جلال ملکی درباره جزئیات تازه از حادثه حریق در بیمارستان گاندی گفت: این حادثه ۱۸:۲۰ دقیقه پنجشنبه به آتش نشانی اطلاع داده شد و با توجه به پوشش دهی دو ایستگاه آتش نشانی در نزدیکی محل هر دو ایستگاه به سرعت خود را به محل وقوع میرسانند.
ملکی در خصوص اعزام نیرو به محل بیان کرد: ستاد فرماندهی با توجه به ریسک خطری که بیمارستانها دارد در همان دقایق اولیه نیروهای ۱۰ ایستگاه را اعزام کرد.
وی افزود: دو ایستگاه اولیه با حاضر شدن در محل یکی در در شرقی (خیابان گاندی) که محل اصلی ورود افراد است و گروه دیگر از خیابان ولیعصر ضلع غربی وارد عملیات شدند.
سخنگوی آتش نشانی تهران گفت: طبق گزارش فرماندهی اول نمای ساختمان شعله ور بود و سایر ایستگاهها نیز به سرعت خود را به محل رساندند. تانکرهای آب، خودروهای عامل و نردبانها همه در محل حاضر شدند و سایر دستگاهها نیز برای کمک رسانی حضور پیدا کردند.
ملکی در خصوص ساختمان حادثه دیده اظهار کرد: ساختمان مهمان پذیر و هتلینگ بیمارستان دچار آتش سوزی شده بود و خوشبختانه آتش به بخش درمانی بیمارستان سرایت نکرده بود. البته هر دو ساختمان مهمان پذیر و درمانی در مجاورت یکدیگر بودند، فاصلهها به اندازه نور گیر به ابعاد ۲ در ۲ بود.
ملکی اظهار کرد: آتش به شعاع ۵ تا ۶ متر از پنجرههای ساختمان مهمان پذیر بیرون زده بود و نما به طور تقریبی ۸۰ درصد شعله ور بود.
وی در خصوص اشتعال پذیری نمای کامپوزیت بیان کرد: نمای کاپوزیت علاوه بر اینکه قابلیت اشتعال پذیری سریعی دارد به علت لایههای توری که در پشت آن است دچار ریزش میشود و باعث انتقال شعله آتش به همه نقاط میشود.
ملکی دلیل استفاده از نمای کامپوزیت در ساختمانها را این چنین اظهار کرد: قابلیت دسترسی به این نما راحت است و پیاده سازی آن زمان بر نیست به حدی که طی ۲ هفته نمای کامپوزیت قابلیت پیاده سازی دارد.
وی افزود: همچنین قیمت آن مقرون به صرفه است در حالی که ظاهر زیبایی را نیز همراه دارد اما در عین حال فاقد ایمنی است.
سخنگوی آتش نشانی تهران درباره مجوز استفاده از این نما بیان کرد: در سال ۹۴ شورای شهر استفاده از نمای کامپوزیت در ساختمانها را تخلف تصویب کرد، آتش نشانی نیز با نمای کامپوزیت موافقت نمیکند.
ملکی درباره نمای بیمارستان گاندی گفت: نمای کامپوزیت بیمارستان گاندی یک نمای قدیم بود، طبق دیدار دیروز با مسئولان بیمارستان زمان اجرای استفاده از نمای کامپوزیت را در سال ۹۰ اعلام کردند.
وی افزود: استفاده نکردن از نمای کامپوزیت در ساختمانها قبلاً به بیمارستان گاندی و سایر مراکز اعلام شده بود، هر ساختمانی حتی اگر در زمان قدیم از نمای کامپوزیت استفاده کرده در صورتی که نیاز به بازسازی نمای ساختمان دارد حتماً تعویض نما را در اولویت قرار دهد.
ملکی در خصوص رعایت نکردن نمای جدید در بازسازی بیمارستان گاندی گفت: از آنجا که بیمارستان گاندی در حال بازسازی بود و اعلام کرده بودند که برنامهای برای تغییر نمای کامپوزیت دارند از داخل ساختمان تقریباً کار به اتمام رسیده بود اما بیرون ساختمان علائمی از وجود داربست برای تغییر نما وجود نداشت.
نظر شما