در این بیانیه ابتدا به حکمتی از نهجالبلاغه اشاره شده که نوید بخش رویش و فزونی و برکت در بازماندگان شهدا است.
نوید دوم در این بیانیه اشارۀ حکمت آموز به جنگ «موته» در زمان حضرت رسول(ص) با ابرقدرت شرق در آن زمان یعنی کشور روم است.
این که از میان هشتاد و اندی سَریه و غزوه به جنگ موته اشاره شده بسیار تأمل برانگیز و عبرت آموز است.
باید به اتفاق از منابع معتبر رمز این اشاره را دریابیم.
آن کس است ، اهل بشارت که اشارت داند/ نکتهها هست بسی، محرمِ اسرار کجاست؟
متن پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
قال أمیرالمؤمنین علی بن ابیطالب علیهم السلام:
بَقِیَّةُ السَّیْفِ أَبْقَی عَدَداً، وَأَکْثَرُ وَلَداً. یعنی نجاتیافتگان از دم شمشیر در جنگ (یادگاران شهیدان) ازحیث شمارش بارویشتر و ماناتر و از جهت فرزندان ، افزونتر و بیشترند. (نهج البلاغه حکمت ۸۴).
رسول خدا(ص) در جنگ موته، سه نفر را به نامهای: جعفر بن ابیطالب، زیدبن حارثه و عبدالله بن رواحه را به ترتیب بهعنوان فرمانده سپاه تعیین و نصب کرد و فرمود: هر کدام که شهید شد، دیگری فرماندهی را برعهده و علم را بهدست گیرد.
و اگر هر سه فرمانده به شهادت رسیدند خودِ مجاهدان یکی را به عنوان فرمانده انتخاب کنند و جنگ را ادامه دهند.
با آغاز جنگ و شهادت جناب جعفر بن ابیطالب، زید بنحارثه فرماندهی جنگ را به عهده گرفت و بعد از شهادت او، عبدالله بن رواحه ، علم و فرماندهی را بر دوش گرفت. و چون تعداد لشکر دشمن فراوان و انبوهی از رومیان بودند، مسلمانان استقامت نکردند و به ناچار عقبنشینی کردند. و با تحمل ضربات سنگین از جمله شهادت سرداران و فرماندهان منصوب پیامبر اسلام(ص)، به مدینه باز گشتند.
پس از آن جو روانی عجیبی بر شهر و مردم مدینه حاکم شد و سرزنشها نسبت به رزمندگان و ناراحتیهای فراوان از عزیمت سپاه اسلام و نیز گریه بر شهیدان، همه جا دیده و شنیده می شد.
رسول خدا(ص) فرمود: چرا این قدر گریه و فریاد و نا آرامی می کنید؟
گفتند: ای رسول خدا چرا گریه نکنیم ؟ با این که دچار وضعیت اندوهبار و اسفناکی شدهایم و بهترین و شایستهترین فرماندهان و شخصیتها را از دست دادهایم.
پیامبر(ص) فرمود: امت من مثل بوستان و نخلستانی است که باغبان ماهر و چیرهدستش قناتها، نهرها و جویهایش را با مهارت و درستی اصلاح کرده و درختها و نخلهایش را هرس و تربیت میکند و هر سال در هر نوبت در یک مرحله و در یک درجه و طبقه به طبقه رشد می کند و اوج می گیرد و در هر نوبت میوههای بیشتر و بهتر حاصل می شود (مقاتل الطالبیین، ص۱۳)
زکات مال به در کن که شاخه رز را/چو باغبان ببرد ، بیشتر دهد انگور
آری عزیزان؛
وعده تخلفناپذیر و سنت غیر قابل تغییر حق تبارک و تعالی و تجربه قطعی تاریخ از صدر اسلام تا به امروز بر این بوده و خواهد بود که جهاد در راه خدا و شهادت در راه آرمانهای آسمانی، اسلامی، ایمانی، انسانی و انقلابی ، نتیجه قطعیاش عزت و رستگاری و پیروزی است.
خداوند عزت مسلمانان را در جهاد فی سبیل الله قرار داده است.
مبادا و هرگز مباد که از شهادت و ایثار در راه خدا احساس ضعف و ندامت و پشیمانی کنیم.
پیروزی و زوال و اضمحلال رژیم پلید و شریر صهیونیستی نزدیک و عطر روحنواز و دلانگیز پیروزی جبهه مقاومت و عدالت به مشام می رسد.
یوم الخلاص و صبح ظفر نزدیک است: « إِنَّهُمْ یَرَوْنَهُ بَعِیداً وَ نَراهُ قَرِیباً» معارج/۶ و ۷.
« أَلَیْسَ الصُّبْحُ بِقَرِیبٍ؟» (هود/۸۱).
درود بر سالار شهیدان حسین بن علی علیهماالسلام و همه شهیدان پیرو راهش، درود بر سردار افتخار آفرین امت اسلامی شهید حاج قاسم سلیمانی و همه همرزمانش تا شهید جبهه مقاومت و شهید قدس اسماعیل هنیه و سلام بر امام شهیدان، خمینی کبیر و هزاران درود بر زعیم امت اسلامی، فرمانده کل قوا و افتخار مبارزان راه حق، خامنهای عزیز و همیشه سر افراز.
نظر شما