تحولات منطقه

یک کارشناس انرژی گفت: دولت زیرساخت‌های قانونی و فنی را برای ذخیره سازی گاز در فصل گرم سال پیش بینی کرده صنایعی که توان مالی لازم را دارند، اگر در این زمینه سرمایه گذاری نداشته باشند و در زمستان با مشکل قطعی گاز مواجه شوند، خودشان مقصر این مشکل هستند.

صنایع بزرگ اگر در حوزه‌ ذخیره‌سازی گاز سرمایه‌گذاری نکنند، خودشان مقصر ناترازی انرژی در زمستان خواهند بود
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

در ابتدای سال جاری، به تمامی صنایع که با کمبود گاز در فصل زمستان مواجه هستند، اطلاع داده شد که در صورت سرمایه‌گذاری در زمینه‌ ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز، به میزان تمام ظرفیت مخزن مربوطه، گاز طبیعی یا سی ان جی، ال پی جی و ال ان جی در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.

دولت مشوق‌هایی هم برای صنایع در جهت سرمایه‌گذاری در ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز در نظر گرفته است. یکی از مشوق‌های مهم، تخفیف گازی بزرگ دولت برای صنایع است. به طوری که گاز تحویلی به صنایع در جهت ذخیره‌سازی گاز معادل تعرفه گاز طبیعی برای مصارف معمول آن‌ها است.

در فصول سرد سال قیمت گاز افزایش چشم‌گیری پیدا می‌کند، اما صنایع می‌توانند با ذخیره‌سازی گاز و استفاده از تخفیف بزرگ گازی که از دولت بابت سرمایه‌گذاری در ایجاد زیرساخت‌های ذخیره‌سازی دریافت‌ می‌کنند، در این فصول از گاز ارزان استفاده کنند.

از طرف دیگر، محصولات صنعتی انرژی بر به دلیل کاهش تولید در فصول سرد سال و همچنین افزایش قیمت گاز طبیعی به عنوان ماده سوختی یا خوراک، با افزایش قیمت بالایی مواجه می‌شوند.  صنایع با استفاده از گاز ذخیره سازی شده‌ می‌توانند از توقف تولید جلوگیری کنند و سود سرشاری ببرند.

نظرات محمدعلی قدیری را به عنوان یک کارشناس انرژی در خصوص لزوم ذخیره سازی گاز توسط صنایع جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید. قدیری با اشاره به این موضوع که ذخیره سازی گاز یکی از بهترین راهکارها برای رفع ناترازی مقطعی گاز صنایع در ماه‌های سرد سال است، تصریح کرد: ذخیره سازی گاز مزیت‌های زیادی برای کشور و دولت دارد.

وی ادامه داد: صرفه اقتصادی ذخیره سازی گاز این است که به جای سوزاندن گازوئیل تنی 1000 دلار از گاز استفاده می‌کنیم. هر متر مکعب ذخیره گاز می‌تواند 30 الی 40 سنت و یا حتی 50 سنت برای دولت آورده اقتصادی داشته باشد.

قدیری گفت: آیین نامه احداث مخازن ذخیره سازی و اعطای گاز به این واحدها که دولت خطاب به صنایع ابلاغ کرده و از آن‌ها خواسته است که در ذخیره سازی گاز برای زمستان خودشان سرمایه گذاری داشته باشند، یک بازی دو سر برد محسوب می‌شود.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: صنایع می‌توانند در فصل گرما و زمانی که گاز قیمت پایینی دارد، آن را ذخیره سازی کنند و در زمان اوج مصرف که اتفاقاً قیمت کالاهای تولیدی شان هم بالا می‌رود، آن را مصرف کنند و سود سرشاری ببرند.

قدیری گفت: سرمایه گذاری صنایع در ذخیره سازی گاز، علاوه بر اینکه برای خود صنایع مزیت دارد، به نفع کشور و دولت هم هست. زیرا همان طور که در بالا گفتم، دولت به جای گازوئیل در نیروگاه‌ها از گاز استفاده می‌کند و عدم النفعی که در این زمینه داشتیم، رفع می‌شود.

وی ادامه داد: موضوع دوم این است که سرمایه گذاری صنایع صادرات محور در زمینه ذخیره سازی گاز می‌تواند به افزایش فروش آن‌ها در زمستان منجر شود و ارزآوری برای دولت و کشور به ارمغان بیاورد.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: قطعاً صنایع باید این اختیار را داشته باشند که با توجه به امکانات، شرایط و نیازهای خودشان یک مدل از ذخیره سازی گاز را انتخاب کنند. اینکه در این زمینه دولت برای صنایع حق انتخاب قائل شده است که با توجه به توان فنی و مالی خودشان به ذخیره سازی بپردازند، مشوق خوبی است. 

قدیری در پایان تأکید کرد: دولت زیرساخت‌های قانونی و فنی را برای ذخیره سازی گاز در فصل گرم سال پیش بینی کرده است. صنایعی که توان مالی لازم را دارند، اگر در این زمینه سرمایه گذاری نداشته باشند و در زمستان با مشکل قطعی گاز مواجه شوند، خودشان مقصر این مشکل هستند. صنایع بزرگ توان مالی لازم را برای سرمایه گذاری در حوزه ذخیره سازی گاز دارند و با توجه به زیرساخت‌های موجود باید در این زمینه ورود کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.