تحولات لبنان و فلسطین

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی اعلام کرد، بیش از ۱۱ هزار و ۶۰۰ کودک از ژانویه تا اواسط سپتامبر سال جاری میلادی (۲۰۲۳) بدون والدین یا سرپرست قانونی خود از دریای مدیترانه به ایتالیا رفتند.

افزایش شمار مهاجرت کودکان از دریای مدیترانه به اروپا

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، بر اساس بیانیه صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۲۰۲۲) که حدود ۷ هزار و ۲۰۰ کودک بود، ۶۰ درصد افزایش یافته است.

یونیسف افزوده است: کودکانی که به تنهایی این سفرها را انجام می‌دهند، در قایق‌های پر ازدحام یا قایق‌های ماهیگیری چوبی فرسوده که برای شرایط بد آب و هوایی مناسب نیستند و برخی از آنها نیز در انبار کشتی‌ها قرار می‌گیرند.

بر اساس این گزارش، این اسناد شواهدی را ثبت کرده که نشان می‌دهد کودکان بدون همراه در طول سفر خود در معرض استثمار و سوء استفاده قرار می‌گیرند و دختران و کودکان جنوب صحرای آفریقا آسیب‌پذیرترین افراد در معرض آزار و اذیت هستند.

این گزارش حاکی از آن است که دستکم ۹۹۰ نفر از جمله کودکان هنگام تلاش برای عبور از دریای مدیترانه در فاصله ژوئن تا آگوست سال جاری جان خود را از دست داده یا ناپدید شده‌اند که سه برابر تعداد ثبت شده در مدت مشابه در تابستان سال گذشته است.

یونیسف همچنین هشدار داد که ممکن است تعداد واقعی قربانیان بیشتر باشد زیرا برخی از کشتی‌های غرق شده هیچ بازمانده‌ای باقی نمی‌گذارند و بسیاری از این حوادث ثبت نشده‌اند.

صندوق کودکان ملل متحد از دولت‌ها خواسته است که راه‌های امن‌تر و قانونی‌تری برای درخواست پناهندگی فراهم کنند.

در این بیانیه به نقل از «رجینا دی دومینیسیس» مدیر منطقه‌ای یونیسف در اروپا و آسیای مرکزی آمده است که مدیترانه به گورستانی برای کودکان و آینده آنها تبدیل شده است.

وی بر نیاز فوری به اتخاذ یک واکنش در سطح اروپا برای حمایت از کودکان و خانواده‌های متقاضی پناهندگی و امنیت و افزایش پایدار کمک‌های بین‌المللی برای حمایت از کشورهایی که با بحران‌های متعدد مواجه هستند، برای جلوگیری از رنج بیشتر کودکان تاکید کرد.

پیش تر نشریه نیویورک تایمز نوشته بود: مرگ جمعی به پدیده‌ای عادی در مرزهای اروپا تبدیل شده است و کشورهای غربی همچنان به نقض حقوق بشر و نابرابری ناشی از بحران مهاجرت بی‌توجه هستند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.