به گزارش قدس خراسان، مراسم اختتامیه شصت و نهمین جشنواره منطقهای سینمای جوان «مهروشید» امشب در سینمای ملل مشهد با حضور محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی کشور، ایلبیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، حبیب آذرپندار مدیر انجمن سینمای جوان ایران، حجتالاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، محمد حمیدی مقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، غلامرضا نجاتی، مدیر حراست سازمان سینمایی کشور، هاشم میرزاخانی، مدیرعامل سینما شهر، علیرضا اسماعیلی دستیار و مدیرکل حوزه ریاست سازمان سینمایی، مجید اسماعیلی مدیرعامل موزه سینما، محمدرضا ساقندی مدیرکل دفتر حقوقی و امور استانهای سازمان سینمایی و مهدی ناصحی عضو شورای اسلامی شهر مشهد برگزار شد.
محمد حسینزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و دبیر جشنواره در ابتدای این مراسم گفت: به نظرم هر هنرمندی باید در طول عمر هنری خود یک اثری را برای دل خودش بسازد و امیداورم که هر کدام از شما هنرمندان جوان نذر کنید که یک اثر برای امام رضا(ع) بسازید تا با همان کار کارهایتان برکت بگیرد و جهانی شوید.
در ادامه مدیر انجمن سینمای جوان ایران در این مراسم با اشاره به اینکه جشنوارههای منطقهای آیین صله رحم هنرمندان فیلم کوتاه است، بیان کرد: درست است که جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران را داریم اما در آن جشنواره ممکن است که رقابت پررنگتر باشد و آن جو سینمایی چیره باشد، اما جشنوارههای منطقهای برای این بنا شدهاند که فیلمسازان از نقاط مختلف ایران با یکدیگر گفتوگو کنند و این رفاقتها بر فضای هنری جشنواره چیره شود.
مهدی آذرپندار با بیان اینکه در این صله رحم بزرگترهای سینما در عرصه مدیریتی نیز حضور دارند، افزود: از همه داوران جشنواره در حوزه فیلم کوتاه و عکاسی تشکر میکنم که وقت گذاشتند و آثار را دیدند، نیت ما این بود که در کنار توفیق زیارت امام رضا(ع) به شما عکاسان و فیلمسازان در کنار رفاقتی که دارید، خوش بگذرد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورا اسلامی نیز در این مراسم گفت: ویژگی جشنواره جوان شاید در همین روحیه جوانی آن است، در جشنواره تجربی افراد تجارب خود را عرضه میکنند اما ویژگی کار جوان آن آزادگی است که در روحیه جوانان است.
حجتالاسلام نصرالله پژمانفر افزود: ما امروز حرفهای زیادی داریم که باید کسی آن را با زبانی مشترک و با زبانی جهانی بیان کند، هیچکس تردید ندارد که زبان مشترک همه مردم دنیا با هر ملیت و فرهنگی، زبان هنر و سینما است.
وی عنوان کرد: با توجه به این مسائل قوت و ضعف نظام اسلامی را میدانم و فراز و فرودهای زیادی را دیدهام، میگویم که امروز سینما باید کمک کند تا مسائل نظام را به مردم دنیا با زبان هنر منتقل کنیم و حاضر هستیم سوژههای مختلفی را با یک تعامل مشترک به شما منتقل کنیم، ابزار آن در دستان شما است و شما میتوانید که در فیلم کوتاه در چند دقیقه آنها را بیان کنید.
رفع موانع و تسهیلگری در تولید فیلمهای استانی در دولت سیزدهم
در ادامه رئیس سازمان سینمایی کشور با بیان اینکه الحمدلله سیر صعودی تولیدات در استانها قابل مشاهده است و این روند در روزها و سالهای آتی به تکامل بهتری میرسد، گفت: از خانم محمدزاده که انصافاً یکی از بهترین معاونتهای سینمایی استانهای ما هستند و همچنین از آقای حسینزاده که هر ساله بهعنوان بهترین مدیرکل در وزارتخانه انتخاب میشوند، قدردانی میکنم.
محمد خزاعی ضمن تبریک روز سینما بیان کرد: امیدوارم این روز ملی سینما در سالهای آینده به مراسمها و آیینهای مهمتری در کشور تبدیل شود و همدلی سینماگران را در این روز شاهد باشیم.
وی عنوان کرد: در حوزه زیرساختها باید تا پایان سال ۱۴۰۴ یعنی تا پایان دولت شهید آیت الله رئیسی، یک هزار سالن سینما در کشور افتتاح میشد که تا کنون بالغ بر ۳۰۰ سالن سینمایی در کشور افتتاح شده یا در حال آمادهسازی است و صد سالن دیگر نیز تا پایان ۱۴۰۴ در مناطق محروم کشور افتتاح میشود. دولت سیزدهم نگاه جدی به مناطق محروم داشته و امروز شهرستانهایی مانند سراوان، خواف، تربت جام و بسیاری از شهرستانهای دیگر که سالها آرزوی داشتن سالن سینما را داشتند، اکنون صاحب سینما شدهاند و مردم از این بستر بهرهمند شدهاند.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ایجاد زیرساختها تنها محدود به حوزه سینما نبود، بلکه شامل خرید تجهیزات و تأمین دفاتر برای انجمن سینمای جوانان نیز میشد، خاطرنشان کرد: موضوع بعدی رایگان کردن آموزش در کشور بود، زمانی که من در سازمان سینمایی بودم، کلاسهای انجمن سینمای جوانان ایران بر اساس شهریه برگزار میشد. به این معنا که وقتی کسی در آزمون قبول میشد، باید توانایی پرداخت شهریه را در استانها میداشتید و این وضعیت با عدالت فرهنگی که همه ما دنبال آن بودیم، فاصله داشت. در این سه سال بحث استعدادیابی که همواره مدنظر انجمن سینمای جوانان ایران بود، در ۲۰ استان رایگان شد و امروز هنرمندان بر اساس استعدادها، لیاقتها و ظرفیتهایشان برای آموزش انتخاب میشوند و دیگر افراد از هر طبقه اجتماعی نگرانی درباره مسائل مالی ندارند.
خزاعی ادامه داد: بحث عدالت فرهنگی با تخصیص اعتبارات نیز مورد توجه قرار گرفت؛ بهطوری که ۷۰ درصد از بودجه انجمن سینمای جوانان ایران در این دوره به شهرستانها اختصاص یافت. ۴۰ درصد از بودجه سینمای مستند و تجربی و مبلغی از بودجه سینمای حرفهای نیز به تمامی مراکز استانها اختصاص یافته است، اکنون در همه مراکز سینمایی امور استانها داریم. در مرکز گسترش، دغدغههایی مربوط به استانها مورد توجه قرار داشت اما یک مدیر مستقیم برای استانها تعیین نشده بود تا پاسخگوی نیازهای فیلمسازان شهرستانی باشد، اما اکنون این مرکز یک مدیر برای مراکز استانها تعیین کرده است و فیلمسازان را تشویق و ترغیب میکند و نگاه جدی به حوزه تولیدات استانها دارند، این اتفاق بسیار خوبی است که با ایجاد واحد استانی در مراکز سازمان سینمایی همراه شده است.
وی متذکر شد: رفع موانع و تسهیلگری در تولید فیلمهای استانی از دیگر دغدغههایی بود که همیشه مورد توجه فیلمسازان قرار داشت. در تمام سفرهای استانی، فیلمسازان نارضایتی خود را ابراز میکردند و میگفتند که میخواهند فیلم سینمایی تولید کنند، اما قوانین وزارتخانه این امکان را برایشان فراهم نمیکند. تهیهکننده نداریم و کارگردان شرایط بسیار سختی دارد. امروز در حوزه کارگردانی از ۱۲۶ کارگردانی که انتخاب شدهاند، بیش از ۸۰ درصد آنها از بچههای استانها هستند. این یک اتفاق بسیار خوب و نشانهای از سیاستگذاری جدی سازمان سینمایی در جهت تشویق و تقویت فیلمسازان استانی است.
رئیس سازمان سینمایی کشور افزود: نکته بعدی، موضوع تهیهکنندگان استانی است که دغدغه شما بود و امروز مرتفع شده است. اکنون در سازمان سینمایی، هر کس در استانها بخواهد فیلمی را آغاز کند، میتواند با کارگردان استانی همکاری کرده و مجوز تهیهکننده استانی را دریافت کند و این موضوع به فعالسازی ظرفیتهای موجود در استانها کمک شایانی کرده است.
خزاعی با بیان اینکه در طول سال با مدیرکلهای استانها قراردادهایی در طول سال بستیم و سعی کردیم از آنها حمایت کنیم، گفت: همچنین مراسمها و آیینهای مختلفی مانند «مهر سینمای ایران» راهاندازی شد. این مراسم طی سه سال گذشته توسط سازمان سینمایی به منظور تشویق و ترغیب جدی فیلمسازان استانی پایهگذاری شد و امسال نیز مراسم ملی آن در ۱۲ مهرماه در تهران برگزار میشود.
وی متذکر شد: دو اقدام وجود داشت که نتوانستیم در برنامههایمان انجام دهیم. اول، تقسیمبندی کشور به ۶ منطقه سینمایی بود که جزو برنامههای ما برای سال ۱۴۰۳ بود. ما تصمیم داشتیم که کشور را بر اساس استعدادها و تواناییها تقسیمبندی شود و بر اساس آن برنامهریزی مالی، کشف استعدادها و سرمایهگذاری انجام دهیم و بهصورت رویدادمحور فعالیتهای جدی در آن مناطق انجام دهیم. آخرین موضوعی که تلاشهای زیادی برای آن صورت گرفت، اما نتوانستیم آن را محقق کنیم، ایجاد انجمن ملی سینمای ایران در استانها بود. چرا که ما بر این باور بودیم که باید تشکلی در استانها ایجاد شود تا هنرمندان موجود در آنجا شناسایی شوند. این انجمن ملی قرار بود که مشابه انجمن نمایش بهکار خود ادامه دهد و بودجه مستقلی داشته باشد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امیدوارم که برنامههایی که در استانها پایهگذاری و برنامهریزی شدهاند، ادامه پیدا کنند، افزود: امروز با اطمینان میتوانم بگویم که صدای فیلمسازان نو، متفکر و اندیشمند در سراسر کشور شنیده میشود. این جمع نشاندهنده آینده درخشان سینمای ایران هستند و این فیلمسازان متعهد و متفکر، آیندهای بسیار خوب برای سینمای کشور از همین استانها رقم میزنند.
معرفی برگزیدگان جشنواره
در پایان مراسم تندیس جشنواره، در بخش تک عکس لوح افتخار و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال نیز بهعنوان عکس اول به هادی دهقانپور برای عکس «طومار نویسی» از سبزوار، لوح افتخار و مبلغ ۸۰ میلیون ریال بهعنوان عکس دوم به محمد رضایی برای عکس «نگهبان» از ساری، لوح افتخار و مبلغ ۶۰ میلیون ریال نیز بهعنوان عکس سوم به مریم ابوالحسینی پوراشگزر برای عکس «ذوق کودکانه» از شاهرود و لوح تقدیر و مبلغ ۴۰ میلیون ریال به محسن روشنروان برای عکس «سه قرن» از کاشان اهدا شد.
در بخش مجموعه عکس لوح افتخار تندیس جشنواره و مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال بهعنوان بهترین مجموعه عکس به محسن کابلی برای مجموعه «احضار در آخرین مکان» از گرگان و لوح تقدیر و مبلغ ۴۰ میلیون ریال به مرتضی امین الرعایایی برای مجموعه «تخریب عمارتهای تاریخی نیشابور» از نیشابور اهدا شد.
در بخش بهترین فیلم با موضوع کارآفرینان و صنایع خلاق نیز لوح افتخار و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال در بخش ویژه به محسن شهبازی برای فیلم مستند «نخلهای مردابی» از اصفهان اهدا شد.
در بخش جایزه ویژه سردار سلیمانی لوح افتخار و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال به نعمت الله سرگلزائی برای فیلم «مادر» از مشهد اهدا شد.
در بخش بهترین پژوهش در فیلم مستند نیز از میان چهار کاندیدا لوح افتخار و مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال بهرضوان بوستانی برای فیلم «تیمو» از کرمان تعلق گرفت.
هیأت داوران در بخش بهترین فیلم اقتباسی کاندیدا و برگزیدهای را معرفی نکردند.
در بخش بهترین صدای فیلم از میان پنج کاندیدا لوح افتخار و و مبلغ ۷۵ میلیون ریال به عرفان رضایی برای صدابرداری فیلم «خانه ماه» از درگز اهدا شد، در این بخش همچنین لوح افتخار و مبلغ ۷۵ میلیون ریال به حسین نارمنجی برای صداگذاری فیلم «مدرسه آنالوگ» از بیرجند اهدا شد.
در بخش بهترین تدوین نیز از میان پنج کاندیدا لوح افتخار و مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال به حسین نارمنجی برای فیلم «مدرسه آنالوگ» از بیرجند اهدا شد.
در بخش بهترین فیلمبرداری نیز لوح افتخار و مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال به حامد بقائیان برای فیلم «تایلندی» از کرمان اهدا شد.
در بخش بهترین استعداد جوان لوح افتخار و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال به محمد گراوند برای فیلم «نعشکش» از قم اهدا شد.
در بخش فیلمنامه تألیفی نیز از میان چهار کاندیدا لوح افتخار و مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال به حمیدرضا مقصودی داغداری برای فیلم «خانه ماه» از درگز اهدا شد.
جایزه ویژه هیأت داوران این جشنواره نیز به فیلم «هلیوس» اثر مجید صداقت برجی و سارا طالبیان از مشهد و همچنین به فیلم «تایلندی» اثر حسام حسینی و عباس حسینزاده از کرمان تعلق گرفت.
کسانی که در بخشهای بعدی تندیس دریافت میکنند، بهصورت مستقیم به چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران راه مییابند
در بخش بهترین فیلم پویانمایی از میان سه کاندیدا تندیس جشنواره، لوح افتخار و مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال به فرزانه قنادی برای فیلم «همنشین آبی» از سمنان اهدا شد.
در بخش بهترین فیلم مستند از میان پنج کاندیدا تندیس جشنواره، لوح افتخار و مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال به محسن شیرزایی برای فیلم «بازگشت به لوگا» از زاهدان اهدا شد.
داوران جشنواره در بخش بهترین فیلم تجربی کاندیدا و برگزیدهای را که وارد چهل و یکمین فیلم جشنواره فیلم کوتاه تهران شود، معرفی نکردند اما دیپلم افتخار و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال در این بخش به عیسی بابایی رحیمآبادی برای فیلم «رگ» از چالوس اهدا شد.
در بخش بهترین کارگردانی فیلم داستانی از میان پنج کاندیدا تندیس جشنواره، لوح افتخار و مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال به مهدی برزکی برای فیلم «حدود سیزده کیلوگرم» از کاشان اهدا شد.
جایزه بهترین فیلم جشنواره نیز از میان پنج کاندیدا تندیس جشنواره، لوح افتخار و مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال به حمیدرضا مقصودی داغداری برای فیلم «خانه ماه» از درگز تعلق گرفت.
گفتنی است؛ در این مراسم از جواد علیزاده کارگردان و تهیهکننده سرشناس مشهدی به پاس خدمات او در زمینه آموزش فیلمسازی تقدیر شد و در حاشیه اهدای جایزه بهترین فیلم مسئولان معاونت سینمایی وزارت ارشاد قول ساخت سینما در درگز را به کارگردان فیلم «خانه ماه» دادند.
نظر شما