تحولات منطقه

مدیر کانون خانه معرفت گفت: این کانون فرهنگی نقش حلقه وصل میان مجموعه‌های فرهنگی و تربیتی را دارد و در زمینه توانمندسازی آن‌ها نیز در حال فعالیت است.

کانون خانه معرفت؛ حلقه وصل مجموعه‌های فرهنگی و تربیتی مشهد
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، آزادی، دختران و حجاب از موضوعاتی است که اکنون پس از گذشت نزدیک به دو سال از هیاهوهای سال ۱۴۰۱ می‌توان به دور از هیجانات آن روزها به آن پرداخت. این موضوع اکنون دستمایه‌ نمایشی با هنرنمایی دختران دانش‌آموز مشهدی در تئاتری به‌ نام «رَستن» شده است. این نمایش که از ۲۰ مرداد به مدت چهار روز در حوزه هنری خراسان رضوی از ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰ در حال اجراست، قصه «سایه» دختر دانش‌آموزی است که همراه دوستانش در مهر ماه ۱۴۰۱ تلاش می‌کند برای آزادی دختران نقش مؤثری ایفا کند.

این تئاتر به‌ همت کانون فرهنگی تبلیغی رسانه‌ای خانه معرفت و با همکاری کانون پروا و مدرسه دخترانه باقرالعلوم(ع) اجرا می‌شود.

برای اطلاع از جزئیات بیشتر در این زمینه به سراغ سمانه شیخ نظامی، مدیر کانون فرهنگی تبلیغی رسانه‌ای خانه معرفت رفتیم. او درباره ایده این نمایش گفت: ایده تئاتر رستن تقریباً از بیش از یک سال پیش با توجه به جریان اغتشاشات مهر و آبان سال ۱۴۰۱ مطرح شد. تابستان سال گذشته «تئاتر سو» را در خانه معرفت برگزار کردیم و همان‌جا به بحث دختران و حجاب پرداخته شد؛ اما نظر دوستان این بود که اندازه پرداختن به این موضوع کافی نیست و ما باید با یک تمرکز کامل به این موضوعات بپردازیم. 

مدیر کانون فرهنگی تبلیغی رسانه‌ای خانه معرفت افزود: پس از اجرای «تئاتر سو» در شهریور سال گذشته، ایده و طرح اولیه‌ای در مهر ماه ۱۴۰۲ مطرح شد تا امسال که ایده اصلی آن در اتاق فکر خانه معرفت با همکاری تعدادی از دانشجویانی که در حوزه روان‌شناسی کار می‌کردند، شکل گرفت. از اینجا کلیت ایده مطرح و سپس با کمک دوستان، نویسندگی این طرح انجام شد و پس از چند بار رفت و برگشت، به متن نهایی رسیدیم. 

تاریخ‌سازی؛ موضوع محوری تئاتر «رَستن»

شیخ نظامی عنوان کرد: تئاترهایی که خانه معرفت در این هشت سال کار کرده، در زمینه مسائل دختران بوده است. محوریت موضوعی در تئاتر «رَستن» تاریخ‌سازی است؛ به عبارتی آنچه امروز در حال رقم خوردن است و در حال ساختن آن هستیم. نکته مهم در این موضوع این است که تاریخ تکرار می‌شود و وقایع مختلفی هم که در زمانه ما اتفاق می‌افتد، برای نخستین بار رقم نمی‌خورد. به همین خاطر می‌توانیم با عبرت گرفتن از وقایع گذشته، تاریخ خوبی برای آیندگان رقم بزنیم. در واقع با این تئاتر می‌خواهیم نگاه دختران را به جریان تاریخ کنونی و عقبه‌ای که بشریت تا امروز برای ما گذاشته است، 
معطوف کنیم. 

هدف اصلی خانه معرفت؛ شبکه‌سازی و ایجاد پیوند میان مجموعه‌های فرهنگی

وی درباره فعالیت خانه معرفت نیز گفت: خانه معرفت از سال ۱۳۹۰ به‌صورت جدی کار خود را آغاز کرد و هدف اصلی آن شبکه‌سازی و پیوند میان مجموعه‌هایی است که در حوزه فرهنگ و تربیت اعم از مؤسسات، مساجد، مجموعه‌های فرهنگی و مدارس فعالیت می‌کنند.

مدیر کانون فرهنگی تبلیغی رسانه‌ای خانه معرفت متذکر شد: این کانون فرهنگی نقش حلقه وصل میان این مجموعه‌ها را دارد و در زمینه توانمندسازی آن‌ها نیز در حال فعالیت است. در چند حوزه، موضوع توانمندسازی و کمک به سایر مجموعه‌ها را انجام می‌دهیم؛ یکی از این کارها نظریه‌سازی و طراحی کردن پروژه برای سایر مجموعه‌ها و نظریه‌سازی و کار پژوهشی است که دوستانمان در خانه معرفت انجام می‌دهند.

شیخ نظامی ادامه داد: ما برای مجموعه‌هایی که تئاتر اجرا می‌کنند، خوراک فکری تهیه می‌کنیم تا موضوعات دارای مبنا، عقبه پژوهشی و قابل دفاع باشند. کمک دیگری که انجام می‌دهیم، در زمینه اجرای کارهای فرهنگی است که در این حوزه به‌ عنوان حلقه وصل عمل می‌کنیم؛ به‌عنوان مثال هنگامی که یک مجموعه از نظر نیروی انسانی قوی بوده، یک مجموعه نیز دارای مکان مناسب است و مجموعه دیگری مخاطب خوبی دارد؛ اما خوراک فکری ندارد، ما این مجموعه‌ها را به یکدیگر متصل و مرتبط کرده و در تعاملاتشان به آن‌ها کمک می‌کنیم. 

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته رویداد اعتکاف هم‌افزا را در خانه معرفت برگزار کردیم که ۱۴۰ مجموعه از برگزارکنندگان اعتکاف نوجوانان در سطح کشور در آن حضور داشتند. یک گروه مجازی تشکیل دادیم و محتوای آموزشی و محصولاتی را که مناسب برگزاری اعتکاف برای نوجوانان بود، در آن گروه به اشتراک گذاشتیم.

مدیر کانون فرهنگی تبلیغی رسانه‌ای معرفت با بیان اینکه از سال ۹۵ پشتیبانی برای برگزاری تئاتر را آغاز و تاکنون هشت تئاتر در مشهد برگزار کرده‌ایم، عنوان کرد: هر کدام از این تئاترها را در راستای شبکه‌سازی در مکان‌های مختلف و با همکاری یک مجموعه دیگر برگزار کردیم؛ یعنی هر سال با همکاری یکی دو مجموعه کار تئاتر را انجام دادیم. این تعامل سبب شده دوستان نیز برای ورود به هنرهای نمایشی متعهد، دغدغه پیدا کنند و با توجه به اینکه گفته‌ایم با یک مجموعه دو بار در این زمینه کار نمی‌کنیم، اکنون خود مجموعه‌ها به دنبال آغاز فعالیت‌هایی در این مسیر هستند.

شیخ نظامی متذکر شد: تئاتر «رَستن» با همکاری کانون پروا به مدیریت خانم حسین‌پور و مدرسه دخترانه باقرالعلوم(ع) با مدیریت خانم مینو شریف‌الحسینی که تهیه‌کننده این کار هستند، برگزار می‌شود.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.