به گزارش قدس آنلاین، هنوز انتقادات شدید یحیی گلمحمدی از ویایآر صفحات روزنامهها را ترک نکرده. سرمربی فولاد با اشاره به اینکه کمک داور ویدئویی در چهار وضعیت گلها، کارت قرمز، پنالتیها و دادن کارت اشتباه به بازیکن فریادرس قاضیان میشود، تصریح کرد: این ویایآر به مأموریتهای تعریف شده عمل کند!
دو روز پیش نیز سعید دقیقی با انتقاد از وقت اضافه ۱۸ دقیقهای پیکار شمس آذر و استقلال خوزستان به خاطر ویایآر اذعان کرد: سلامت مربیان، بازیکنان و تماشاگران در هنگام توقف بازی به شدت تهدید میشود. دقیقی اعتراف کرد در هنگام خواباندن وقت بازی برای رجوع به کمک داور ویدئویی تا مرز سکته رفته است!
در حالی که حرف و حدیثها درباره ویایآر فزونی گرفته، رئیس اسبق کمیته داوران فدراسیون فوتبال در مصاحبه اختصاصی با قدس گفت: این سیستم با آنچه در اروپا استفاده می شود تفاوتهای زیادی دارد و به وظایف خود عمل نمیکند و آنچه تا امروز در ورزشگاههای ایران استفاده شده، همان فیلم بازبینی کشتی است که در المپیک پاریس مورد استفاده قرار گرفت.
این مسئول پیشین که نخواست نامش فاش شود، افزود: متأسفانه هفته به هفته بر شیرینکاریهای سیستم موجود و داوران حاضر دراتاق مذکور اضافه میشود. از یک سو مجریان برنامه فوتبال برتر مزایای این سیستم را به حساب سازمان صدا و سیما میگذارند و ادعا میکنند ما آنیم که رستم بود پهلوان! اما هیچ اشارهای به این نکته نمیکنند که واحد سیارشان در بازیهایی که تاکنون انجام شده از ۴ تا ۶ دوربین بیَشتر استفاده نکرده است.در واقع ۶ دوربین آقایان وپورتهایشان کجا و ۳۰ دوربین وپورتهای فیفا کجا؟
این چهره آگاه در بخش دیگری از مصاحبه با قدس تأکید کرد: استفاده از سیستمهای ویایآر از خط دروازه تا خط آفساید پیامد شیوهنامههایی است که میان فیفا و فدراسیونها به امضا رسیده است. برابر این شیوهنامهها ایجاد زیرساختها همچون ساخت اتاق مستقل ویایآر ، نصب و راه اندازی دوربینهای ثابت منطبق با استانداردهای مربوط و... با مشارکت شبکه تلویزیونی پخش کننده بازیها صورت گرفته و بر عهده مدیران ورزشگاهها بوده و اساساً ربطی به فدراسیون فوتبال ندارد.
وی ادامه داد: متأسفانه هنوز این زیرساختها درهیچ یک از ورزشگاههای ما ایجاد نشده و فدراسیون فوتبال زیر رگبار فشارهای رسانهای و باشگاههای معترض مجبور شده چیزی به اسم ویایآر سیار را درورزشگاهها راهاندازی کند که با سیستم اصلی آن تفاوتی از زمین تا آسمان دارد. حتی نمیشود آن را با سیستم ویدئوچک والیبال که به دوربینهای چشم عقاب مجهز هستند مقایسه کرد. بی پرده باید گفت: این سیستم که درحال حاضر از آن در لیگ برتر استفاده میشود، دقیقاً همان سامانه بازبینی مجدد صحنهها در مسابقات کشتی المپیک است. بااین فرق که آنجا کار بازبینی صحنهها بر عهده رئیس کمیته داوران اتحادیه جهانی کشتی بود که پس از اعتراض سرمربی معترض صورت میگرفت، اما اینجا برابر قوانین، فیفا احدی از اعضای تیمها حق درخواست ویایآر را ندارند واگر چنین کنند با اخطار داور جریمه خواهند شد که شوربختانه داوران ما این دستورالعمل را اجرا نمیکنند.
این مقام پیشین داوری در فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: فیفا تاکنون در جام جهانی فوتبال و سایر تورنمنتها از داورانی خاص با عنوان داوران ویایآر استفاده کرده و به هیچ وجه برای این افراد ابلاغ قضاوت در میدان را صادر نمیکند.
این در حالیاست که در لیگ برتر از چهرههایی استفاده میشود که داور فعال در لیگ هستند. به عبارت سادهتر این هفته داور «الف» قضاوت میکند و داور «ب» دراتاق ویایآر حضور دارد و هفته بعد داور «ب» قضاوت میکند و داورالف در اتاق حضور خواهد رساند که اگر کمی بدخیال باشیم، پیش خواهیم گفت: شاید بده بستانی بین این دو داور اتفاق بیفتد!
این کارشناس خبره همچنین گفت:آقایان باور کنند اگر یکی از داوران تراز اول بازنشسته همچون عسگری، مرادی،صفیری، فنایی، نوید مظفری، میرزابیگی ،اصفهانیان، رفیعی، ترکی، رحیمی مقدم،جانبازی ،کهوری، داوود رفعتی، کرمانشاهی و... را بالای دست آنها برای سیستم بازبینی فعلی صحنهها قرار دهند به هیچ کجای قانون فیفا برنمیخورد که هیچ، نظر این چهرههای معتمد مورد قبول جامعه فوتبال نیز قرار خواهد گرفت.
و حرف آخر : برای جلوگیری از تبعات استفاده نادرست از این سیستم نیمبند و استفاده غلط از داوران فعال در اتاق ویایار پیشنهاد میکنیم از کارشناسانی که نامشان ذکر شد استفاده کنند، چرا که جلو ضرر را ازهرکجا که بگیرند، منفعت است.
... قصه اما سر دراز دارد و بعید است جنجال ویایآر در ورزشگاههای کشور بدین زودیها پایان بگیرد تا هم تیمهای فربه نفسی از ته دل بکشند و هم قاضیان از دالانهای تشویش خارج شوند. تا چه پیش آید!
*امیدمافی
نظر شما