به گزارش قدس آنلاین، مهدی رمضانی امروز در حاشیه بازدید از کتابخانه مرکزی رشت در نشست با اصحاب رسانه، اظهار داشت: دو هزار و ۸۰۰ کتابخانه در سراسر کشور داریم که هزار کتابخانه خصوصی و مشارکتی در کشور توسط مردم اداره میشود.
وی با بیان اینکه ۶ هزار کتابدار در سراسر کشور با ما همکاری میکنند، افزود: بعد از مساجد و مدارس بزرگترین شبکه فرهنگی کشور نهاد کتابخانههاست؛ در منطقه از نظر تعداد کتابخانهها اولین هستیم و بزرگترین کتابخانههای عمومی اسلام نیز متعلق به ایران است.
رمضانی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۶۰ خدمت در نهاد کتابخانهها ارائه میشود، گفت: امروزه نگاه سنتی به کتابخانهها در ایران و دنیا تغییر کرده است و کتابخانه فقط سالن مطالعه و مخزن نیست؛ یکی از کارکردهای کتابخانهها این است که برای مطالعه کتاب استفاده شود و علاوه بر این دارای بخش کودک و نوجوان، کارگاهی و کاربازی، دیداری و شنیداری، گالری، سالن مطالعه اختصاصی و گروهی، کلاسهای آموزشی است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، کتابخانهها را مرکز نشر و گسترش دانش عمومی و اطلاعات در هر منطقه دانست و تصریح کرد: اکنون همه کتابخانههای عمومی دارای بخش کودک و نوجوان هستند.
رمضانی «هدهد سفید» را از دیگر برنامههای ویژه کودکان و نوجوانان عنوان کرد و افزود: برای تربیت نسل کتابخوان باید روی سنین کودک و نوجوان تمرکز کنیم، در این راستا به دنبال ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس هستیم.
وی با اشاره به تاثیرات مطالعه در افزایش اطلاعات و آگاهی تصریح کرد: خواندن لزوما افزایش اطلاعات نیست بلکه یک سرگرمی است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در خصوص کتابخانه مرکزی رشت گفت: هدف صرفا افتتاح ساختمان نیست در حالی که متأسفانه این پروژه قبل از اتمام و تکمیل، به بهرهبرداری رسیده اما اکنون پیگیر اتمام ساخت و تکمیل پروژه هستیم؛ ۲۵ میلیارد تومان اعتبار جهت تجهیزات اختصاص یافته که بخشی از تجهیزات کتابخانهای تهیه شده و برخی از تجهیزات هم ثبت سفارش شده و به محض تکمیل بنا بهرهبرداری رسمی میشود.
وی با اشاره به رایزنی با استاندار جهت اختصاص زمین به شهرهای فاقد کتابخانه، بیان کرد: در استان گیلان هفت شهر لولمان، پیربازار، بره سر، ضیابر، چاف، چمخاله، چوکام و ماکلوان فاقد کتابخانه هستند.
انتهای پیام/
نظر شما