تحولات منطقه

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام خبر کاهش کانون بیماری‌های دام و طیور از ۵.۶ درصد به ۳.۳ درصد گفت که هیچ کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور وجود ندارد.

هیچ کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگانی در کشور نداریم
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین؛ علیرضا رفیعی پور در نشست خبری امروز ، با اشاره به ارائه آماری از کاهش قابل‌توجه بیماری‌های دامی و طیور در دو سال اخیر، تأکید کرد: برنامه‌های پیشگیرانه و اقدامات کنترلی این سازمان موجب کاهش موارد ابتلا به بیماری‌های خطرناک شده است.

وی افزود: بر اساس گزارش‌های رسمی در ۱۰ ماهه سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۲، بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) که ۱۰ سال پیش بیش از ۱۰ میلیون رأس دام را درگیر کرده بود، اکنون به کمتر از یک میلیون رأس رسیده است. همچنین بیماری لنفواستیک با ۶۳ درصد کاهش کانون، بیماری شاربن (سیاه‌زخم) با ۳۷ درصد کاهش، آبله با ۴۶ درصد کاهش ابتلا و بیماری هاری که بیماری مشترک میان انسان و حیوان است با ۳۳ درصد و تب مالت با ۲۱ درصد کاهش نسبت به سال گذشته مواجه شده‌اند.

به گفته رفیعی‌پور در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۹۴۲ کانون داشتیم که این میزان در سال جاری تاکنون به ۱۴۰۰ کانون کاهش یافته است. بیماری آنگارا که بیماری جدیدی است که از پاکستان طی چند سال گذشته وارد ایران شد و کاملا بیماری ویروسی جدیدی است که در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳۱۶ کانون داشتیم اما امروز و در سال جاری میزان آن به ۸۵ کانون کاهش یافته است.

وی افزود: در بیماری گامبورو در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۱۱ کانون داشتیم که در سال جاری به ۹۶ کانون کاهش یافته است. بیماری برونشیت عفونی در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۷۰۰ کانون ثبت شده است، آمار ۱۰ ماهه سال جاری نشان دهنده این است که آمار به ۹۱۳ کانون رسیده و نیوکاسل هم که یک بیماری فوق العاده خطرناک برای صنعت طیور چه بومی و چه صنعتی است در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۸۰۰ کانون داشتیم که در سال جاری به ۱۵۰۰ کانون کاهش یافته است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور عنوان کرد: بحث مهمی که مطرح است، این است که سازمان دامپزشکی در خدمت تولید است. همکاران ما در حوزه کنترل بیماری‌های صنعتی اقدامات مناسبی انجام داده‌اند و در این راستا ما در سال ۱۴۰۱ حدود یک میلیارد و ۲۷۰ میلیون جوجه ریزی داشتیم که تنها ۵.۶ درصد این جوجه ریزی‌ها بر اثر بیماری‌ها تلف شدند و از بین رفتند که این میزان می‌توانست خیلی بیشتر باشد و این میزان کم بودن تلفات در حفظ و استمرار تولید در صنعت طیور نقش بسیار مهمی داشته است. در آمار ۱۰ ماهه سال جاری از یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون جوجه‌ریزی که نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش تولید نیز داشته‌ایم، تنها ۳.۳ درصد تلفات داشتیم که در صورت کنترل نشدن میزان آن می‌توانست افزایشی باشد.

وی افزود: آنچه که به استمرار صنعت طیور کمک بزرگی کرده، پایش بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان است. در طیور بومی یا روستایی و طیور صنعتی، این اقدامات موجب شده که ما نگران بروز آنفولانزای فوق حاد پرندگان که در حال حاضر کشورهای بسیاری همچون ترکیه و عراق درگیر آن هستند نباشیم، ما خوشبختانه تاکنون گزارش اپیدمی بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان نداشتیم.

رفیعی‌پور ادامه داد: همچنین از جمله اقدامات مهمی که صورت گرفته، ۲۷۷ هزار نمونه سرمی گرفته شده است چرا که چرخش ویروس از حیات‌وحش به روستا و از روستا به صنعت رخ می‌دهد و این قاعده ویروس است که برای زندگی و برای بقای خود این کار را می‌کند و در حیات وحش همیشه وجود دارد.

رئیس سازمان دامپزشکی افزود: ما برای مراقبت به محیط روستایی و مرغداری می‌رویم که امکان انتقال ویروس وجود دارد. و همچنین ۳۵ هزار نمونه مولکولی از ۳۶۹۵ روستا یعنی از حدود ۴۰۰۰ روستا نمونه‌برداری کردیم که ردپای ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان رو ببینیم یا نببینیم.

وی ادامه داد: در حوزه صنعتی نیز از طیور صنعتی ۵۰۰۰ نمونه سرمی و ۱۱۹ هزار نمونه مولکولی که از ۱۰۰۰ مرغداری درکشور گرفته شده است. ما برای مراقبت فعال و غیرفعال به سراغ مرغداری‌ها می‌رویم. یک قاعده نیز درباره ویروس‌ها وجود دارد و این است که برای تحت کنترل داشتن آن باید از ویروس جلو بزنیم در غیر این صورت احتمال اپیدمی وجود دارد. در حوزه دامپزشکی، پیشگری بهتر از درمان است.

رفیعی‌پور با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته هیچ‌ اپیدمی دامی، طیور، زنبور عسل، ابریشم و آبزیان در کشور نداشتیم، اظهار کرد: بیماری نیوکاسل نیز ویروسی است که می‌تواند از مزارع روستایی به مناطق صنعتی وارد شود و به همین دلیل نیز در این حوزه واکسیناسیون ۳۰ میلیون دوز در سال جاری در مرحله یازدهم انجام شده که طیور را در برابر ویروس‌های خطرناک ایمن می‌کند. در موضوع تعداد کانون‌های نیوکاسل با همین اقدامات پیشگیرانه ۳۱ درصد کاهش داشته است. در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۴۰۰ کانون بیماری داشتیم، ولی امسال ۱۶۰۰ کانون داشتیم یعنی ۲۴۰۰ کانون به ۱۶۰۰ کانون کاهش پیدا کرده و با همین اقدامات واکسیناسیون طیور صنعتی و روستایی، کانون‌ها در کشور ۳۱درصد کاهش پیدا کرده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha