به گزارش قدس آنلاین، در جلسه شورایعالی مسکن که صبح امروز (شنبه) بهریاست محمد مخبر سرپرست ریاستجمهوری برگزار شد، گزارشی از عملکرد و پیشرفت پروژههای نهضت ملی مسکن، نحوه پیگیری اجرای پرداخت تسهیلات مسکن توسط شبکه بانکی و همچنین اقدامات انجامشده در راستای ساماندهی بازار مسکن و اجارهبها ارائه شد و همچنین مصوباتی جهت تسریع فرآیند پیشرفت نهضت ملی مسکن مصوب شد.
مخبر در این جلسه با تسلیت و گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله رئیسی و شهدای همراه ایشان و تأکید بر اینکه دولت سیزدهم به تمامی تعهدات و پیمانهای رئیسجمهور فقید با مردم متعهد است، تصریح کرد: ساخت مسکن یکی از وعدههای مهم رئیسجمهوری بر مبنای قانون جهش تولید مسکن مجلس بود که دولت با پیگیریهای مکرر ایشان در طول سه سال گذشته توانست موضوع مسکن را به نقطهای برساند که الآن در کشور موضوع برنامهریزی برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی با جدیت درحال انجام است.
وی در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، کشور، کار، تعاون و رفاه اجتماعی، نفت، نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و رؤسای سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و همچنین مسئولان دستگاههای مربوطه حضور داشتند، تصریح کرد: اقدامات و برنامهریزیهای دولت در حوزه مسکن، پیام امید به مردم بهویژه میان اقشار آسیبپذیر داده است و ما متعهد هستیم تا زمان تشکیل دولت جدید با تلاش مضاعف، گامهای بلند دولت، عملیاتی و نهایی شود.
سرپرست ریاستجمهوری با اشاره به اهمیت نوسازی بافتهای فرسوده بهدلیل ایمنسازی بافتهای ناپایدار و همچنین تولید مسکن جدید برای متقاضیان خرید مسکن و بهبود فضای شهری تأکید کرد: در نوسازی بافتهای فرسوده باید پیشبینی زیرساختهای لازم دیده شود و همچنین بستههای تشویقی برای تکمیل و جذابتر شدن این پروژههای عمرانی در این بخش از بافت شهری در نظر گرفته شود.
مخبر با اشاره به برنامهریزی برای اختصاص ۶۰۰ هزار میلیارد تومان منابع بانکی و غیربانکی در راستای ساخت مسکن بر اجرای هرچه سریعتر تعهدات بانکها در اجرای ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن تأکید و تصریح کرد: رئیسکل بانک مرکزی باید بانکهایی را که تاکنون نتوانستهاند به تعهدات خود عمل کنند طی یک هفته آینده مشخص کند و تعهدات لازم را از آنان بگیرد تا در روزهای باقیمانده از دولت پرداخت تسهیلات و سهمالشرکه بانکها تسریع شود.
وی به وزارتخانههای نیرو و نفت دستور داد درخصوص ایجاد زیرساختهای لازم برای واحدهای مسکونی در حال ساخت، قرارگاه پشتیبانی در این زمینه تشکیل دهند.
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی نیز در این جلسه با اشاره به تشکیل ۱۷ جلسه شورایعالی مسکن در دولت سیزدهم گفت: برگزاری منظم این جلسات، نشانگر پیگیری آیتالله رئیسی برای رفع دغدغه مسکن در جامعه بود.
وی با اشاره به بستههای تشویقی شهرسازی بهویژه بسته ۱۹بندی در ۵۸۸ شهر دارای بافت فرسوده، تأکید کرد: عملکرد دولت در سال گذشته در راستای صدور پروانه خصوصاً در بافتهای فرسوده بینظیر بوده تا آنجا که صدور ۹۲ هزار پروانه ساخت در بافتهای فرسوده در سال ۱۴۰۲ رکورد سال ۱۳۸۹ را شکسته است.
وزیر راه همچنین به تکمیل ۱۳۱ هزار واحد مسکن مهر در دولت سیزدهم اشاره و تأکید کرد: بخش عمدهای از ۱۱۰ هزار مسکن مهر باقیمانده نیز در سال جاری به سرانجام میرسد.
در این جلسه همچنین وزارت راه و شهرسازی به تشریح اهم اقدامات انجامشده در راستای ساماندهی طرف تقاضای بازار و مسکن و اجاره از جمله عرضه ۱۸۲ هزار خانه خالی به بازار و معرفی بیش از ۱۲۰ هزار خانه خالی به سازمان امور مالیاتی جهت اخذ مالیات، راهاندازی سامانه خودنویس و انعقاد ۳۶۹ هزار قرارداد اجاره بهصورت مستقیم و رایگان در این سامانه، پرداخت ۴۵۳ هزار فقره تسهیلات ودیعه مسکن، ساماندهی و مدیریت سکوهای انتشار آگهی املاک مسکونی، تشکیل دبیرخانه کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات در ۳۱ استان، راهاندازی گشت مشترک ساماندهی مشاورین املاک و بازرسی از ۱۱۰ هزار مشاور املاک پرداخت.
در این جلسه گزارشی نیز از عملکرد بانکهای عامل در خصوص ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن ارائه و اعلام شد: تسهیلات ساخت مسکن در ابتدای سال ۱۴۰۲ از ۲۰۵ هزار فقره قرارداد منعقده بهمبلغ ۶۸ هزار میلیارد تومان به حدود ۸۰۰ هزار فقره قرارداد منعقده بهمبلغ ۲۷۵ هزار میلیارد تومان و رشد ۳۰۴درصدی تا پایان اردیبهشت سال جاری رسیده است.
همچنین تسهیلات کمکودیعه مسکن از ۲۲۴ هزار فقره بهمبلغ ۱۳ هزار میلیارد تومان در ابتدای سال گذشته به حدود ۴۶۲ هزار فقره و بهمبلغ ۳۶ هزار میلیارد تومان و رشد ۱۷۵درصدی تا پایان اردیبهشت سال جاری رسیده است.
رئیس بانک مرکزی نیز در این جلسه اعلام کرد: تورم نقطه به نقطه میانگین قیمت مسکن در تهران که در اردیبهشت ۱۴۰۲ بهمیزان ۱۰۷ درصد بوده در اردیبهشت امسال به حدود ۱۲ درصد رسیده است که نشاندهنده کنترل نسبی رشد قیمت مسکن در کشور است.
همچنین وزارت نیرو اعلام کرد: در طول سه سال گذشته و با تلاشهای این وزارتخانه تمام واحدهای مسکونی تحویلدادهشده با زیرساختهای کامل به دست مردم رسیده است و وزارت نیرو، راه و شهرسازی و استانداریها مکلف بودهاند تعهدات و سهم خود را در تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان زیرساخت آب و برق و گاز پرداخت کنند.
در پایان این جلسه اقداماتی جهت تسریع فرآیند پیشرفت نهضت ملی مسکن مصوب شد، بر این اساس بانک مرکزی و وزارت اقتصاد مکلف شدند ظرف حداکثر یک هفته آینده تمامی بانکهای عامل نسبت به پرداخت سهمهای تأییدشده در پروژههای نهضت ملی مسکن در شهرها و روستاها اقدام کنند و پیگیریهای لازم جهت انعقاد قرارداد تسهیلات بانکی برای واحدهای نهضت ملی مسکن طی یک ماه آینده را بهعمل آورند.
همچنین در راستای افزایش سرمایه بانک مسکن بهمنظور تأمین مالی بخشی از منابع مالی نهضت ملی مسکن، مقرر شد با قید فوریت با تشکیل جلسهای با حضور سازمان برنامه و بودجه، وزارت راه و شهرسازی، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد پیگیریهای لازم را جهت انتشار ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق مالی ظرف مدت یک هفته انجام دهند و بانکهایی که اقدام به خرید اوراق مذکور میکنند مبلغ مذکور بهعنوان سهمیه ابلاغی در موضوع تسهیلات ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن بانک مذکور لحاظ شود.
همچنین بهمنظور افزایش سرمایه بانک تخصصی و توسعه مسکن و همچنین تقویت قدرت مالی این بانک جهت تسریع در پرداخت تسهیلات مورد نیاز نهضت ملی مسکن، مقرر شد سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی با برگزاری جلسات ظرف روزهای آینده اقدامات لازم برای تخصیص منابع به بانک مسکن را بررسی و به دبیرخانه شورایعالی مسکن ارائه نمایند.
در خصوص ساماندهی بازار اجارهبها نیز متناسب با قانون جدید مجلس برای ساماندهی اجاره و مسکن، به شورای مسکن استانها اعلام شد ظرف ۴۸ ساعت آینده، میزان سقف اجارهبها را مطابق این قانون به وزارت راه و شهرسازی اعلام و جهت تصمیمگیری نهایی به دبیرخانه شورایعالی مسکن ارائه کنند.
همچنین مقرر شد با پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورایعالی مسکن موضوع تخصیص تسهیلات ارزانقیمت در نوسازی بافتهای فرسوده مشابه تسهیلات نوسازی و مقاومسازی مسکن روستایی به متقاضیان مورد بررسی قرار گیرد.
نظر شما