تحولات منطقه

مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد گفت ۸۶ هزار و ۸۸۵ نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد دچار بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج هستند.

ابتلای ۸۶ هزار مددجوی کمیته امداد به بیماری‌های خاص
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

مجتبی احمدلو با اشاره به حمایت کمیته امداد از مددجویان دارای بیماری خاص و صعب‌العلاج، اظهار کرد: از ابتدای تأسیس کمیته امداد، این نهاد علاوه بر انواع خدمات به مددجویان خود، در حوزه بهداشت، درمان و بیمه خدمات متنوعی را ارایه کرده است، به خصوص پس از تاسیس معاونت و اداره کل بهداشت، درمان و بیمه در کمیته امداد، به صورت تخصصی‌تر به این موضوع پرداخته شده است، به گونه‌ای که کمک به بیماران خاص و صعب العلاج نیز با اولویت در دستور کار قرار گرفت و به دنبال آن شناسایی این افراد در سیستم‌های کمیته امداد تکمیل‌ شد.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ دولت با تصویب مجلس شورای اسلامی، صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج را در سازمان بیمه سلامت تاسیس و درنهایت نیمه دوم همان سال با منابع مالی به میزان ۵ همت آغاز به کار کرد.

به گفته احمدلو، تاکنون سازمان بیمه سلامت با هماهنگی معاونت درمان وزارت بهداشت بیش از ۱۱۳ نوع بیماری را شناسایی و سازمان‌های بیمه‌گر را ملزم به نشان‌دار کردن آن کرده است.

مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد با بیان اینکه اعتبارات این صندوق در سال ۱۴۰۲ به ۷ همت و در سال ۱۴۰۳ به ۹ همت افزایش یافت، تصریح کرد: در اوایل تاسیس این صندوق، به دلیل تکمیل نشدن بستر نرم‌افزاری و شناسایی، بیماران ابتدا هزینه‌های خود را پرداخت و سپس در قالب خسارت از سازمان بیمه سلامت یا سازمان‌های بیمه‌گر خود مبالغ را دریافت می‌کردند اما طی سال گذشته بیمه سلامت برای حدود ۵۵ نوع بیماری که دارای فراوانی بیشتری هستند سهم صندوق را هنگام دریافت خدمت از صورتحساب بیمار کسر می‌کند تا بیماران خدمات را راحت‌تر دریافت کنند و ناچار نشوند اسناد درمانی برای دریافت خسارت تحویل بیمه دهند.

بنابر اظهارات احمدلو، تا ۹۵ درصد اعتبارات صندوق به صورت سیستمی هنگام دریافت خدمت محاسبه و لحاظ می‌شود و ۵ درصد نیز به صورت خسارت کمک می‌شود.

وی در ادامه به ارایه آماری از جمعیت مددجویان تحت پوشش دارای بیماری خاص اشاره کرد و گفت: ۸۶ هزار و ۸۸۵ نفر از بیماران تحت پوشش کمیته امداد دچار بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج هستند که بیش از ۳۰ هزار نفر از آن ها مشمول فهرست بیماری‌های صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج شده‌اند؛ از میان این ۸۶ هزار و ۸۸۵ نفر بیمار صعب‌العلاج، ۳۲ هزار و ۶۳۴ نفر زمین‌گیر هستند که هزینه‌های درمان آن ها بسیار بالاست و همچنین ۱۵ هزار نفر از این افراد دچار بیماری سرطان هستند.

به گفته مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد، به جز کمک‌های صندوق حمایت از بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج، کمیته امداد طی سال گذشته برای هزینه درمان مددجویان خود ۷۲۲ میلیارد تومان مساعدت کرده که نزدیک به   ۳۰۰ میلیارد آن مربوط به بیماران صعب‌العلاج و زمین‌گیر بوده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.