با اشاره به اینکه تمرکز ما حمایت از کسب و کارهای خرد و کوچک در روستاها است، تصریح کرد: طی سال گذشته ۱۰۰ درصد منابع وجوه اداره شده در صندوق مصرف شده است. ما سهم قابل توجهی از منابع اشتغال پایدار روستایی را در اختیار داریم و بر همین اساس در سال جاری از منابع تبصره ۱۸ نیز ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تفاهم‌نامه با دستگاه‌های اجرایی امضا کرده‌ایم.

معاون اعتبارات صندوق کارآفرینی امید بیان کرد: در حوزه توانمندسازی الگوهایی طراحی شده که بررسی کنیم چگونه می‌توان شرکت‌های دانش‌بنیان را به جامعه هدف وصل کرد و نگاه ما افزایش تولید است. تسهیلاتی که پرداخت می‌کنیم نیازمند مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان است و قرار است تسهیلات صندوق کارآفرینی امید به جامعه هدف نزدیک شود.

در ادامه محمدصادق حسنی، مدیر توسعه زیست‌بوم کسب‌وکار صندوق کارآفرینی امید، هدف اصلی روستا و طرح‌های نوفن را افزایش بهره‌وری، ایجاد ارزش افزوده بیشتر و سود بیشتر برای مخاطبان و جامعه هدف صندوق عنوان کرد.

مدیر توسعه زیست‌بوم کسب‌وکار صندوق کارآفرینی امید اظهار کرد:  پس از تصویب قانون حمایت از اشتغال روستایی در سال ۹۶، از سال ۹۷ تا پایان سال گذشته میزان تخصیص تسهیلات داده شده به خراسان رضوی در پرورش دام سبک و سنگین ۲۳.۸ درصد، پوشاک ۱۲.۲ درصد، فرش و دستبافته‌ها ۸.۸ درصد، صنایع دستی ۷.۲ درصد، زعفران و گیاهان دارویی ۳.۲ درصد، مبلمان ۲.۸ درصد، زنبور عسل و فرآوری عسل ۲.۷ درصد، محصولات گلخانه‌ای ۲ درصد، بومگردی ۱.۹ درصد و صنایع غذایی و تبدیلی ۱.۲ بوده است. آیا بضاعت استان این میزان است؟.

وی افزود: تکلیف و ماموریت شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار پررنگ است. با توجه به اینکه کسب و کارهای ما در کشور بهره‌ور نیستند و ما با محدودیت منابع اعتباری مواجه هستیم که به سختی تخصیص داده می‌شود، زحمات در تولید علم و دانش توسط دانش‌بنیان‌ها کجای این کسب و کارها قرار می‌گیرد؟.

حسنی با بیان اینکه ما طرح روستای نوفن را با تمام ستادهای زیرمجموعه مطرح کردیم، عنوان کرد: با پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، مراکز تحقیقاتی، دانشگاه‌های کشاورزی و مراکز تحقیقات شیلات و کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی مشورت کرده و طرح را تبیین کردیم.

مدیر توسعه زیست‌بوم کسب‌وکار صندوق کارآفرینی امید خاطرنشان کرد: صندوق کارآفرینی امید قصد دارد نقش واسطه‌گری را ایفا کند و محصولات فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان را در اختیار صاحبان کسب وکار روستاها قرار دهد. هدف اصلی روستا و طرح‌های نوفن افزایش بهره‌وری، ایجاد ارزش افزوده بیشتر و سود بیشتر برای مخاطبان و جامعه هدف صندوق است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سینا نوروزی ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۸
    0 0
    با سلام آمارهای کذایی صندوق زیاد باور نکنید. هیچ کدام از تسهیلات پرداخت شده سر جای خودش مصرف نمی‌شود و نظارت‌های واهی و صوری با اپلیکیشن مسخرشون. آمارهای ثبت اشتعال بعضاً اسامی ضامنین ثبت می‌شود و...
  • علی رستگار ۱۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۸
    0 0
    با سلام ما تعداد زیادی از نیروهای شرکتی نظارت و وصول مطالبات صندوق کارآفرینی امید بعد از یازده دوازده سال فعالیت تعدیل و بیکار شدیم. این در حالیست که از سال ۹۴ تعدادی از افراد بیرون از مجموعه به صندوق آمده. تبدیل به نیروی رسمی شدند. در طول مدت اگر اعتراضی به اوضاع کاری خود داشتیم با تهدید اخراج و اینکه نیرو پشت نوبت داریم مواجه بودیم. به ناچار مثل برده مشغول کار بودیم و دریغ از مزایایی که شامل پرسنل صندوق میشد. اکنون به لطف مدیرعامل صندوق چند ماهی هست که تعدیل و بیکار شدیم. الان به هر جایی که برای کار و شغل میروم می‌گویند با ۳۹ سال سن برایت کاری نداریم. با این اوضاع اقتصادی پیش زن و بچه شرمنده و در بلاتکلیفی هستم و دستمان به جایی نمیرسد که کسی شنوای مشکلمان باشد. لذا از آن رسانه محترم استدعا دارد حداقل با انتشار این معضل و پیگیری، شاید راه حلی برایمان پیدا شود.با تشکر