عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: با توجه به افزایش سن جامعه و شیوع سکته‌ها، وزارت بهداشت برای رسیدگی سریع به موارد سکته‌های مغزی با هدف فراگیری باید مراکز درمانی را به صورت هدفمند و دارای برنامه درمانی مشخص فعال و برقرار کند.

افزایش شیوع سکته‌ها در کشور/سکته مغزی را جدی بگیرید

به گزارش قدس آنلاین، محمدحسین میربلوک در گفت‌وگویی با بیان اینکه سکته‌های مغزی یکی از علل اصلی ناتوانی و فلج در کشور است، افزود: متاسفانه برای انجام درمان سریع و موثر به شیوه "ترومبکتومی" (برداشتن لخته خون از طریق آنژیوگرافی) نسبت به بسیاری از نقاط دنیا عقب هستیم.

وی با اشاره به اینکه رسیدگی و درمان موارد سکته های مغزی در کشور نیازمند راه اندازی یک نظام ارجاع خوب و جامع است، اظهارداشت: تا کنون بکارگیری "تی. پی. ای" مهمترین اقدام برای موارد سکته مطابق کد ۷۲۴ در کشور بوده، ولی جهت فعال کردن بخش های درمانی و بکارگیری تکنیک های نوین از جمله "ترومبکتومی" برای مدیریت سکته های مغزی، جدیت کافی وجود نداشته و موضوع مورد غفلت قرار گرفته است.

میربلوک ادامه داد: طی حدود سه سال اخیر که درمان به شیوه "ترومبکتومی" را شروع کردیم تنها مرکز تخصصی که بصورت مدون ۲۴ ساعته در طول هفت روز هفته خدمت درمانی ارائه می دهد، بیمارستان فیروزگر دانشگاه علوم پزشکی ایران است.

به گفته وی، البته در بیمارستان امام خمینی و بیمارستان امام حسین تهران نیز فعالیتهایی انجام می شود و در برخی مراکز درمانی خصوصی اگر شرایط محیا باشد تا حدودی این درمان انجام می شود اما در واقع هنوز برنامه جدی و جامعی برای ارائه این خدمت در سراسر کشور وجود ندارد.

این جراح مغز و اعصاب با بیان اینکه اگر بتوانیم تمام جمعیت کشور را از خدمات درمان "سکته های مغزی حاد" منتفع کنیم، اقدام ارزنده ای انجام شده است، افزود: البته در مدت زمانی که این مرکزبطور جدی فعال شده، چنانچه فرد دچار سکته مغزی در فرصت طلایی به بیمارستان فیروزگر ارجاع شود، طبق برنامه و بدون فوت وقت برای درمان لازم اقدامات اورژانسی انجام می شود.

میربلوک تصریح کرد: اگر فردی نیاز به اقدام فوریتی برای "ترمبکتومی" داشته باشد، کمتر از یک ساعت تعیین تکلیف می شود و با درمان به موقع احتمال ناتوانی های فیزیکی و تکلمی در فرد سکته مغزی به حداقل ممکن میرسد که این یک اقدام حیاتی و اثربخش برای بیمار و در نتیجه خانواده و جامعه است.

وی تاکید کرد: این مسئولیت بزرگی برای یک پزشک متخصص " نورو اینترونشن" است، چون در هر ساعت از شبانه روز باید آماده خدمت رسانی حیات بخش باشد؛ آنکال و آماده باش برای ما همیشگی است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه به اتفاق همکاران جوان و با تلاش تعدادی از هم تخصص ها، بخش نورواینترونشن بیمارستان فیروزگر را فعال کردیم، گفت: کارهایی که در موارد ضایعات و سکته های عروق مغزی انجام می دهیم بسیار دقیق، جدید و نوآورانه است؛ به عنوان مثال در موارد آنوریسم های عروق مغز تا چند سال پیش با جراحی باز بیماران تحت مداوا قرار می گرفتند و باید بخشی از جمجمه برداشته می شد تا عمل جراحی سنگین چهار یا پنج ساعته انجام می شد و بیمار چندین روز در بخش مراقبت های ویژه بستری بود، اما اکنون بواسطه اقدامات کم تهاجمی و آنژیوگرافی عروق مغز(نورواینترونشن)، درمان لازم، موثر و حیاتی در کمترین زمان انجام خواهد شد.

میربلوک تصریح کرد: درمان از طریق عروق انجام می شود و خونریزی رگ مغزی مورد نظر رفع و لخته خون برداشته خواهد شد و بیمار در سریعترین زمان ممکن ترخیص می شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.