۲۴ تیر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۲
کد خبر: 894405

شهردار ابهر گفت: ابهر دارای ۱۳۵ هکتار بافت فرسوده است که باید برای احیای آن برنامه‌ریزی شود.

ابهر ۱۳۵ هکتار بافت فرسوده دارد

به گزارش قدس آنلاین، رضا حیدری ظهر امروز (۲۴ تیرماه) در جلسه ستاد بازآفرینی شهری ابهر، اظهار کرد: این ستاد در سطح کشوری استانی و شهرستانی تشکیل شده که دبیری ستاد با شهرداری و رئیس آن نیز با فرماندار است‌.

وی با بیان اینکه در بحث بازآفرینی مانند سایر شهرها مشکلات و معضلاتی داریم، عنوان کرد: خوشبختانه رویکردی که در شورای اسلامی شهر و شهرداری وجود دارد این است که انجام اقدامات مطالعه محور باشد و از انجام کارهای جزیره‌ای پرهیز شود.

حیدری با توضیح اینکه بازآفرینی شهری ابهر شامل بافت‌های ناکارآمد سطح شهر ابهر، بافت فرسوده و ابهر مرکزی است، ادامه داد: ۸۷ هکتار در ابهر مرکزی مشکلات داریم؛ همچنین در بخش‌هایی از شناط امامزاده اسماعیل، بهشت فاطمیه نیز مشکل داریم و در مجموع ۱۳۵ هکتار بافت فرسوده در ابهر داریم.

وی با اشاره به بحث سکونت‌گاه‌های غیررسمی، تصریح کرد: منظور از این سکونت‌گاه‌ها، مکان‌هایی است که فاقد سند رسمی بوده و مشکلات معضلاتی را برای مردم به وجود آورده است.

شهردار ابهر با بیان اینکه سکونت‌گاه‌های غیررسمی در حسین‌آباد ۱۱۰ هکتار بوده و در شریف‌آباد نیز ۱۱۰ هکتار است، افزود: یک سری نیز پلاک‌های مزاحم شهری داریم که در این طرح‌ها حتما باید منظور شود.

حیدری با اشاره به موضوع تعیین مشوق برای بافت‌های فرسوده شهری، تاکید کرد: دستورالعمل قبلی صدور پروانه ساختمانی با ۵۰ درصد تخفیف بود که الباقی ۵۰ درصد نیز در اختیار شورای شهر و شهرداری است و همچنین تراکم سطح اشغال نیز برای خود دستورالعمل خاص خود را دارد که می‌توان با توجه به این دو موضوع یک بسته مشوق در این بافت‌ها تعریف کرد.

این مسئول با تاکید بر ضرورت تعیین تکلیف ضایعاتی‌های حسین‌آباد، متذکر شد: یک سری ساخت‌وسازها نیز در کمربندی شناط انجام شده که این ساختمان‌ها خارج از محدوده است و باید در بحث بازآفرینی مدنظر قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال تشکیل سازمان عمران و بازآفرینی شهری هستیم، افزود: احیای بافت‌های ناکارآمد یک کار جمعی و تیمی است که باید همه دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات آن دست به دست هم دهند.

شهردار ابهر با اشاره به اینکه در بافت مرکزی ابهر علاوه بر اینکه بحث ناکارآمدی مطرح است برخی از اماکن به عنوان متروکه در سطح شهر رها می‌شوند، اذعان کرد: متروکه رها شدن برای از پلاک‌ها که اغلب بزرگ نیز هستند مشکلات عدیده‌ای به ویژه از لحاظ امنیتی برای شهر ایجاد می‌کند.

این مسئول با با یادآوری اینکه باید تلاش داشته باشیم اعتبار و بودجه در این مناطق شهر هزینه شود، افزود: تشکیل حلقه‌های میانی نیز در این حوزه نباید مورد غفلت واقع شود.

حیدری با اشاره به اینکه شهرداری به عنوان مجری برای بافت فرسوده و بازآفرینی شهری در کنار دولت، مردم و سایر دستگاه‌های مرتبط است، ادامه داد: در این حوزه اهتمام جدی وجود دارد.

فرماندار ابهر نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه بحث بازآفرینی یکی از بحث‌های بسیار مهم و تاثیرگذار شهری است، عنوان کرد: یکی از نکاتی که باید در این مقوله به آن توجه شود موضوع زمان‌بندی و پیشبرد اهداف تعیین شده است.

احمد ذوالقدر با توضیح اینکه با توجه به بالا بودن شاخص‌های ابهر در برخی از حوزه‌ها گاهی نمی‌توان با توجه به قانون برای آن حوزه‌ها اعتبار گرفت، تصریح کرد: بازآفرینی شهر یکی از حوزه‌هایی است که برای آن می‌توان اعتبار جذب کرد، لذا باید تلاش شود. دستگاه‌های مرتبط در روند پاسخ‌دهی به استعلام‌ها اهتمام جدی و سرعت بالا داشته باشند.

وی با یادآوری اینکه در سطح استان چهار شهرستان در هدف بازآفرینی قرار دارند، ادامه داد: باید شهرداری در این حوزه ورود جدی داشته باشد تا در جذب اعتبارات ستاد بازآفرینی عقب نمانیم.

ذوالقدر با توضیح اینکه یکی دیگر از موضوعاتی که در حوزه بازآفرینی باید مورد توجه قرار گیرد موضوع فازبندی است، افزود: باید اولویت‌ها تعیین شود و اقدامات با زمان‌بندی دقیق و بر حسب اولویت‌ها انجام شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.