مجید تاجیک، با تاکید بر ضرورت رعایت موازین بهداشتی در فرایند تهیه و توزیع نذری ها، گفت: رعایت نکردن نکات بهداشتی سبب افزایش احتمال بروز بیماریهای قابل انتقال از راه آب و غذا میشود که با رعایت نکاتی ساده میتوان از بروز مسمومیتهای غذایی جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه پخت و پز مواد غذایی حتماً باید در مکانهای واجد شرایط بهداشتی انجام شود، افزود: تمام افراد دخیل در فرایند تهیه و توزیع غذا، نوشیدنی و چای باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند و هنگام ارائه خدمت، بهداشت فردی را رعایت کنند.
رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت با اشاره به اهمیت سلامت مواد خام مصرفی گفت: مواد خام مصرفی برای تهیه مواد غذایی باید سالم و بهداشتی باشند بنابراین توصیه میشود از مواد غذایی بسته بندی شده مورد تأیید وزارت بهداشت استفاده شود.
استفاده از نمک و روغن مناسب در تهیه غذاهای نذری از دیگر الزامات گفته شده توسط این کارشناس بهداشت بود.
بنا به توصیه وی، برای پخت غذاهای نذری باید از نمکهای بستهبندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت سازمان غذا و دارو استفاده کرد. روغنهای مصرفی نیز باید دارای مجوز ساخت سازمان غذا و دارو با میزان ترانس پایین باشند.
تاجیک استفاده از ظروف مناسب در هنگام طبخ غذاها را ضروری برشمرد و یادآور شد: پس از هر بار طبخ، ظرف ها و تجهیزات مورد استفاده باید به نحو مطلوب شستوشو شوند.
وی با اشاره به نحوه نگهداری مواد غذایی پخته شده گفت: مواد غذایی پخته شده را نباید به مدت طولانی (بیش از دو ساعت) در دمای محیط نگهداری کرد. همچنین باید از بسته بندی غذای آماده شده بیش از دو ساعت قبل از مصرف اجتناب کرد.
به گفته تاجیک، در صورت اجبار به نگهداری غذاهای پخته شده بیش از دو ساعت باید آن را در دمای زیر چهار درجه سانتیگراد یا دمای بالای ۶۳ درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد) نگهداری کرد.
نگهداری نکردن مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم داخل یخچال یا سردخانه، توزیع نشدن سالاد و سبزی، مصرف نکردن دخانیات در مکانهای مسقف، نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات در مکانهای عزاداری، راه نرفتن توزیع کنندگان بر روی سفرهها از دیگر توصیههای بهداشتی این کارشناس معاونت بهداشت در مراسم عزاداری روزهای ماه محرم بود.
نظر شما