به گزارش قدس انلاین،عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی امروز ۲۷ ابان ماه ۱۴۰۲ در برنامه کشیک سلامت شبکه سلامت گفت: برای روز پرستار امسال، برنامه های محلی وکشوری خواهیم داشت که دستورالعمل آنها در دو ماه اخیر به دانشگاه علوم پزشکی ارسال شده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی افزود: فرایند انتخاب همکاران برجسته و برتر به طور کامل مشخص شده همچنین یکی از موضوعاتی که هر سال پیگیری میشود حضور ائمه جمعه و همکاران ما تحت عنوان سخنران در مناسک نماز جمعه است که در این برنامه اجرا خواهد شد.
عبادی ادامه داد: هدف اصلی ما از این کار، آشنایی هم وطنان با ابعاد دیگری از حرفه پرستاران است، آنچه که هموطنان ما از حرفه پرستاری اطلاع دارند در قالب خدمات درمانی در بیمارستانها و در درمانگاهها است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی گفت: نظام آموزشی ما و کارکردی که گروه پرستاری در سراسر دنیا دارد در سه سطح فعالیت پیشگیری، اعم از پیشگیری اولیه، ثانویه و ثالثیه دنبال میشود ولی در کشور ما این ظرفیت محدود فقط به فعالیتهای بالینی و درمانی اختصاص داده شده است.
عبادی ادامه داد: تلاش بر این است که از این ظرفیت نهفته، برای آسان و ارزان و کیفی سازی خدمت بیشتر بهره ببریم تا منجر به آگاهسازی مردم و از آن مهمتر آگاه سازی سیاستگزاران در درون و بیرون نظام سلامت بشود.
وی افزود: امسال علاوه بر جشنهای منطقهای طبق سنوات گذشته یک بزرگداشت ملی داریم که فردا ۲۸ آبان ماه برگزار خواهد شد و از سراسر کشور بالغ بر ۱۲۰۰ میهمان عزیز و فرهیخته خواهیم داشت. منتخبین عزیزمان فردا بعد از ظهر و فردا شب مهمان امام رضا علیه السلام خواهند شد و روز سهشنبه هم در یکی از رواقهای حرم مطهر یک برنامه مناسبتی معنوی هم خواهیم داشت.
معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی در مورد قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری افزود: ما دو کار میتوانستیم انجام دهیم یا مثل همکاران گذشته که ۱۵ سال قانون را اجرا نکردند اجرا نمیکردیم و یا اجرا میکردیم و در مسیر، این قانون تکمیل میشد. ما از رویکرد دوم استفاده کردیم در حالی که میدانستیم دچار تنش و چالش خواهیم شد اما انصافاً با حمایتهایی که مجلس شورای اسلامی داشت از اول فروردین ۱۴۰۱ عملاً قانون در حال اجراست.
عبادی گفت:این قانون انتقاداتی دارد که البته بخشی از نقدها مربوط به مدل اجراست. چرا که برخی از همکاران اعتقاد دارند باید تعرفه خدمات پرستاری مانند خدمات پزشکی بشود.
وی ادامه داد: روشی که در تعرفه خدمات پزشکی استفاده میشود، یک مدل منسوخ در دنیاست، که نظام سلامت و مردم متضرر میشوند چرا که هم هزینه بیشتری پرداخت خواهند کرد و هم نفع عمومی ندارد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی افزود: دنیا به سمت مدلهای دیگر پرداخت، از جمله بسته های خدمتی رفته است، ما هم از این مدل استفاده کردیم. موضوع قابل توجه این است که در برنامه هفتم توسعه هم وزارت بهداشت مکلف شده است مدل سنتی خدمات تعرفه پزشکی را به سمت بستههای خدمتی سوق بدهد.
وی ادامه داد: آن مدل سنتی هم در حال انقضاست چرا که وزارت بهداشت در سال اول اجرای این برنامه، مکلف به بازتعریف ۵۰۰ بسته خدمتی پزشکی شد.
عبادی گفت:در نسخه ۱۴۰۱ علی رغم کارشناسی های زیادی که از همه گروههای صنفی انجام شد در عمل ما با چالشهایی مواجه شدیم و انتظارات در مدل پرداخت جدید، با انتظارات برخی از همکارانمان در اتاق عمل و اورژانس ، که از قبل در ذهنشان بود فاصله قابل توجهی داشت که منجر به گلایه آنها شد.
وی ادامه داد:در نسخه ۱۴۰۲ خوشبختانه ویرایش قابل توجهی انجام شد ضمن اینکه سطح درآمد افزایش پیدا کرد در مدل بازتوزیع هم ترمیم و اصلاح انجام شد.
عبادی عنوان کرد: این ابلاغ مربوط به ۲۲ شهریور امسال است بر اساس همین آیین نامه همه مراکز درمانی مکلف به انجام محاسبات از اول فروردین ماه هستند تا همکاری متضرر نشود.
وی در پاسخ به شروع پرداخت ها افزود:در برخی از دانشگاهها پرداخت شروع شده اما در برخی از دانشگاهها همچنان آغاز نشده که دو دلیل اصلی وجود دارد اول اینکه پرداخت بیمهها به مراکز درمانی معمولاً با تاخیر صورت میگیرد.
ادامه دارد...
نظر شما