تحولات منطقه

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: دولت در حال تهیه ساز و کار اجرایی سند توسعه دریا محور به عنوان یکی از پیشران‌های مهم اقتصاد کشور است.

دولت در حال تهیه و تدوین سند توسعه دریامحور است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، علی اکبر صفایی امروز دوشنبه در نشست خبری افزود: به این ترتیب فضای بسیار خوبی برای مردم و بخش خصوصی برای کسب درآمد و اشتغال بیشتر فراهم خواهد شد.

وی همچنین به لایروبی خلیج گرگان اشاره کرد و گفت: خلیج گرگان اواخر سال گذشته در حال از بین رفتن بود و بندر ترکمن حدود ۱۵ سال بود که خشک شده بود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی خاطرنشان کرد: با حضور رئیس جمهوری در این منطقه تاکنون یک میلیون و ۴۶۰ هزار متر مکعب لایرودی انجام و کانال آشوراده کاملاً باز و بندر ترکمن احیا شده است و آب قابل توجهی از دریا به سمت این خلیج گسیل شد.

وی همچنین از برگزاری همایش حمل و نقل دریایی و توسعه دریا محور در روز سه‌شنبه (فردا) با حضور بخش خصوصی حمل و نقل دریایی خبر داد که و گفت: در این همایش ۳۰ هزار توافقنامه منعقد خواهد شد و این به‌جز سرمایه گذاری هایی است که در دو سال اخیر و دولت سیزدهم انجام شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه در مورد قرارداد با هندی‌ها برای توسعه بندر چابهار، بیان کرد: در حدود ۸ ماه گذشته دور تازه‌ای از مذاکرات با هندی‌ها آغاز شده و اکنون متن قرارداد آماده شده است و به محض تصویب فرایند اجرای آن طی خواهد شد.

صفایی بیان داشت: تا پایان آبان ماه امسال تجارت دریابرد کشور ۱۵۳ میلیون و ۶۴۶ هزار تن بوده است.

وی خاطرنشان کرد: تا پایان آبان ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال در عملکرد غیر نفتی ۸.۵ درصد و در کالاهای نفتی چهار رشد داشته‌ایم که نشان می‌دهد به سمت تولید و افزایش تولید ناخالص داخلی پیش می‌رویم.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به کلان پروژه "ایران‌راه" خاطرنشان کرد: این پروژه ابعاد بین‌المللی دارد و علاوه بر هند و چین، حتی کشورهایی که از ما دور هستند نیز را شامل می‌شود.

صفایی اضافه کرد: این پروژه همچنین ابعادی با کشورهای همسایه از جمله کسورهای جنوبی حاشیه خلیج‌فارس، کشورهای حوزه دریای خزر و حتی کشورهای محصور در خشکی دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به موضوع مهم حمل و نقل در دریای خزر، اظهار داشت: اکنون ۳۲ فروند کشتی به ظرفیت حمل و نقل در این دریا اضافه شده و چهار فروند در نکا در حال ساخت است.

وی گفت: ظرفیت دریایی در بنادر شمالی بالای ۳۰ میلیون تن در سال است و در ماه‌های گذشته رشد تجارت خوبی را با روسیه و قزاقستان شاهد بودیم.

صفایی بیان داشت: اکنون بندر امیرآباد وصل است و بندر کاسپین نیز به شبکه ریلی متصل می‌شود. 

وی با اشاره به گردشگری دریایی سالیانه ۱۰ تا ۱۲ میلیون نفری در کشور، گفت: اکنون بندرگاه "نخل ناخدا" بیش از ۷۰ درصد پیشرفت داشته، طرح توسعه بندر شهید حقانی، بندر جزیره هرمز و جزیره بوموسی با تامین امکانات و ساخت ترمینال در حال تجهیز است.

به گفته این مقام مسئول، در موضوع شناورهای مسافری تاکنون ۵۰ فروند کشتی مسافری تخصیص یافته است که انتخاب کشتی سازی‌ها بر عهده وزارت صمت قرار داده شد تا با وجوه اداره شده سازمان بنادر با سود صفر درصد این ۵۰ فروند را با توان داخلی کشتی‌سازی‌ها بسازیم و آماده کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین به ساخت بندر بزرگ مکران در منطقه کوه مبارک اشاره کرد و گفت این بندر در کنار چابهار به عنوان دومین بندر اقیانوسی کشور مطرح خواهد بود که اکنون مشاور طرح در حال تهیه کارهای مربوط به طرح جامع بوده و به محض اتمام فرایند اجرایی آن آغاز خواهد شد.

وی با یادآوری اینکه برای سال‌های سال فقط ۱۲ شرکت کارگزاری دریایی در کشور فعال بود ادامه داد امروز و با صدور همه مجوزها از سامانه صدور مجوزها که اقدام بسیار خوبی در کشور بود تعداد این شرکت‌ها به ۳۱ مورد رسیده است که نویدبخش اشتغال بیشتر و رونق در بخش دریایی خواهد بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.