تحولات لبنان و فلسطین

 رئیس جمهور ، در طی دو سال گذشته سفرهای متعددی به کشورهای مختلف در راستای سیاست خارجی ایران و توسعه با روابط با کشورهای جهان انجام داده است.

همه سفرهای خارجی رئیسی / از کنیا تا روسیه

 ناهید آذرنوش-خبرنگار تحریریه جوان قدس : رئیس جمهور ، در طی دو سال گذشته سفرهای متعددی به کشورهای  مختلف در راستای سیاست خارجی ایران و توسعه روابط با کشورهای جهان انجام داده است و بازگشت به روابط دوستانه میان همسایگان ،ماموریت مهم دولت سیزدهم در حوزه سیاست های خارجی است، که در این  زمینه موفق عمل کرده و توانست گره روابط با همسایگان را باز کند.در این سفرها، توافق نامه ها متعددی در زمینه های مختلف امضا شد و همچنین ، این سفرها زمینه برای حل و فصل برخی از اختلافات منطقه ای شده است.

شهریور ماه ۱۴۰۰- تاجیکستان

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

در روزهای نخست تشکیل دولت سیزدهم، عضویت دائمی ایران در سازمان شانگهای مورد موافقت اعضا قرار گرفت. این اتفاق در جریان نخستین سفر خارجی رئیسی به عنوان رئیس جمهوری در بیست‌و یکمین دوره اجلاس سران سازمان همکاری‌های شانگهای در تاجیکستان (۲۵، ۲۶ و ۲۷ شهریور ۱۴۰۰) به وقوع پیوست.که  در واقع عضویت دائمی ایران دستاورد بزرگی بود که در همان قدم‌های اول دولت حاصل شد. علاوه بر آن در این سفر ۸ سند همکاری از جمله در زمینه گمرکی و گردشگری بین تهران و دوشنبه امضا شد.

آذر ۱۴۰۰ -ترکمنستان

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

۶ آذر ۱۴۰۰که حدود  ۳ ماه از تشکیل دولت سیزدهم گذشته بود ، سید ابراهیم رئیسی برای شرکت و سخنرانی در این اجلاس و تاکید بر حمایت بدون قید و شرط تهران از سازمان اکو، به ترکمنستان رفت. دیدار با رئیس‌جمهور ترکمنستان و تاکید بر آغاز فصل جدید در روابط دو کشور، دیدار و گفت‌وگو با رئیس‌جمهور پاکستان، رئیس‌جمهور تاجیکستان رئیس‌جمهور ترکیه، رئیس‌جمهور ازبکستان و دیدار با رئیس‌جمهوری آذربایجان از مهمترین برنامه‌های این سفر بود .در حاشیه اجلاس اکو، قرارداد سه جانبه سوآپ گاز که طی آن سالانه یک‌ونیم تا دو میلیارد مکعب گاز از طریق خاک ایران از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان منتقل می‌شود با حضور رئیسی و رئیس جمهور آذربایجان در عشق‌آباد امضا شد.

دی ماه ۱۴۰۰- روسیه

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

 رئیس جمهور ایران در مسکو با همتای روس خود ولادیمیر پوتین دیدار کرد. مذاکرات رئیسی و پوتین با تاکید بر همکاری‌های دوجانبه در حوزه زیرساخت، انرژی، بانک و جهش تجارت بین دو کشور همراه است. در نهایت ایران و روسیه بر تکمیل رهگذر بین‌المللی شمال و جنوب با محوریت ایران که شرق و جنوب آسیا را به شمال اروپا متصل می‌کند. از آنجا که ایران و روسیه زمینه و ظرفیت‌های خوبی برای همکاری در مسائل امنیتی و اقتصادی دارند و علاوه بر آن مسائل منطقه‌ای و نظامی نیز دیگر حوزه‌ای است که دو کشور از اشتراک‌نظرهای بسیاری برخوردارند، طیف وسیعی از موضوعات و هماهنگی مواضع در مسائل دوجانبه‌ای و منطقه‌ای از جمله محورهای گفت‌وگو در این سفر است.

اسفند ۱۴۰۰ -قطر

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

در اخرین ماه سال ۱۴۰۰ ، رئیس جمهور ایران پس از گذشت  ۱۱ سال به قطرسفر کرد، سفری که یکی از برنامه‌های مهم آن حضور در اجلاس اوپک گازی است .اوپک گازی مجمع کشورهای صادرکننده گاز است که ایران و روسیه، گینه استوایی، قطر، امارات متحده عربی، ونزوئلا، نیجریه، مصر، الجزایر، بولیوی و ترینیدادوتوباگو در آن عضویت دارند و ایران به عنوان دومین کشور دارنده گاز، یکی از اعضای مهم آن به شمار می‌رود. و دیدار رسمی و گفت‌وگو با امیر قطر و امضای ۱۴ سند همکاری میان مقامات دو کشور، دیدار و گفت‌وگو با نخست‌وزیر قطر، و رئیس‌جمهور گینه استوایی، نشست با تجار و فعالان اقتصادی قطری و ایرانی و تاکید بر توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشوربود.

خرداد -۱۴۰۱ عمان

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

در۲خرداد  سال ۱۴۰۱؛  و پنجمین سفر  رئیسی پس از رئیس جمهوری دولت سیزدهم، به عمان سفر کرد و طارق آل‌سعید سلطان این کشور، معاون نخست‌وزیر عمان، تجار و فعالان اقتصادی و ایرانیان مقیم دیدار می‌کند. در این سفر ۱۲ سند همکاری در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی، سیاسی، حمل‌ونقل، همکاری‌های دیپلماتیک، روابط تجاری و اقتصادی، علمی، محیط زیست و ورزشی میان مقامات دو کشور امضا شد.

تیر   ۱۴۰۱ -ترکمنستان

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

تیر ماه ۱۴۰۱،  رئیس جمهور سفری دوباره به ترکمنستان داشتند. و نشست کشورهای حاشیه دریای خزر شامل ایران، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان، و رئیس جمهور ۸ تیرماه برای سخنرانی در ششمین اجلاس سران کشورهای ساحلی خزر به ترکمنستان رفت . وی در این سفر درباره تبیین منافع و خطوط قرمز ایران در حوزه دریای خزر و تعاملات چند جانبه به ویژه در حوزه اقتصاد و تجارت با رئیس مجلس مصلحت خلق شورای ملی ترکمنستان و با رئیس جمهور ترکمنستان، و رئیس جمهور روسیه و رئیس جمهور آذربایجان گفت‌وگو کرد.

شهریور ۱۴۰۱ -ازبکستان

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

۲۴ شهریورماه ۱۴۰۱، رئیس‌جمهور دولت سیزدهم برای سخنرانی‌در اجلاس سران شانگهای به ازبکستان رفت، اعلام رسمی عضویت کامل ایران در سازمان شانگهای توسط رئیس‌جمهور ازبکستان و امضای ۱۷ سند همکاری در زمینه‌های انرژی، صنعت، کشاورزی، ورزشی و فرهنگی از مهمترین دستاوردهای این سفر بود.رئیسی در حاشیه بیست و دومین نشست سران سازمان همکاری شانگهای ۱۱ دیدار با رئیسان کشورهای ازبکستان، قرقیزستان، روسیه، بلاروس، چین، ترکیه، تاجیکستان، قزاقستان و نخست وزیران هند و پاکستان و دبیرکل سازمان شانگهای داشت.توافقات و اسناد امضا شده در این سفر در حوزه‌های کشاورزی، انرژی، گمرک، تلاش برای توسعه همکاری‌های ورزشی، علمی، فناوری و نوآوری، افزایش تبادلات فرهنگی، همکاری در زمینه بهداشت و درمان، عملیاتی‌سازی حمل‌ونقل بین‌المللی از طریق بندر چابهار، همکاری‌های محیط زیستی، توسعه صنعت گردشگری و تسهیل صدور روادید برای تجار، اعضای محافل علمی و گروه‌های توریستی بود.

شهریور ۱۴۰۱-  آمریکا

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

۲۸ شهریور، هشتمین سفر خارجی رئیسی؛ او برای شرکت در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرد و در حاشیه مجمع با برخی از همتایان اروپایی و آفریقایی و وزیران برخی کشورها دیدار و گفت‌وگو کرد. برگزاری ۱۳ دیدار دپیلماتیک در سطح سران و نخست وزیران رهاورد این سفر بود.دیدارهای این سفر شامل؛ روسای جمهور فرانسه، بولیوی، سوییس، فنلاند، صربستان، زیمبابوه و نخست‌وزیران پاکستان، عراق، لبنان، ژاپن و ارمنستان و دبیرکل سازمان ملل، رئیس شورای اروپا، رهبران ادیان الهی، متخصصان و کارشناسان سیاست خارجی آمریکایی، مدیران ارشد رسانه‌های آمریکایی و ایرانیان مقیم بود. دیدار با رئیس جمهور سوئیس دیگر برنامه این سفر بود.آیت‌الله رئیسی در سخنرانی هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تاکید بر ناتوانی تحریم‌ها در بازداشتن ایران پیشرفته و مستقل و اذعان رسمی دولت آمریکا به شکست مفتضحانه فشار حداکثری علیه ایران، به مسئله عهدشکنی آمریکا در موضوع توافق هسته‌ای اشاره کرد و به تبیین منطق روشن جمهوری اسلامی در اخذ تضمین‌های پایدار برای استفاده از منافع اقتصادی، پرداخت.

مهر ۱۴۰۱- قزاقستان

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

رئیس‌جمهور ۲۰ مهرماه ۱۴۰۱ به قزاقستان رفت که با هدف حضور در اجلاس سران کشورهای عضو کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (سیکا) بود. این سفر از نظر تجاری و سیاسی دستاوردهایی در زمینه حل‌وفصل مشکلات آسیا و یافتن راهی موثر برای اعتمادسازی در سطوح بالا به همراه داشت.هر چند این سفر یک روزه و کوتاه بود اما رئیسی با امیر قطر و همتای آذربایجانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد که از نظر سیاسی و تجاری دستاورد به همراه داشت. رئیسی در ملاقات با الهام علی‌اف گفت که آماده‌ایم از ظرفیت عظیم کشورمان در مسیر حل اختلافات آذربایجان و ارمنستان استفاده شود.

بهمن ۱۴۰۱- چین

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

در ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۱ سفری سه روزه به چین داشتند. این سفر با هدف اقتصادی، سیاسی و راهبردی و در راستای ارتقاء روابط چند جانبه بین تهران و پکن انجام شد. از آنجایی که چین بزرگترین شریک تجاری ایران به شمار می‌رود .در جریان این سفر ۲۰ سند همکاری و یادداشت‌تفاهم در زمینه‌های مدیریت بحران، گردشگری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، محیط زیست، تجارت بین‌المللی، مالکیت معنوی، کشاورزی، صادرات، بهداشت و درمان، رسانه، ورزش و میراث فرهنگی میان مقامات ایران و چین امضا شد.رئیس جمهور  ضمن ملاقات با نخست‌وزیر و رئیس کنگره ملی چین، در دانشگاه پکن سخنرانی کرد و هم‌چنین با نمایندگان ابرشرکت‌های چینی و اندیشمندان و فرهیختگان گفت‌وگو داشت.رئیس دولت سیزدهم  گفت ایران و چین دوستان در دوران سختی هستند و رئیس‌جمهور چین هم اظهار داشت به توسعه روابط با ایران قاطعانه معتقدیم.

اردیبهشت ۱۴۰۲ – سوریه

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

اردیبهشت ۱۴۰۲؛ ۱۳ سال پس از بحران و جنگ در سوریه، رییس‌جمهور ایران به دمشق سفر کرد. علاوه بر دیدار رسمی با بشار اسد و زیارت حرم مطهر حضرت زینب و حضرت رقیه سلام‌الله علیهما؛ ۱۴ سند همکاری در حوزه‌های مختلف از جمله همکاری تجاری نفت، انرژی، زلزله و امدادرسانی و تسهیل امور زیارتی در حضور روسای جمهور دو کشور امضا شد.

خرداد ۱۴۰۲- اندونزی

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

یکم خرداد ۱۴۰۲؛ سفر اخیر رئیسی به اندونزی آخرین سفر رییس‌ دولت سیزدهم تاکنون است. علت این سفر تقویت روابط کم رمق ایران با آسه‌آن  بود. پیش از سفر  به جاکارتا، مقام‌های اقتصادی اندونزی در توصیف این سفر از امضای توافقنامه تجارت ترجیحی میان ایران و اندونزی خبر دادند. توافقنامه‌ای که بر اساس آن، قرار است مبادله کالا و خدمات بین دو کشور بدون انتقال پول و به‌صورت تهاتری انجام شود.رئیس جمهور اندونزی در کاخ مِرداکا یکی از ۶ کاخ ریاست جمهوری به طور رسمی از رئیسی استقبال کرد و سپس دو رئیس‌جمهور در محوطه کاخ به نشانه صلح و دوستی دو اصله نهال کاشتند.در این سفر ۱۱ سند همکاری بین تهران و جاکارتا به امضا رسید که تفاهم‌نامه‌های تجاری، لغو روادید، مبادلات فرهنگی، همکاری نظارتی بر تولید فرآورده‌های دارویی، همکاری در زمینه‌های علمی و فناوری و همکاری دو جانبه در زمینه نفت و گاز از جمله اسناد همکاری امضا شده بین دو کشور بود.رئیس جمهور اندونزی ابراز امیدواری کرد علاوه بر اسناد همکاری‌های امضا شده همکاری مشترک میان این کشور و ایران در زمینه انتقال تجربیات مربوط به فناوری و تحقیقات علمی نیز افزایش یابد.

۲۳خرداد ماه ۱۴۰۲-ونزوئلا (نیکاراگوئه و کوبا)

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

رئیس جمهور کشور در عصر روز دوشنبه به وقت محلی در کاخ ریاست‌ جمهوری ونزوئلا موسوم به کاخ میرافلورس در شهر کاراکاس مورد استقبال رسمی نیکولاس مادورو همتای ونزوئلایی خود قرار گرفت و در جریان این سفر علاوه بر گفت ‌وگوهای مشترک میان هیات‌های عالی‌ رتبه و مذاکرات خصوصی رؤسای جمهور، اسناد مهم همکاری‌های دوجانبه ایران و ونزوئلا به امضای مقامات ۲ کشور خواهد رسید .همچنین دیدار و گفت‌وگو با رئیس و روسای  کمیسیون‌های مجلس ملی ونزوئلا و نشست با فعالان اقتصادی و بازرگانان ایران و ونزوئلا بخشی از برنامه‌های رئیس‌جمهور در سفر به این کشور است. نشست‌ با تجار و فعالان اقتصادی بومی و ایرانی از دیگر برنامه سفر ۵ روزه رئیس‌جمهور به این منطقه خواهد بودپس از ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا، مقصد بعدی سفر رسمی رئیسی به منطقه آمریکای لاتین هستند. گفتنی است وزرای دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امور خارجه، نفت، فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهداشت و درمان رئیسی را در این سفر همراهی کردنند.

تیرماه ۱۴۰۲-آفریقا ( کنیا ، اوگاندا و زیمباوه)

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

نخستین سفر رئیس جمهور به آفریقا پس از ۱۱ سال اتفاق افتاد. آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه، مورخ ۲۱ تیرماه ۱۴۰۲ به دعوت رسمی روسای جمهور «کنیا، اوگاندا و زیمباوه» عازم سفر به سه کشور قاره آفریقا شد و بامداد جمعه، مورخ ۲۳ تیرماه ۱۴۰۲ به کشور بازگشت. رئیس جمهور در جریان این سفر علاوه بر دیدار و گفت وگو با روسای جمهور سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمباوه با برخی از تجار و فعالان اقتصادی و دانشگاهی نیز دیدار کرد و به منظور ارتقای سطح روابط با کشورهای دوست و همسو در مجموع ۲۱ سند همکاری را به امضا رساند. امضای ۲۱ سندهمکاری در جریان سفر سه روزه رئیس جمهور با واکنش بی سابقه از سوی رسانه های خارجی همراه شد.

شهریور ماه ۱۴۰۲-نیویورک

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

سید ابراهیم رئیسی به منظور شرکت در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل صبح دوشنبه به وقت محلی وارد فرودگاه "جان اف کِنِدی" نیویورک شد و مورد استقبال «محمد سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل و جمعی از دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت. ایشان دشمن تصور می‌کرد با این تکانه‌ها درخت تنومند انقلاب اسلامی دچار مشکل می‌شود اما دشمن دچار اشتباه محاسباتی شد.او با اشاره بر اینکه ملت بزرگ ایران در حق‌خواهی، عدالت‌خواهی و مبارزه با تبعیض و بی‌عدالتی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، بیان کرد: امیدوارم به عنوان نماینده ملت بزرگ ایران آنچه اقتضای این نمایندگی است را بیان کنم.

۲۰آبان ۱۴۰۲-عربستان

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

رئیس جمهور به دعوت پادشاه عربستان سعودی برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی که به موضوع فلسطین اختصاص دارد به ریاض پایتخت عربستان سفر کرد. رئیس جمهور در جریان سفر به عربستان با تمیم بن حمد بن خلیفه آل‌ثانی امیر قطر ، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و جمعی از سران کشورهای حاضر دیدار و گفت و گو کرد .در این دیدار با اشاره به اینکه مدیریت صحنه در جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع و بی‌گناه غزه در دست آمریکایی‌هاست، بر اجرایی شدن هر چه سریع‌تر آتش‌بس فوری در غزه و جلوگیری از وقت‌کشی و تعلل آمریکا و رژیم صهیونیستی در این زمینه تاکید کرد.

۱۶اذر ماه ۱۴۰۲-مسکو

همه سفرهای خارجی رییسی / از کنیا تا روسیه

رئیس جمهور به دعوت ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به این کشور سفر کرده است، با استقبال الکساندر نواک معاون نخست وزیر و و  آندری رودنکو معاون وزیر خارجه این کشور وارد فرودگاه بین المللی ونووکوا مسکو شد.مقامات دو کشور پس از استقرار در جایگاه و نواخته شدن سرود ملی از یگان تشریف سان دیدند.ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تا ساعتی دیگر در کاخ کرملین میزبان رئیس جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.رایزنی در خصوص مسائل دوجانبه از جمله تعاملات اقتصادی و نیز گفتگو در خصوص موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی به‌ویژه موضوع فلسطین و تحولات غزه اصلی‌ترین دستور کار رئیس جمهور در این سفر یک‌روزه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.