هاشم داداش پور در هفتادوسومین نشست معاونان دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور که به میزبانی دانشگاه شهید با هنر کرمان در حال برگزاری است، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای اخیر استان کرمان گفت: هفتادوسومین نشست معاونان دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور با هدف ترسیم نقشه راه برای دانشگاهها در ترم تحصیلی جدید برگزار شده است.
رییس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: در دولت جدید رویکرد سازمان امور دانشجویان تحقق عملی زیست سالم دانشجویی در همه مراکز آموزش عالی است.
وی با اشاره به اینکه «مردمی بودن، عدالت محوری و تحولگرایی» شعار دولت سیزدهم است؛ افزود: ما به عنوان جزیی از دولت، این سه کلید واژه مهم در دستور کار قرار داده ایم و تلاش خود را میکنیم تا در راستای تحقق این شعار گام های اساسی برداریم و به همین منظور باید ارزیابیهای دقیق خود را در جهت این سهگانه انجام داده تا با نگاهی تحول آفرین موضوعات را دنبال کنیم.
داداش پور با بیان اینکه یکی از محورهای اصلی این نشست، تاکید بر جذب دانشجویان بینالمللی است؛ اظهار کرد: از ترم گذشته معاونتهای دانشجویی نیز به حوزه دانشجویان بینالملل ورود کرده اند، چرا که بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دفاتر و ادارت دانشجویان بینالمللی در ذیل معاونتهای دانشجویی تعریف شده است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاههای کشور باید چهره بینالمللی به خود بگیرند؛ تصریح کرد: زمانی که صحبت از همکاریهای بینالمللی است، حضور دانشجویان بین المللی بعنوان یکی از رکن های اصلی بین المللی شدن تجلی پیدا می کند. یعنی اگر دانشجوی بین المللی در دانشگاهی حضور نداشته نباشد نمیتوان انتظار داشت که دانشگاه چهره بین المللی بخود بگیرد. بنابراین اگر بخواهیم در حوزه مرجعیت علمی که نقشه راه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، گام برداریم باید به موضوع جمعیت دانشجوی بینالملل در دانشگاهها توجه داشته باشیم.
رییس سازمان امور دانشجویان افزود: حدود ۷ میلیون نفر دانشجوی بین المللی در سطح جهان وجود دارد که در حال جابجایی از یک کشور به کشور دیگر هستند، اما نکته مهم این است که سهم ایران در این جابجایی جمعیت دانشجویی به چه میزان است و کشور ایران برای اینکه به مرجعیت علمی در عمل نائل شود، چه میزان سهم باید از این جابجایی ها داشته باشد و در راستای دست یابی به آن چه فعالیتی صورت عینی پذیرد.
وی اظهار داشت: بر اساس برنامه هفتم توسعه، ما باید به ۳۲۰ هزار دانشجوی بین الملل دست یابیم و برای تحقق آن، دانشگاهها باید حداقل ۱۰ درصد از سهم دانشجویان خود را به دانشجویان بین المللی اختصاص دهند تا بتوانیم در پایان برنامه هفتم توسعه به این تعداد برسیم.
معاون وزیر علوم به رقبای قدرتمند منطقه ای و جهانی در خصوص جذب دانشجوی بین المللی اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به ظرفیتهای علمی موجود در کشور دست یابی به عدد تعریف شده در برنامه هفتم توسعه دور از انتظار نیست مشروط بر اینکه تحقق این مهم همت جمعی و برنامه ریزی علمی و عملی دانشگاهها را میطلبد تا جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از مراکز ثقل جهانی عمل کند تا از این طریق به مرجعیت علمی که از منویات رهبری حکیم و مورد تاکید و تایید ایشان است، دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه آییننامه و شیوه نامههای بورس دانشجویی به دانشگاه ها ابلاغ شده است؛ تصریح کرد: بورسهای دانشجویی در کشور صرفا به بورس هیات علمی محدود شده بود و با توجه به حل مشکل هیات علمی دانشگاه ها و توسعه تحصیلات تکمیلی عملا موضوع بورس از سال ۹۲ مغفول مانده بود. به همین منظور سازمان امور دانشجویان در سال ۱۴۰۰ این موضوع مهم را در دستور کار جدی و اولویت دار خود قرار داد و در حین بررسی ها متوجه شدیم که اغلب کشورهای به اصطلاح پیشرفته، در عین حال که جریان دانشجویی را مدیریت می کنند، شرایطی را فراهم میسازند تا دانشجوی خود را به کشور های دیگر بفرستند و فرصت ها و ظرفیت های احتمالی در کشور های دیگر را به داخل کشور خود سوق دهند.
داداش پور افزود: بورس کردن دانشجویان به منظور فهم تحولات علمی در عرصه جهانی رخ می دهد. در حقیقت اگر دانشجوی ما در هر یک از دانشگاههای دنیا حضور یابد به راحتی می تواند تحولات فرایندی، آموزشی، پژوهشی، فناوری و غیره را به داخل کشور منتقل کند و تجربیات مثبت و اثربخش را در مراکز علمی و آموزشی تعمیم دهد.
رییس سازمان امور دانشجویان افزود: ۱۳ بورس در سازمان امور دانشجویان طراحی شده است که یکی از آنها بورس صنعت و مشاغل است؛ بر اساس این بورس ارتباط صنعت و مشاغل از طریق بورس دانشجویان شکل میگیرد و از طرفی با این بورس خروج جمعیت دانشجویی از کشور تا حدی کاهش پیدا میکند.
داداش پور ادامه داد: بورس مشاغل نیز در کنار بورس صنعت در این سبد ۱۳ گانه طراحی شده است تا براساس آن بخشی از جمعیت نخبه ما وارد دستگاه های اجرایی شوند تا از این طریق نیروهای نخبه منشاء تحول و مصدر کار آفرینی در دستگاه های دولتی و نهادهای خدماتی کشور باشند.
وی با بیان اینکه هدف ما از بورس وطن در واقع متوازن سازی حضور دانشجویان در دانشگاهای جهان است؛ تصریح کرد: بر اساس نظم رتبه بندی جهانی دانشجوها علاقه مند به حضور در دانشگاه های اروپایی و آمریکایی برای ادامه تحصیل هستند زیرا در نظام رتبه بندی برای دانشگاه های کشورهای جنوب هیچ جایگاهی در نظر گرفته نشده است و این سبب میشود تا کشور ما از شناخت کشورهای دیگری که می توان با آنها مبادلات در عرصههای مختلف داشته باشد محروم بماند، به همین منظور بورس وطن را طراحی کردیم تا دانشجو بسته به نیاز حاکمیت و دستگاه های اجرایی در دانشگاه های کشور های دیگر حضور یابد و به ادامه تحصیل بپردازد.
معاون وزیر علوم افزود: در حوزه سلامت نگاه ما از درمان به سمت پیشگیری است تا زیست سالم دانشجویی تحقق یابد و بر اساس آن سلامت جسمانی و روانی دانشجویان به سمت بهبودی بیشتر حرکت کند.
وی ادامه داد: ورزش دانشجویی از اولویت های دیگر سازمان در دولت سیزدهم است که پس از کرونا المپیادهای ورزشی باز تعریف شد و المپیاد های جدید نیز اضافه شد و خوشبختانه چند دوره شاهد برگزاری این جشنواره های ورزشی بودیم و اکنون حوزه فناوری را به حوزه ورزش متصل کردهایم و المپیاد ورزشهای فناورانه را بزودی برگزار خواهیم کرد تا با استفاده از ظرفیت های شکل گرفته بتوانیم عرصه جدیدی را پیش روی دانشگاه ها قرار دهیم تا دانشجویان خوش فکر و خلاق وارد این عرصه شوند و توانمندی های خود را به منصه ظهور و بروز برسانند.
داداش پور با اشاره به اینکه پایگاه اطلاعات جامع دانشجویی در کشور طراحی و راه اندازی شده است؛ تصریح کرد: امیدوارم از طریق این پایگاه اطلاعات جامع دانشجویی، حکمرانی داده تحقق پیدا کند.
نظر شما