تحولات منطقه

۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۰
کد خبر: ۹۳۸۵۸۷

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل با بیان اینکه تحقیقات نیز نشان از آمار بالای مراجعه مردم به طب سنتی دارد، گفت: موظف هستیم خدمات ایمن طب ایرانی را چه در سطح پیشگیری و بهداشت و چه در سطح درمان به مردم ارائه دهیم و رسالت طب ایرانی هم بحث بهداشت و پیشگیری و کمک به بیمار نشدن افراد است.

آمار مراجعه مردم به طب سنتی بالا است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

دکتر نفیسه حسینی یکتا ضمن تشکر از همکاری معاونت بهداشت و دانشکده ها و دانشگاه‌های کشور در همراهی و اجرای این برنامه به اسناد بالادستی داخلی همچون سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و گفت: اسناد بالادستی ما را موظف به تبیین، ترویج و توسعه طب ایرانی کرده و در بخشی از بند ۱۲ سیاست‌های کلی نظام سلامت به عنوان یکی از مطول ترین بندهای ابلاغ شده بر تعامل و تبادل منطقی طب سنتی  و طب رایج در تشخیص و درمان تاکید می‌کند.

وی ادامه داد: جای دادن این بند در میانه این سند نشان می‌دهد که طب ایرانی در دل نظام سلامت جای دارد. همچنین برنامه‌های پنجم، ششم و هفتم توسعه که بند خوبی در حوزه طب ایرانی در آن گنجانده شده و سند تحول دولت مردمی در این زمینه وجود دارد.

حسینی یکتا همچنین با اشاره به وجود اسناد بین المللی در این حوزه، افزود: راهبرد سازمان جهانی بهداشت نیز حمایت از طب‌های سنتی و مکمل و توصیه به استفاده از ظرفیت‌های آن در نظام سلامت کشورهای عضو  و نقطه غایی آن ادغام طب‌های سنتی و مکمل در نظام سلامت کشورها می باشد.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل ادامه داد: رویکرد اول سازمان جهانی بهداشت در این راهبرد تشویق و در گام بعدی درخواست و در دوره بعدی که استراتژی جدید تدوین خواهد شد؛ احتمالا الزام به استفاده از طب‌های سنتی و مکمل در نظام سلامت کشورها خواهد بود یعنی رویکرد سازمان جهانی بهداشت دقیقا ادغام خدمات طب های سنتی و مکمل در نظام سلامت کشورها است.

او با اشاره به اینکه رویکرد ایران با نگاه بین المللی نیز در حوزه آموزش، پژوهش، بهداشت و یا درمان دقیقا منطبق بر راهبرد سازمان جهانی بهداشت است، اظهار کرد: می‌توانیم گزارش خوب و عملیاتی از طرح ادغام که در حال انجام است داشته باشیم کما اینکه در نشست‌های قبلی سازمان جهانی بهداشت هم این گزارش‌ها به عنوان یکی از موضوعاتی که در ایران در حال پیگیری است ارائه شده است.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل، یادآور شد: در حال حاضر ۸ دانشکده و ۱۳ گروه طب ایرانی داریم و در بیش از ۳۰ دانشگاه متخصص طب ایرانی نداریم؛ بنابراین لازم است که از ظرفیت دانشگاه‌های همجوار و استان‌ها در راستای طرح ادغام بهره ببریم.

وی با اشاره به کسب رتبه چهارم در حوزه تولید علم در حوزه طب های سنتی و مکمل در دو سال متوالی، افزود: این موفقیت حاصل تلاش متخصصین حوزه طب ایرانی و حوزه‌های مرتبط در دانشکده‌های طب ایرانی و مراکز تحقیقاتی طب ایرانی و مرتبط است که در نهایت این موفقیت را رقم زده و امیدوار هستیم که در ادغام طب ایرانی در نظام سلامت مرجعیت طب‌های سنتی دنیا را از آن خود کنیم که این مساله نیاز به اقدام جهادی دارد.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به اینکه اصلاح سبک زندگی میتواند در کاهش بار بیماری‌های غیر واگیر به طور مستقیم موثر باشد، تصریح کرد: ما طب ایرانی را داریم که پذیرش بسیار خوبی در بین مردم دارد و می‌توانیم از این ظرفیت در راستای اصلاح سبک زندگی و کاهش ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر استفاده کنیم.

وی افزود: یکی از دلایل اقبال زیاد مردم به طب ایرانی هم عرضه بسیار زیادی است که با نام‌های مختلف از سوی مدعیان ارائه می‌شود و خدماتی را به اسم طب ایرانی به مردم ارائه می‌دهند.

حسینی یکتا تاکید کرد: این نشان می‌دهد که عرضه ما به عنوان متولیان نظام سلامت کشور به اندازه تقاضایی که در سطح جامعه وجود دارد نیست. تحقیقات نیز نشان از آمار بالای مراجعه مردم به طب سنتی دارد، پس موظف هستیم خدمات ایمن طب ایرانی را چه در سطح پیشگیری و بهداشت و چه در سطح درمان به مردم ارائه دهیم و رسالت طب ایرانی هم بحث بهداشت و پیشگیری و کمک به بیمار نشدن افراد است.

وی ادامه داد: طبق تحقیقات انجام شده در اردکان یزد پس از آموزش شش اصل ضروری سبک زندگی سالم بین ۲۲ تا ۶۸ درصد تغییر رفتار در افراد ایجاد شده که این آمار بسیار قابل توجهی است و پژوهش های این طرح با کمک معاونت بهداشت در حال انجام است و بسیار اهمیت دارد که بدانیم در سال‌های بعد چه تاثیری در کاهش بیماری‌های غیر واگیر خواهد داشت.

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل در پایان، گفت: در حال حاضر طرح ادغام در ۱۵ دانشگاه انجام شده و امیدواریم که تا پایان سال ۱۴۰۲ همه ۶۳ دانشگاه علوم پزشکی کشور تحت پوشش این طرح قرار بگیرند.

بنابر اعلام روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، جلسه کشوری برنامه ادغام طب ایرانی در نظام سلامت که با همکاری دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و معاونت بهداشت و مرکز جوانی جمعیت سلامت خانواده در تاریخ اول آذرماه ۱۴۰۲ با حضور ۴۸ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی کشور برگزار شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.