آخرین تحولات لبنان

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: از همه ذینفعان خواسته شده براساس فرمایشات رهبری در خصوص اینکه باید حکمرانی قانونمند فضای مجازی داشته باشیم، در حوزه های مختلف برنامه ای ترسیم شود.

وزیر ارتباطات از آخرین پیگیری‌ها در خصوص فیلترینگ خبر داد

به گزارش قدس آنلاین؛  ستار هاشمی امروز در حاشیه مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا که در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد، درباره آخرین پیگیری‌ها در موضوع فیلترینگ، گفت: وقتی صحبت از فضای مجازی می‌کنیم، این فضا صرفاً حوزه فنی نیست و فضای مجازی حداقل برابر با فضای حقیقی است که زیست در آن جریان دارد و ذینفعان زیادی دارد.

هاشمی ضمن اشاره به اینکه مباحث اقتصادی، فرهنگی و … در فضای مجازی مطرح و به نوعی فضای زندگی در آن حاکم است، خاطرنشان کرد: بنابراین از همه ذینفعان خواسته شده براساس فرمایشات مقام معظم رهبری  در خصوص اینکه باید حکمرانی قانونمند داشته باشیم، در حوزه‌های مختلف برنامه‌ای ترسیم شود و بعد با محوریت مرکز ملی فضای مجازی تجمیع و نهایی شود و در شورای عالی فضای مجازی تصمیم نهایی گرفته خواهد شد.

وی  در پاسخ به اینکه انتظار می‌رفت در جلسه شورای عالی فضای مجازی، موضوع رفع فیلترینگ مطرح شود اما بحث فیلترشکن‌ها و مقابله با آن مطرح شد، گفت: در جلسه شورای عالی فضای مجازی آقای رئیس جمهور دستور دادند وضعیت موجود ارزیابی و گزارش شود.

وی ادامه داد: رئیس جمهور در این جلسه در بحث ارزیابی وضعیت موجود و چالش‌هایی که با آن مواجه هستیم از لحاظ کیفیت ارتباطات تاکیداتی داشتند ولی شاید در رسانه‌ها کمتر منتشر شد.

هاشمی تصریح کرد: ولی به هر حال یک مطالبه جدی هم در بحث فیلترشکن‌هایی وجود دارد که باعث بسیاری از آلودگی‌ها در شبکه ملی اطلاعات می‌شود.

وزیر ارتباطات در خصوص بحث اطلاعات و داده در هوش مصنوعی و نقش وزارت ارتباطات در این راستا گفت: همانطور که می‌دانید در بحث داده ها، تکلیف قانونی داریم و آن هم قانون داده و اطلاعات ملی است که دستگاه های مختلف را مکلف می کند، داده های خود را برای شکل گیری دولت هوشمند در اختیار قرار دهند. نکته مهم ماجرا این است که به دلایل مختلف ما در اجرای این قانون شاهد یک کندی هستیم و ما در وزارت ارتباطات این موضوع را دستور کار داریم. باور ما این است با حفظ محرمانگی و حریم خصوصی، این داده ها باید در راستای تسهیل امور مردم مورد استفاده قرار بگیرد.

هاشمی بیان کرد: نکته دومی که وجود دارد، این است که اگر داده هایی که ما در سامانه ها و سکوهای حاکمیتی اعم از سکوهای بخش خصوصی داریم، اساسا حریم خصوصی افراد هم باید مورد حمایت قرار بگیرد و این موضوع در وزارت ارتباطات با همراهی دستگاه های مختلف در حال پیگیری است و در همین رابطه پیش نویسی آماده کرده ایم و بررسی های نهایی آن در دولت در حال انجام است و به زودی به مجلس ارائه خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی درباره دسترسی ۲۰ میلیون خانوار به فیبر نوری تا پایان سال گفت: در زمینه فیبر نوری دو مفهوم مجزا داریم که خوب است شفاف سازی شود؛ یکی بحث پوشش است و دیگری بحث اتصال که برخی اوقات این دو مفهوم با یکدیگر خلط می‌شود. ما یک تکلیف و برنامه ای داریم که ۲۰ میلیون پوشش برای خانوارها را تا پایان برنامه ایجاد کنیم و این امر به معنای اتصال خانوارها به فیبر نوری نیست، چون باید درخواست‌ها از سمت خانوارها باشد و آنها متقاضی استفاده از آن باشند. صبح امروز قبل از آنکه در این نشست حاضر شویم، این موضوع در دستور کار قرار گرفت. ظرف هفته آینده برنامه را با برش مشخصی خدمت مردم عزیز به صورت رسمی در این خصوص اعلام می کنیم. 

وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال دیگری درباره اولویت‌ها در بحث صنعت فضایی گفت: ما در بحث صنعت فضایی اولین کاری که در دستور کار قرار داریم، مشخص کردن اولویت ها است که این اولویت ها متناسب با تکالیف برنامه هفتم توسعه در نظر گرفته شده است و همچنین براساس منابع اختیار ما خواهد بود و در این راستا جذب سرمایه در قالب بخش خصوصی اهمیت دارد. بخش خصوصی دو کارکرد دارد؛ یکی اینکه امکان جذب منابع خارج از منابع دولت را خواهیم داشت و از طرفی منجر به نگهداشت و جذب نیروهای نخبه کشور در بحث صنعت فضایی خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.