پیشنهاد سردبیر

چرا نتایج و گزارش هایی که منجر به حل این معضل بزرگ کارگری در مشاغل سخت و زیان آوری چون معدنکاری می شود در مورد حوادث تلخ قبلی نظیر معدن یورت، معدن طزره و معدن شازند منتشر نمی‌شود؟!

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران: اگر معدن امن نیست چرا در آن فعالیت انجام می شود؟

به گزارش قدس آنلاین، سمیه گلپور رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران با ابراز همدردی و اعلام تسلیت و تعزیت به جامعه کارگری بویژه خانواده های مظلوم کارگران جان باخته در معدن معدنجوی طبس  گفت: دستگاه های اجرایی(وزارتخانه های صمت ، بهداشت و کار)، نظارتی و قضایی که باید بر ایمن سازی و استانداردسازی معادن در کشور اجرا و نظارت فعال داشته باشند اکنون مکلف به پاسخگویی هستند.

این عضو شورای عالی اشتغال با انتقاد از پایین بودن موضوع ایمن سازی در معادن حادثه خیز، این فاجعه دردناک را حاصل اهمال در استاندارد سازی و سالم سازی محیط کار توسط مسئولان وزارت صمت ، وزارت بهداشت و وزارت کار قلمداد کرد.

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران با انتقاد شدید از تکرار این حوادث تلخ افزود :چرا نتایج و گزارش هایی که منجر به حل این معضل بزرگ کارگری در مشاغل سخت و زیان آوری چون معدنکاری می شود در مورد حوادث تلخ قبلی نظیر معدن یورت، معدن طزره و معدن شازند منتشر نمی‌شود؟؟؟

وی ادامه داد: چرا همه ساله باید شاید جان باختن بهترین جوانان شاغل در معادن کشور باشیم که با عرق جبین و کد یمین با حداقل حقوق غیرمکفی مصوب شورای عالی کار در سخت ترین شرایط کار می‌کنند و نمی‌دانند آیا صبح که از منزل خارج می شوند چقدر شانس دیدن عزیزانشان را خواهند داشت؟حقیقتا ارزش جان معدنکاران برای صاحبان معادن  چه میزان است؟در دنیا غالبا کارگران معدن در معادنی که کار می کنند صاحب سهمی ولو اندک از معدن می شوند و در معدن یورت و  طزره و شازند و معدن جو و....صاحب قبر!!! در جان باختن این کارگران مظلوم مسئولان باید پاسخگو باشند. اگر معدن امن نیست چرا در آن فعالیت انجام می شود؟ اگر امن نیست و همچنان با ناامنی کار می کند چرا دستگاه های نظارتی و قضایی وارد عمل نمی شوند؟مگر سال گذشته ایران به مقاوله نامه ۱۵۵ سازمان جهانی کار در زمینه ایمنی و بهداشت کار نپیوسته است؟ هنوز داغ معدن کاران مظلومی که چندی پیش از همین معادن حادثه خیز  تا افلاک عروج کرده اند سرد نشده است که شاهد این فاجعه در اثر اهمال کاری در نظارت و اجرا و... هستیم.

گلپور اظهار کرد: همه ساله حوادث معدن، جاده ای، حین اشتغال کارگران بویژه کارگران ساختمانی و ... در مشاغل مختلف جان صدها و هزاران نفر از عزیزان هم وطن را می گیرد و هزاران نفر را از داشتن سرپرست محروم می کند. وطنی که بدرستی در حل بحران وضعیت اسفناک جمعیتی برنامه ها و بودجه های مصوبی دارد تا  برای یک نفر اضافه کردن به جمعیت هزینه کند آیا شاهد پر پر شدن این جوانان هم می باشد و برای آن چاره ای می اندیشد؟ آیا برای حفظ جان کارگران معدن نیز برنامه ای دارد؟جالب اینجاست که متاسفانه نخستین مصوبه هیئت محترم دولت چهاردهم در نخستین جلسه خود لغو آئین نامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران از شروط مناقصه می باشد!!! و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل...

او همچنین افزود: اگر این فاجعه منبعث از اهمال در سیستم های اجرایی دولت است یا اهمال در سیستم های نظارتی مجلس شورای اسلامی و... و یا اهمال در سیستم های قضایی و... می باشد هیچ کدام قابل توجیه نیست و به عنوان یک فعال و نماینده کارگری و به عنوان رئیس یکی از سه تشکل بزرگ کارگری کشور از مسئولان می خواهم که هر چه سریعتر در این خصوص به جامعه کارگری توضیح دهند.

منبع: قدس آنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد ابراهیمی ۲۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۴
    0 0
    سلام من برای بازنشستگی 2سال پیش مشاغل سخت وزیان آور اقدام کردم ولی هنوز به هیچ نتیجه‌ای نرسیده ام از خانم دکتر سمیه گلپور کمک و راهنمایی میخواستم ممنون