توسعه پیچیده ترین فاز گازی پارس جنوبی با کمک پیمانکاران ایرانی نقطه عطف قابل توجهی برای توانمندی های استخراج گاز ایران در میادین مشترک گازی در دریا است. این دستاورد نشان دهنده توانایی ایران در توسعه ظرفیت تولید گاز خود بدون اتکا به قدرت های خارجی از بلوک شرق و غرب است. ایران پس از ۲۲ سال و تنها دو سال از روی کار آمدن دولت سیزدهم، سکوی افت فشار را با موفقیت انتقال داده و نصب فاز ۱۱ پارس جنوبی را به پایان رساند. این پیشرفت به ایران این امکان را داده است که ظرفیت تولید خود در میدان گازی پارس جنوبی را سه سال زودتر از موعد مقرر افزایش دهد.
در همین رابطه با آقای محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند. محمد صالح جوکار با بیان اینکه پارس جنوبی یکی از پروژههای حیاتی برای کشور است، عنوان کرد: پارس جنوبی تاثیر شگرفی در حوزه زیرساخت، اقتصاد کلان داشته و بهره برداری از هر فاز آن میتواند میزان استفاده کشور از میادین مشترک را افزایش دهد
وی با بیان اینکه بهره برداری از فاز ۱۱پارس جنوبی باعث ایجاد تراز بین برداشت ایران و قطر میشود، اذعان کرد: در سالهای گذشته به دلیل عدم بهره برداری از فازهای مختلف این پروژه شاهد ناترازی در برداشت بودیم.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی ضمن گریزی به چالشهای که منجر به عدم برداشت از فازهای مختلف پارس جنوبی در ادوار گذشته شده بود، خاطر نشان کرد: در این راستا میتوان به تحریم، عدم بهره مندی از نیروی متخصص داخلی، تکیه برسایر کشورها و غیره اشاره کرد.
جوکار گفت: متاسفانه دولت قبلی اعتمادی به توان و تخصص داخلی نکرد و با اصرار به شرکتهای خارجی فرصت سوزی کرد این در حالی است که نیروهای متخصص ایرانی کم از کشورهای دیگر ندارند
رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس با بیان اینکه عدم بهره مندی از نیروی متخصص ایرانی و اعتماد به او به ضرر کشور تمام شد، اذعان کرد: از طرف دیگر تکیه و اصرار بر انجام کار توسط کشورهای دیگر باعث شد که تحریمها شدید تر شود و دشمن به خود اجازه جسارت در امور مختلف را بدهد .
جوکار با بیان اینکه با حمایت دولت و کار جهادی متخصصین ایرانی فاز ۱۱بعد از ۲۰سال به بهره برداری رسید، اذعان کرد: این اقدام جهادی صرف فعل ما میتوانیم و اقتدار جهانی است .
وی با بیان اینکه کار جهادی نیروهای متخصصین ایرانی سبب شد که در کوتاه ترین زمان ممکن این فاز به بهره برداری برسد، یادآورشد: افزایش تولید گاز خام و تولید فرآوردههای پیچیده تر ارمغان توسعه این فاز است.
این مقام مسئول مطرح کرد: توسعه فاز یازده پارس جنوبی با افزایش درآمد کشور و صادرات رابطه مستقیم داشته که طبیعتاً با افزایش این مولفه تورم هم کاهش پیدا خواهد کرد.
جوکار ضمن اشاره به ناترازی گاز طبیعی در کشور، تصریح کرد: توسعه فازهای پارس جنوبی تاثیر به سزایی بر کاهش ناترازی گاز کشور دارد در واقع هر چه بیشتر بیشتر سهم ایران میادین گازی استفاده کنیم به نفع کشور خواهد بود
وی با بیان اینکه توسعه فرآوردههای گاز و پتروشیمی و صادرات آن سبب ارز آوری بیشتر برای کشور خواهد شد، خاطر نشان کرد: تامین مواد اولیه پتروشیمیها، افزایش تولید و اشتغال و غیره ارمغان توسعه این فاز است
نظر شما